reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

reklama
w polsce na odwrot ;-)

dzis na ten przyklad walka o zwolnienie trwa
lekarz na urlopie, mial zostawic druki poloznej, no wiec poszlam wczoraj na pewniaka ze dostane a tu dupa, poloznej tez nie ma
dzis rano znowu jej nie ma, recepcjonistka rano jest inna wiec od nowa tlumaczenie czego ja wlasciwie chce
odeslali do domu i kazali pozniej zadzwonic, pytam czy zostawic ksiazeczke, ponoc nie trzeba bo to kontynuacja wiec namiary maja
dzwonie z domu, polozna ma przyjsc i wypisac
odczekuje godzine i jade znowu
okazuje sie ze druki ma zamkniete w szafie i nie moze mi wypisac
mam przyjsc jutro

bilans 3 razy jechalam na drugi koniec miasta a zwonienia nadal brak
moz-screenshot-3.jpg
moz-screenshot.jpg
moz-screenshot-1.jpg
moz-screenshot-2.jpg

nawet sie nie denerwuje, polska rzeczywistosc tada

w polsce na odwrot ;-)

dzis na ten przyklad walka o zwolnienie trwa
lekarz na urlopie, mial zostawic druki poloznej, no wiec poszlam wczoraj na pewniaka ze dostane a tu dupa, poloznej tez nie ma
dzis rano znowu jej nie ma, recepcjonistka rano jest inna wiec od nowa tlumaczenie czego ja wlasciwie chce
odeslali do domu i kazali pozniej zadzwonic, pytam czy zostawic ksiazeczke, ponoc nie trzeba bo to kontynuacja wiec namiary maja
dzwonie z domu, polozna ma przyjsc i wypisac
odczekuje godzine i jade znowu
okazuje sie ze druki ma zamkniete w szafie i nie moze mi wypisac
mam przyjsc jutro

bilans 3 razy jechalam na drugi koniec miasta a zwonienia nadal brak :szok:
nawet sie nie denerwuje, polska rzeczywistosc tada:cool2:

tutaj za to co miesiac jak ide po zwolnienie widze sie z innym lekarzem imusze mu od nowa wszytko tlumaczyc i zadaja tysiac pytan i wogule

nie podoba mi sie to ze za kazdym razem rozmawiam z kims innym
polozna tez za kazdym razem inna
niby jedna grupa ale tyle tych babek tam jest ze jak co 2,3 tyg latam do nich to jeszce ani razu nie trafilam na ta sama:tak:

tigger a tobie sie macierzynski nalezy , czy tylko ten dodatek do macierzynskiego???

doskonale znam te polskie, swojskie klimaty
tylko, ze ja sie ciagle wsciekałam i nie umiem sie z tym pogodzić
tutaj jak coś jest bez sensu, to też sie wsciekam :eek:
chyba powinnam sie nazywać Wściekalska :eek::cool2::-D

i jeszcze dodam, że jak zapomnialam o wizycie u midwife, to ona do mnie zadzwoniła wieczorem i podała kolejny wolny termin :tak:
co oczywiscie jest totalną abstrakcją w Polsce, nawet gdy się leczy za pieniądze

:-D :-D :-D :-D :-D :-D no to zostajesz wsciekalska

u na s opieka jest lepsza tzn lekarze jak juz sie z czyms idzie do lekarza to wiedza co to jest i co na to poradzic , a tutaj to ciagle zapalenie , u nich to wszystko zpalenie

moim zdaniem to u nas trzeba sie nachodzic ale jak juz sie do lekarza dsotanie to z regoly pomoc si eotrzyma fachowa, a tutaj istne konowaly:eek:

ja to mysle ze jak juz urodzimy to zalozymy watek sobie taki w ktorym to mel bedzi enaszym guru i bedzi enas motywowala i prowadzila do figury modelki:tak: :-) ;-)

mel liczymy na Ciebie:tak:

eeeee z tym to róznie bywa Miloku
jeden świetny doktor zapisał mi okulatki jak byłam mała
plus 6 dioprii :szok:
spier...lił mi wzrok :wściekła/y:
dobrze, ze moja mama tylko troche mnie zmuszała do noszenia tych... okularków :eek:

w Pl na wszystko zapisuje sie antybiotyki i to mi sie nie podoba
ostatnio nawet mówiono w tv o tej szeroko stosowanej praktyce
nie zgodze sie z tym, ze w Pl jest lepiej :no:
jest inaczej
i naprawde trzeba mieć szczęście, żeby trafić na fachowca
a tutaj jeszcze nie wiem i nie chce sie dowiedziec :-p
jedno jest pewnie
są bardzo ! oszczędni w zapisywaniu leków :eek:
dzieciak był zakatarzony i kaszel , że szok
i wyszłyśmy z gabinetu z niczym
powiedziano, ze mamy czekac co będzie dalej :eek:
no i czekaliśmy, dzieciak kaszlał strasznie :-(
sami wyczarowalismy jakiś syropek...
to mnie wtedy wkurzyło, ze nie dostalam nic aby przeciwdziałać :eek:
a lekarz był starszy dziadzio, więc chyba coś musiał wiedziec na temat leczenia :eek:

reklama
Do góry