lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
No wlasnie mialas az 900 luteiny a we krwi nic. Dupek ci tylko na wynik wplywal. No niewazne: niech kazdy robi jak uwaza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiedy wprowadzałyście Luteine na cyklu sztucznym? I jakie dawki tej luteiny? Na ile dni przed transferem?
Brałyście Relanium przed crio transferem czy po?
Do czwartku daleko a ja mam stresa. Już mam skurcze macicy chyba z nerwów? Tak się zastanawiam czy sobie przed transferem No spy lub Relanium nie wziąść... Chyba zadzwonie w tyg i zapytam....
Tola32, ja na sztucznym cyklu miałam lutinus 2*1 , 3 dni przed transferem (zarodki 3-dniowe) i 2*2 luteinę podjęzykową. Pierwszy dzień lutinusa miał być dniem, w którym teoretycznie miało dojść do owulacji. I tak biorę cały czas, po transferze też. Przy pierwszym transferze miałam 5 dni po skurcze i brałam no-spe, a tym razem jak o tym wspomniałam doktorce to powiedziała, że w takich przypadkach mogę brać 3 razy dziennie po 2 tabletki.
Chyba się zgadza bo wydaje mi się, że oni liczą pełną dobe(pełen cykl Luteiny). Bo jak wezmę dziś wieczorem to pełnych 5 dób :-) bedzie właśnie w 20 dc.Tola spojrzałam dla pewności na swoje karty zabiegowe i miałam dokładnie tak samo - miałam blastocysty (5-dniowe) i licząc pierwszy dzień progesteronu jako 1, dnia 6 miałam transfery. Kiedyś nawet pytałam o to lekarza o on mówił że doba przyjmowania jest po 24 h dlatego transfer jest w sumie 6 dnia - po 5 dniach przyjmowania progesteronu. Nie do końca rozumiem co się nie zgadza, chyba że coś mi umknęło ;-)
Wezmę jak mi kazał. Od tego czy się wszystko powiedzie zależy wiele czynników, a chyba głównie od zarodka. Czy w nim jest moc i siła by został!Tola dokładnie, ja miałam zawsze po 5 pełnych dobach transfery (zazwyczaj 5 dób + kilka godzin).