reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Emotion ona juz po glosie poznaje zaczynam sie prsedstawiac i juz wie i nazwami lekow wali.
Gbs jak nie zdarzy sie zrobic to odrazu na ip pobieraja w szpitalu

A myslisz ze zdąrzą wyhodować jak już poród się zacznie ? Mi pobrali w szpitalu wymaz jak przyszłam a wynik był dopiero po 2 dniach, bo to jest posiew który trwa. Wiec na IP w dniu porodu to już za późno, ponoć dają antyniotyk, jak ktos nie ma wyniku.
U mnie niestety jest pozytywny, wiec jakby co musze minimum 4 h przed porodem dostać antybiotyk. Obym zdąrzyła.

reklama
Margo dzięki za odpowiedź, włąsnie się doczytałam, że gbs robi się między 35-37tc, ale jak niby podejrzewała poró przedwczesny???jak to napisała kaira może ona też jest zakręcona jak tampon:))))dobry tekst:))
Ja wizytuję razem z emotion to jest 22.05-ale tak mi się teraz ciągnie od wizyty do wizyty, że wolałabym chodzić częściej pomimo tego, że chodze prywatnie.
Ja GBS mialam wczesniej w 34 tyg juz z wynikie, bylam u lek... :]

Emotion ona juz po glosie poznaje zaczynam sie prsedstawiac i juz wie i nazwami lekow wali.
Gbs jak nie zdarzy sie zrobic to odrazu na ip pobieraja w szpitalu
A masz juz stalego gin.
Ja nigdy do ginow nie chodzilam [wiem wstyd- bylam moze 3 razy w 'zyciu' przed zajsciem] dopiero jak zaszlam w ciaze mialam jedna babke w irlandi, teraz druga ciaza i jeden lekarz w polsce [ mialam po drodze w ciazach tez z innymi ale to moze 2-3 razyjakies sporadyczne]

Cos nowego u gaski?? Wiecie cos??

Jeju ja sie zmobilizowalam pranie wisi, miesko sie marynuje na kolacje a dzieci wlasnie zjadly obiad..tylko z jedna problem najstarsza!! Wiecznie ma fochy na jedzenie jej to trzeba oddzielnie gotowac bo malo co lubi ale od jakiegos czasu Skonczylam z tym bo ile mozna! To sa zwykle widzi mi sie wiec dzis byly paluszki rybne I jak zwykle problem mimo ze rybe tzw tutaj fish&chipsa pochlania I jak usmaze to tez a przy paluszkach dzis ktlrokodyle lzy:wściekła/y: tak mnie wsciekla ze szok!!

Gaska &&&& kciuki zacisniete.
My mamy wizyte w poniedzialek.
Tym razem zaplace sobie to badanie na paciorkowca (u mnie koszt to 24€) a na wizycie za 2 tyg usg bo mysle ze klopsik wtedy bedzie dobijal juz do 4 kg.

Aga u mnie kosztował 17 euro :p

A myslisz ze zdąrzą wyhodować jak już poród się zacznie ? Mi pobrali w szpitalu wymaz jak przyszłam a wynik był dopiero po 2 dniach, bo to jest posiew który trwa. Wiec na IP w dniu porodu to już za późno, ponoć dają antyniotyk, jak ktos nie ma wyniku.
U mnie niestety jest pozytywny, wiec jakby co musze minimum 4 h przed porodem dostać antybiotyk. Obym zdąrzyła.

U mnie na szczęście wynik jest negatywny :)
A ten antybiotyk to chyba dwa razy dostajesz. Raz przed porodem i w trakcie. Czy jak to jest???

minisia u mnie najmłodsza strasznie marudzi z jedzeniem teraz....
wózek wyczyszczony, wymyty wyschnięty, fajnie się go prowadzi lekko bardzo. Firma graco to chyba nie najgorsza, zresztą darowanemu ....

ja mam gbs dodatni, ale babeczka z poradni bakteriologicznej uspokoiła mnie więc nie przeżywam ;-)

jak ktoś nie ma tego badania to w szpitalu podają od razu profilaktycznie antybiotyk na to ;-)

Aga u mnie kosztował 17 euro :p

U mnie na szczęście wynik jest negatywny :)
A ten antybiotyk to chyba dwa razy dostajesz. Raz przed porodem i w trakcie. Czy jak to jest???

No własnie wiem tylko że pierwsza dawka minimum 4h przed, a potem podają raczej kolejne dawki tak jak normalny antybiotyk się podaje, pewnie co 12 h, przekonam się
ja mam gbs dodatni, ale babeczka z poradni bakteriologicznej uspokoiła mnie więc nie przeżywam ;-)
jak ktoś nie ma tego badania to w szpitalu podają od razu profilaktycznie antybiotyk na to ;-)

Nie ma co dramatyzowac, ja się spodziewałam ze będę miała, w końcu prawie całą ciąże miałam bakterie w moczu i ani razu antybiotyku na to nie dostałam.
Zresztą czego ja w tej ciąży nie miałam.... :( Aż mi się wierzyć nie chce jak jedna osoba a dwie totalnie inne ciąże, dosłownie wszystko odwrotnie.
Oby tylko już nic wiecej nie wyszło !

reklama
Do góry