• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

jak widać wybiki nie maja odzwierciedlenia w koncowym wyniku. Estriadol pokazywał że mam okolo 3-6 dojrzalych pęcherzyków , a miałam ich 12 z 17 pobranych . Zarodkow mam 5 a liczyłam przez wyniki na max 2 ... Cudownie jest sie tak zaskoczyć , od razu dzień staje sie piękniejszy 🫣🥹 uwierzcie mi ze wynik odbierałam i rece trzęsły mi się jak galareta 🫣🫣🫣 a później byl płacz ze szczecia 🫣❤️❤️

reklama
U dr W. A teraz zobaczyłam Twoje posty i masz niskie Amh i udalo sie?
Mi teraz tak spadło ze mam 0,26;( i trochę wątpię ze jeszcze sie uda, ale po ostatniej wizycie jednak delikatne nadzieje mam
Tak u nas powodem kwalfikacji do in vitro było niskie amh miałam rok temu na poziomie 0,30 później już nie badałam ale lekarz po usg w pierwszych dniach cyklu stwierdził że obraz wygląda lepiej niż wynik oraz obniżone parametry nasienia. Na pierwszą wizytę poszłam do dr.W I on mnie przygotowywał do punkcji ale samą punkcje robił mi dr M bo dr.W miał wtedy urlop . I tak już zostałam u dr.M.
Z pierwszej procedury uzyskaliśmy 9 kumulasów z czego było 4 zarodki ale z każdym transferem beta 0 . W drugiej procedurze uzyskaliśmy 11 kumulasów z czego było/mamy 8 zarodków pierwszy transfer ciąża biochemiczna . Drugi transfer dał nam ciążę aktualnie 20 tydzień ❤️

jak widać wybiki nie maja odzwierciedlenia w koncowym wyniku. Estriadol pokazywał że mam okolo 3-6 dojrzalych pęcherzyków , a miałam ich 12 z 17 pobranych . Zarodkow mam 5 a liczyłam przez wyniki na max 2 ... Cudownie jest sie tak zaskoczyć , od razu dzień staje sie piękniejszy 🫣🥹 uwierzcie mi ze wynik odbierałam i rece trzęsły mi się jak galareta 🫣🫣🫣 a później byl płacz ze szczecia 🫣❤️❤️
Super wynik, gratuluję! :)

Tak u nas powodem kwalfikacji do in vitro było niskie amh miałam rok temu na poziomie 0,30 później już nie badałam ale lekarz po usg w pierwszych dniach cyklu stwierdził że obraz wygląda lepiej niż wynik oraz obniżone parametry nasienia. Na pierwszą wizytę poszłam do dr.W I on mnie przygotowywał do punkcji ale samą punkcje robił mi dr M bo dr.W miał wtedy urlop . I tak już zostałam u dr.M.
Z pierwszej procedury uzyskaliśmy 9 kumulasów z czego było 4 zarodki ale z każdym transferem beta 0 . W drugiej procedurze uzyskaliśmy 11 kumulasów z czego było/mamy 8 zarodków pierwszy transfer ciąża biochemiczna . Drugi transfer dał nam ciążę aktualnie 20 tydzień ❤️
Gratuluje❤️❤️❤️ mi przy amh 1,3 pobierali 4,6,3 komórki w procedurach.
A teraz jak wróciłam o starania o rodzeństwo Amh mialam 0,5 i pobrali rok temu wszystko niedojrzałe. A teraz mialam kolejna procedure i pobrali 4 komórki i tylko jeden słaby zarodek 5bc i transfer nieudany. Wiec przy tak niskim AMH naprawde świetny wynik w punkcjach mialas

A jakie miałaś leki do stymulacji?

Dzięki za odpowiedź.
A powiedz z tym przenoszeniem to.duzo formalności? Novum.samo to.koordymowalo czy Ty musiałaś? I w nowej klinice trzeba bylo już mieć lekarza? Ile załatwianie tych formalności trwało?myslelismy żeby w.lipcu zrobic procedurę bo czas, ale jak to.ograrnac;/ nie mam.pojecia, jutro zadzwonię do działu rozliczeń żeby poznać co można i kwoty..
hejz i co tam się dowiedziałaś? U nas hakos wypadł urlop tego pana, który to w novum ogarniał więc trwało to chyba z miesiąc, ale pewnie w 2 tyg powinni ogarnąć.
No trochę papierów trzeba podpisać i tu i tu, jak zawsze.
badanie zarodkow też trochę trwa, ja miałam punkcję na koniec czerwca, w lipcu zarodki dojechały do invicty, potem pobranie i badanie i w listopadzie transfer. Ale pewnie da się szybciej.
Jeszcze mam pytanie, w trzeciej dobie to zamrożone przenoszą tak? Czyli i tak zarodki są 2 razy mrozone, prawda?
A Dr Kunicki spoko jest? Dobrze dobiera stymulacje?
tak mrozone 2x. Kunickiego nie znam, więc nie podpowiem nic tutaj.

Ja dostałam diagnozę 5 lat temu, a wcześniej 10 lat miałam objawy i nikt z pierdyliona lekarzy, u których byłam, nie umiał stwierdzić co mi jest. Później trafiłam do samozwańczego "specjalisty" od endo, który spartaczył mi pierwszą operację i mój stan jeszcze się pogorszył. Dopiero potem trafiłam do speca z prawdziwego zdarzenia i dosłownie dostałam nowe życie.

W okolicach Krakowa nr 1 to dr Krzysztof Janowiec.

Serio dziewczyny, gdybyście miały jakiekolwiek pytania dotyczące endo/adeno: do kogo się zgłosić w Waszej okolicy, jakie badania zrobić a które to strata kasy, to śmiało piszcie do mnie 🙂
To może ja zapytam. W kwietniu miałam histeroskopię, wyszły jakieś czerwone plamy na tylnej ściance macicy, podejrzenie adenomiozy. W poniedziałek dostałam wynik biopsji cd138, w wyniku 2 komórki/ 10HPF, czyli wynik graniczny, bo stan zapalny jest od >2. W przyszłym tygodniu mam wizytę, ale zastanawiam się o co pytać. Jak myślisz, jaka szansa że ten brzydki obraz w histero to faktycznie stan zapalny a nie adenomioza? Ważne jest dla mnie to, że te zmiany nie były rozsiane a w jednym miejscu. No i ja w ciążę zachodzę, problem jest z utrzymaniem. A z tego co czytam to przy adeno jest też ciężko zajść. Pewnie będzie konieczna ponowna histeroskopia, żeby potwierdzić/wykluczyć adenomiozę?

Gratuluje❤️❤️❤️ mi przy amh 1,3 pobierali 4,6,3 komórki w procedurach.
A teraz jak wróciłam o starania o rodzeństwo Amh mialam 0,5 i pobrali rok temu wszystko niedojrzałe. A teraz mialam kolejna procedure i pobrali 4 komórki i tylko jeden słaby zarodek 5bc i transfer nieudany. Wiec przy tak niskim AMH naprawde świetny wynik w punkcjach mialas

A jakie miałaś leki do stymulacji?
Może teraz jak zmieniłaś klinike to będzie inny wynik stymulacji i tego ci życzę ✊

W pierwszej procedurze miałam Bemfole 150 oraz Menopur 150 A od 7 dnia stymulacji doszedł Orgalutran I 9 dnia stymulacji doszedł Mensinorm 150.
Natomiast w drugiej procedurze miałam Mensinorm 150 I Puregon 150 A od 6 dnia stymulacji doszedł Orgalutran

To może ja zapytam. W kwietniu miałam histeroskopię, wyszły jakieś czerwone plamy na tylnej ściance macicy, podejrzenie adenomiozy. W poniedziałek dostałam wynik biopsji cd138, w wyniku 2 komórki/ 10HPF, czyli wynik graniczny, bo stan zapalny jest od >2. W przyszłym tygodniu mam wizytę, ale zastanawiam się o co pytać. Jak myślisz, jaka szansa że ten brzydki obraz w histero to faktycznie stan zapalny a nie adenomioza? Ważne jest dla mnie to, że te zmiany nie były rozsiane a w jednym miejscu. No i ja w ciążę zachodzę, problem jest z utrzymaniem. A z tego co czytam to przy adeno jest też ciężko zajść. Pewnie będzie konieczna ponowna histeroskopia, żeby potwierdzić/wykluczyć adenomiozę?
Generalnie histeroskopia to nie jest badanie do diagnozowania adenomiozy. Przy adenomiozie faktycznie mogą być problemy z implantacją, bo macica jest niejednorodna i w permanentnym stanie zapalnym. Po diagnozę najlepiej byłoby udać się do kogoś z polecanych specjalistów od endo, który będzie w stanie zobaczyć zmiany podczas USG. Skąd jesteś?

Generalnie histeroskopia to nie jest badanie do diagnozowania adenomiozy. Przy adenomiozie faktycznie mogą być problemy z implantacją, bo macica jest niejednorodna i w permanentnym stanie zapalnym. Po diagnozę najlepiej byłoby udać się do kogoś z polecanych specjalistów od endo, który będzie w stanie zobaczyć zmiany podczas USG. Skąd jesteś?
Okolice Poznania

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry