reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Mi wlasciiwiiie juz obojetnie czy syntetyczny czy naturalny prg.byle tak nie bolalo. Dziewczyny robia badania i im wychodzi co trzeba.lekarze zlecaja..odczytuja wyniki...wiec chyba cos na ten temat wiedza.

Jesli chodzi o dawkowanie... mialam wizyte we wtorek o 12... sluzowka byla ok i ten pechol nie wiadomo skad. Wieczorem lekarz zadzwonil ze zarodki sa 3dniowe i juz wieczorem mam luteine wziac. Ttansfer mialam w piatek o 9. Rano jeszcze w piatek sie normalnie zagipsowalam..czyli wlasciwie niecale 3 doby ta lutke bralam. Magnez wlaczylam tydzien przed transferem. Dwie godziny przed transferem nospa forte i relanium 5mg. No spe biore caly czas-z tym ze przez pierwsze 3dni 3x1,magnez forte 2x1, relanium rano i wieczorem. Teraz no spe nadal dwa razy biore. Relanium odstawilam...chyba ze cos nie tak to doraznie wezme. Magnez lykam bez zmian. Lutka 3x200mg. Encorton2x10mg,estrofem 2x1, frafmin raz dziennie. I tyle....

reklama
Molla modlę sie za Twojego synka.

Bziumelka pisałaś wcześniej, że braknie Ci Luteiny, ja mam do oddania 3 opakowania Luteiny 100 mg. Ja biorę Duphaston, bo Luteiny kiepsko się u mnie rozpuszcza. Mieszkam w okolicach Łodzi ;).

Gratuluję wspaniałej 7 :).

Molla myslami i sercem jestem z Wami...będę się modlić o zdrowie dla Twojego synka. Badz dzielna...

Ja mam 5 dniowego. Źle nie zrozumiałam bo tak mi rozpiske dał z datami- kartke. Dziś mój 15 dc a transfer mam w 20 dc. Od 2 dc biore estrofem 2x 1 tab, jajniki czyste nic tam nie wyhodowałam. Napisał Dr M że mam wziąść Lutke 200 mg już od dziś od wieczora. Sama się zastanawiałam czy nie brać dopiero od jutra rana.
Magnez biore cały czas bo jak nie biore przez pare dni to mi drga powieka a po tyg jakbym nie brała to mnie masakryczne skurcze łydek łapią. A kawe piję 1 x dz słaba rozpuszczalną, stresującą prace mam to fakt.
Od tyg zwiększyłam dawkę magnezu do 2x 1 tab, ale chyba nawet zwiększe do 3x 1 tab
Z tą Nospa to faktycznie ją może włącze.

Tola jak 5 dniowy to tak jak piszesz, zaczynasz wieczorną dawką 5 dni wcześniej i koniecznie rano przed transferem:), a o której masz, bo doktor we czwartki jest po południu- trzymam kciuki za udany transfer, o progesteronie tez tak mówił jak lolitka,że nie ma sensu go badać, bo inaczej się wchłania dopochwowo i badanie jest niemiarodajne, zresztą możesz go dopytać spokojnie, gość jest w porządku, mało mówi, ale jak pytasz to odpowiada rzeczowo :tak:

reklama
Genna... oby ta refundacja byla faktycznie tak jak mowia... ale tak jak Kasik pisala prawdopodobnie a bedzie to roznica... i to wielka roznica,,,

Molly trzymam kciuki za twoje maleństwo... musi byc dobrze....

blueskye ja pracowalam na patologii noworodka ale mialam tez oiom noworodkowy....

Oktavi a kto 8 zaciazony? bo chyba nie doczytalam...

Do góry