reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

Witam w piątek.

Jejuu ale mi się dzis dobrze spało (nie licząć kolejnego pochrzanionego snu). Z czystej przyzwoitości sie zwlokłam z łóżka bo ileż można.?!
Ale pogoda to wybitnie do spania - cały czas leje....

Miłego dnia życzę :)

reklama
No wlasnie mel takie podobne przypadki ja tutaj juz poznalam :tak:

moze i masz raceje z lekarzami w polsce ale ja jakos bardziej im ufam

zreszta antybiotykow tez raczej unikam nawet jak dostane to nie biore do puki mnie na maksa nei rozlozy

ale trzeba przyznac ze cala biurokracja i nastawianie do pacjentow jest o wiele lepsze:tak: :tak: :-)

ja w sumie tez mam nie fajne porownanie pogotowia w uk a pogotowia w pl
zemdlalam w pracy to podotowie bylo juz po paru minutach mimo ze szpital na drugim koncu miasta
a w pl chyba p 40 min przyjechali
w uk zrobili mi w karetce wszystkie badania jakie tylko moglia (cukier , cisnienie , podali tlen , polozyli na lozko , zreszta juz na nim lezalam jak sie ocknelem,wzieli wszytskie dane i rozmawlai ze mna zebym szybciej doszla do siebie)

a w pl (nic...) nawet nie pomogli mi do karetki wejsc
wiadomo po omdleniu czlowiek czuje sie tak slabo ze tylko lezec si echce (przynajmiej ja tak mam) a on nawet nie zainteresowal sie czy ja na podlodze siedze czy pasy mam zapiete normalnie nic i jeszcze zostawili mnie w nocy w pustym szpitalu i jak wychodzilam (na rekach mojego meza , bo zaden z pielegniazy karetki sie nie ruszyl zeby cos pomoc)to tylko powiedzieli tam sa krzesla niech sobie pani usiadzie:szok: alez dziekuje mily czlowieku

takze porownanie mam jakies malo przemawiajace za polska sluzba zdrowia

ja to sie bardziej boje o dzieci tutaj bo wlasnie oni nic nie daj i nic nie pomagaja i mowia zeby czekac:eek: :baffled:

Agutek a ten macierzynski to nie paltny w 100% to nawet polowa nei jest
ale zawsze cos :tak: :tak:
wiecej niz teraz dostaje na zwolnieniu wiec spoko
teraz dajemy rade to damy rade puzniej :tak: :-)

u nas dzisiaj w miare ladnie ale jakos nic mi sie znowu niechce

jaka ja sie leniwa zrobilam:szok: :szok: :szok:

na miasto sie wybiore moze jakies jeszcze zakupy synkowe dorobbie wkoncu dzien wyplaty

acha cholibka zapomnialam , musimy kupic moim rodzicom bilety jak beda do nas lecieli na marca:dry:
no to zakupy tylko malutkie :tak:

Macie rację, polska służba zdrowia kuleje i to bardzo ale jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi nie ma raczej czegoś takiego jak bagatelizowanie problemu. Oczywiście byłoby dużo lepiej, gdyby lekarze i pielęgniarki byli godziwie wynagradzani za swoją pracę.Tej nocy w jednym czasie złapał mnie skurcz w obydwie łydki. Jeszcze teraz mnie bolą. Ała...

A ja spalam do 11:00. Pewnie przez tą nocna przerwę z powodu skurczy.Fajnie, bo dzień szybciej mija.Miloku, mam nadzieję, że już Ci lepiej?

czuje sie dzisiaj fatalnie

chodze przymulona
jestem blada
glowe mam jak z waty

jak dobrze, ze ten dzien juz powoli sie konczy :sick: :sick: :sick:

reklama
Do góry