reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Co do chusty nie wypowiem sie wciaz sie zastanawiam.

Co do rozka nie uzywalam i nie zamierzam. Zuza nie lubila byc taka otulana jej zawsze cieplo bylo:-)
Kiedys mialam okazje trzymac dziecko w rozku usztywnianym i nigdy wiecej:-) wogole dziecka nie czulam mialam wrazenie ze wyleci mi zaraz

reklama
Wlasnie w tych rrozkach dobre jest to ze usztywnienie mozna wyjac. Ja od razu wyjelam:D
No i rodzilam w czerwcu ale rozek bardzo nam sie przydal glownie w nocy, na poczatku mialam jeden ale szybko dokupilam drugi. Mialam na rzep i wiazany i ten wiazany ( Amy) zdecydowanie lepiej sie mocowalo.

Chusty nie planuje ale dla jasia mialam nosidelko baby bjorn i NIE polecam bo mimo zapewnien producenta ze ergonomiczne itp, dziecko zwyczajnie w tym wisi na kroczu... Pozniej kupilam nosidelko TULA i bez niego sobie nie wyobrazam, na szybkie wyjscie po chleb, na wycieczki, i nawet jakis czas go w tym na drzemke usypialam bo mial meega problem z zasnieciem w domu. Nie mowiac juz o dniach marudnych gdy nic mu nie pasowalo i najlepiej na raczkach. Uwielbialam absolutnie, ciezar super rozlozony i mimo ze duzy juz byl to nie czulo sie. Teraz dokupie wkladke dla niemowlaka i bede drugie tez nosic ale to tak od 3 miesiaca pewnie

Mysle ze zawitkowski ma racje w jednym punkcie- ze jednak dziecko najlepiej sie rozwija lezac i to na plaskim- zadne lezaczki nosidelka bujaczki. Wtedy wszystkie miesnie sie prawidlowo rozwijaja. Chustowanie na pewno nie szkodzi ale jak zbyt dlugo dziecko jest w takim bezruchu to tez nie ma jak tych miesni cwiczyc, no i tez rozleniwia sie i przyzwyczaja do bliskosci, nie chce pozniej samo lezec

no i tu musze sie zgodzic !!! dziecko musi lezec - nie mozna go nosic caly czas bo to ani nam nie posluzy (dziecko od siebie uzaleznimy) ani dziecku - z tych powodów jakie wypisala josie ... ja zawsze mowilam ze dziecko powinno wiedziec ze ktos przy nim jest ale miec swoja przestrzen i moc sie w niej poruszac swobodnie !! w domu agate nosilam tylko na samym poczatku jak uczylam ja chustowania (10-15 min nie dluzej) potem bardziej uzywalam chusty wychodzac z domu ... lawiej zabrac ze soba chuste niz wozek !! chusta wejdzie zawsze i wszedzie :) no i z wozkiem nie wejdzeisz w sklepie miedzy polki, nie upilnujesz raczek siegajachych po zabawki ... ot wgoda :)

chusty Z Nusią nie używałam i żałuję, teraz chcę spróbować i mam nadzieje że się przekonam
Mea jak już przyjdzie czas to będę cie bombardować pytaniami :tak:

Mycha 05
Fajne sa te body/suknie!! Jaki rozmiar ci wyratarczyl na lato? Chce kupic ale sie zastanawiam z rozmiarem..:-/
Tak sie rospisaliscie za pare dni ze musze pół dnia expresowo naganiac)))
Kupiłam pierwsze ciuszki...bodiki z krótkim na 56 i troche cieplejsze pajacyk i dresik na 62...myślicie ze ok? Czy tez musze mieć cos 50 na pierwsze 2 tygodnie?

Ostatnia edycja:
anna Ja mialam na 56 z h&m, ale tam jest rozmiarowka zawyzona wiec jakby 62. Z tym, ze inne ciuszki ubieralam jej na 56 i te body tez pasowaly, potem jak zakladalam ciuszki 62 to bodziak nadal pasowal, bo one sie fajnie dopasowuja.:-)

KLAUDYNA sprawdz sobie czy nie da rady wyciagnac usztywnuienia - zazwyczaj da :)

Dziewczyny czesto uzywaja rozkow jako kolderek.

Ja mialam usztywniany - ale corka w nim yla tylko raz, chyba tylko zeby siostzenica ja wziela moja na rece [5cioletnia] ale sie widac ze dziecko nie bardzo zadowolone z tegopomyslu bylo :)

Mea nie koniecznie rozki beda 'za cieple' zalezy od mamy jak bedzie swoje dziecko trzymac. kolezanka urodzila w polowie sierpnia i podkoniec jak chodzila na pierwsze spacery czy wrzesien - sama chodzila w krotkim rekawku a dziecko body + dresik + rozek + przykryte 4-6 warstwami koca....

KLAUDYNA sprawdz sobie czy nie da rady wyciagnac usztywnuienia - zazwyczaj da :)

Dziewczyny czesto uzywaja rozkow jako kolderek.

Ja mialam usztywniany - ale corka w nim yla tylko raz, chyba tylko zeby siostzenica ja wziela moja na rece [5cioletnia] ale sie widac ze dziecko nie bardzo zadowolone z tegopomyslu bylo :)

Mea nie koniecznie rozki beda 'za cieple' zalezy od mamy jak bedzie swoje dziecko trzymac. kolezanka urodzila w polowie sierpnia i podkoniec jak chodzila na pierwsze spacery czy wrzesien - sama chodzila w krotkim rekawku a dziecko body + dresik + rozek + przykryte 4-6 warstwami koca....

a co myślisz o cienkich Bawelnianych otulaczkach? lepiej to czy jednak rożek ?

Dzien dobry.
Pisze z tel, ale moze uda sie dodac fotki.
Wczoraj doszla paczka z H&M.
Byly ciuszki dla Julki oraz dla malego.
Synkowi wzielam komplet z zeberka roz.56(po rabacie zaplacilam 7,5€), i dwa seledynowe komplety roz.62 oraz 74 (przecenione byly z 15€ na 7,50€).
Wczoraj kupilam tez skarpetusie i rajstopki.

Załączniki

• 1392891344233.jpg
    1392891344233.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 70
  • 1392891368193.jpg
    1392891368193.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Do góry