• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Mi właśnie powiedzieli 2-3 tygodnie i się zastanawiam czy bliżej 2 tygodni czy faktycznie będę czekać 3..
Oczekiwanie na to wszystko jest najgorsze. Ja mam teraz tyle myśli w głowie...mam coraz mniej pewności tego wszystkiego a coraz więcej obaw. Tym bardziej że wiem że jaki by nie był dalszy ciąg to będzie dla mnie trudny.

a zrobił synek lekkiego psikusa i w niedzielę w nocy pojawiły mi się skurcze takie co 2,5 minuty😅 przyjęli mnie, byłam na porodówce ale potem akcja umarła 😬 i finalnie wczoraj o 10:09 przez CC pojawił się na świecie Grześ 🥰 4240g i 59 cm
Duży człowiek ze sporym apetytem i bardzo donośnym głosem 😂 oczywiście najwspanialszy 🥰 tulimy się i karmimy ☺️
Gratuluję największego szczęścia!!! Życzę dużo zdrówka dla Was!!! 🥰🥰🥰

@Fok123 ja też Kraków.
Ile mieliście transferów, jak to w ogóle u Ciebie wygląda? Ja mam full zestaw, bo Endo, Adeno, Hashimoto, etc. Obecnie jestem po pierwszym transferze, to mój 16 dpt. i wszystko wyglada obiecująco. Wiadomo, że każda z nas ma inną sytuacja. Ja nie wiem jak zaawansowana jest moja Endo i Adeno, bo jak pisałam, nie miałam żadnej konkretnej diagnozy. Jestem pod opieką endokrynologa i przyjmuje lewotyroksyne na Hashimoto i tyle.

@Fok123 ja też Kraków.
Ile mieliście transferów, jak to w ogóle u Ciebie wygląda? Ja mam full zestaw, bo Endo, Adeno, Hashimoto, etc. Obecnie jestem po pierwszym transferze, to mój 16 dpt. i wszystko wyglada obiecująco. Wiadomo, że każda z nas ma inną sytuacja. Ja nie wiem jak zaawansowana jest moja Endo i Adeno, bo jak pisałam, nie miałam żadnej konkretnej diagnozy. Jestem pod opieką endokrynologa i przyjmuje lewotyroksyne na Hashimoto i tyle.
Ja mam długa trochę historie bo w 2021 roku mialam 3 procedury ( 1 procedura brak dojrzałych komórek na punkcji) 2 procedura tylko 1 wczesna blastka i transfer nieudany. 3 procedura tylko 1 zarodek , ale szczęśliwy :)
Rok temu wróciliśmy po rodzeństwo i w sierpniu mialam punkcję i pobrali wszystko niedojrzałe. I teraz w lutym punkcję i zostal jeden zarodek- nieudany transfer w kwietniu.

Wiec u mnie głównym problemem jest niskie Amh i co za tym idzie niska jakos komórek ( nasienie jest ok z morfologia 16% i pozostale wyniki tez dobre) a nie sama implantacja.
A teraz lekarz mi tez powiedział ze Endo lub adeno moze również wpływać na jakość komórek... i to jak idzie stymulacja bo ja przy różnych lekarz slabo zawsze reagowalam

Ja mam długa trochę historie bo w 2021 roku mialam 3 procedury ( 1 procedura brak dojrzałych komórek na punkcji) 2 procedura tylko 1 wczesna blastka i transfer nieudany. 3 procedura tylko 1 zarodek , ale szczęśliwy :)
Rok temu wróciliśmy po rodzeństwo i w sierpniu mialam punkcję i pobrali wszystko niedojrzałe. I teraz w lutym punkcję i zostal jeden zarodek- nieudany transfer w kwietniu.

Wiec u mnie głównym problemem jest niskie Amh i co za tym idzie niska jakos komórek ( nasienie jest ok z morfologia 16% i pozostale wyniki tez dobre) a nie sama implantacja.
A teraz lekarz mi tez powiedział ze Endo lub adeno moze również wpływać na jakość komórek... i to jak idzie stymulacja bo ja przy różnych lekarz slabo zawsze reagowalam
Nie sugeruje, pytam z ciekawości tylko i wyłącznie, czy rozważaliscie adopcje komórki?

Nie sugeruje, pytam z ciekawości tylko i wyłącznie, czy rozważaliscie adopcje komórki?
Nie, przed ciaza tak, nawet juz lekarz wypełniał dane w komputerze bo mieliśmy sie zdecydować ( komputer sie zawiesił i zrezygnowaliśmy, stwierdziliśmy ze to jakis znak, i całe szczęście bo 3 procedura przyniosła dziecko) a teraz mając juz dziecko z własnych komórek nie chciałabym adopcji bo bałabym sie ze kiedykolwiek w jakikolwiek sposob mogłabym inaczej traktować dziecko jedno i drugie, lub mogłaby wyjść jakas sytuacja taka niesprawiedliwości w stosunku do któregoś ( nawet nie celowo, ale pod wpływem wyczerpania fizycznego lub psychicznego ) . Kiedyś dlugo zastanawiałam sie wlasnie nad taka opcja, ale teraz wiem ze to odpada

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry