reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam,

troche odoczynku u nas od upału, rześko po burzy sie zrobiło...

Monia, a co Mateuszowi strzeliło do głowy>? Myślałam, ze tylko maluchy sobie same podcinaja włosy :)

My musimy iśc na podcięcie, bo Niunka ma już długą grzywkę a ja suche końcówki, ale czekam na pełnię księżyca.

Aguś, a co to za niespodziewajka z tą Danią? Na długo?

Musze w tym tyg. oszczędzać samochód, bo tylne koło jakieś sie krzywe zrobiło i jakby słychac dziwny szum podczas jazdy. P. musi zajrzeć w weekend. Oby to nic poważnego, bo przecież w kolejny piatek nam będzie potrzebny sprawny samochód. A nawet wcześniej, bo chciałam Julitkę w pon. mojej siostrze podrzucić na kolejne samodzielne wakacje...

Kochana Donuś pisałam jakiś czas temu że do Legolandu się wybieramy i dzis dokupiłam drugi nocleg, czyli wyjeżdzamy w niedzielę z rańca, bo jak bysmy mieli jechac cała noc a potem od razu cały dzień spędzic na zabawie to masakra pewnie by była ze zmęczenia.

Co do auta to oby nic powaznego, my w lipcu wydaliśmy na cos związanego z układem kierowniczym 800zł a dziś zapłaciłam 700zł za klocki z łozyskami na tył:wściekła/y::wściekła/y: no ale facet wymacał, wyszukał, wypieścił autko i jest w pełni sprawne by ruszyć w drogę:tak:

Luandzia Chorwacji zazdroszczę, bylismy z J przed ślubem i chętnie bym tam wróciła:tak: a może na nastepne wakacje:sorry2:

Pozdrawiam w ponury i deszczowy dzień

reklama
Cześć co tu tak pusto ?
Agulka ja bardzo lubię Chorwację , też byłam z W przed ślubem i to w tej miejscowości do której teraz jedziemy ;)
Wróciła moja córcia z koloni bardzo zadowolona , kolonia niby trwa do piątku ale w związku z naszym wyjazdem musiałam ją zabrać wcześniej ,ale myślę ,że tydzień to wystarczająco długo jak na pierwszy raz. Zuzka chce już jechać na następną kolonię ,ale to dopiero za rok , no chyba ,że na ferie zimowe .
Poza tym łapie mnie lekki stres w związku z rozpoczęciem szkoły, powoli wszystko kompletujemy .Zastanawiam się nad tornistrem ,ale wszystkie jakie oglądałyśmy wydają mi się strasznie brzydkie i nie wiem czy nie kupimy zwykłego plecaka.Do Zuzi też chyba dotarło ,że szkoła coraz bliżej , bo kazała sobie wydrukować plan lekcji i listę z wyprawką i chodzi z tymi kartkami i analizuje co jej będzie potrzebne :sorry:

Witam,

jak ma forum nie wymierać, jeśli piszą regularnie 2-3osoby????????????????????? Do roboty kobietki,a wtedy będzie aż huczało od nowin :-)

Wczoraj miałam dzien porządkowy, ale zdołałam sie uporac ze wszystkim.

Nasza wada samochodu nie jest raczej poważna i kosztowna. podobniez to jakas tulejka na wahaczu moze być. Okaże się.

Właśnie dostałam poczte i...mandat dla P. ze strazy gminnej! Kurnia, jak bidulek złapie mandat, to zawsze z jakiegos radaru gminnego pewnie ukrytego głeboko w krzakach.

ja jeszcze nic nie kupiłam do szkoły. na razie ogladam tornistry w necie., ale żadnego jeszcze nie dotykałam. pewnie zajme sie tym po 18.08.

Luandzia, fajnie, ze Zuzia będzie miała miłe skojarzenia z kolonia i się nie zraziła.

Julitka w pon. wybiera się na kilka dni do mojej siostry na kolejne wakacje bez rodziców:-).

Dajecie dzieciom wit. D3 w okresie wychodzenia "6-tek"? Mnie poradziła kuzynka, która sie bardzo dobrze orientuje w tych sprawach i podaję Julitce. Wczoraj dopiero się zrientowałąm, że jedna górna 6-tka juz niunce wyszła, a ja myslałam, że to 5-tka i bardziej wypatrywałam nowych zębów na dole. Ale chyba nie zdążymy się załapać na darmowe lakowanie, które przysługuje do 7go roku zycia.

Majandra, Ty wakacje masz wolne? Zmieniasz pracę, czy nadal w tym samym przedszkolu?

Aguś, miłego legolandowania :-)

Donkat, wit.D nie podaję, ale Maciek cały czas dostaje tran (na sierpień zrobiłam mu przerwę), a w nim jest wit. D. Ja przegapiłam bezpłatne lakowanie. Trudno. Maciek jak na razie ma zdrowe zęby, choć trochę już krzywe. Pewnie nie obejdzie się bez aparatu.
Co do pracy, to nie, nie zmieniłam jej. Choć szukałam nowej, byłam nawet na 1 rozmowie, ale nie wyszło. Ogólnie lubię tam pracować, są tylko czasem takie chwile, że mam dość, ale generalnie jest ok.
Dziewczyny, robię prawo jazdy. Cieszcie się, że nie mieszkacie w Wawie :-D:szok:

Witam kobietki,

wywiozłam wczoraj moją gwiazdę na kolejne samodzielne wakacje. Tym razem do mojej siostry. W piątek jadąc w góry ją zabierzemy po drodze. Aż się boję, jak Julitka wróci, bo bedzie maksymalnie rozpuszczona!!!!
Mam więc 3 wolne popołudnia i już prawie zapełnione:-D

Pogoda się u nas kiepści...

Majandra, jak Ci idzie jazda?

Z wyprawki szkolnej nadal nie mamy nic:szok:

Już powoli mysle o urodzinach i w tym roku nie dam się namówić na zadną sale zabaw. Robimy w domu, tylko zeby pogoda była choc trochę łaskawa...

Hejka
Aguś, miłego legolandowania :-)

Donuś zabawa była nieziemska............ nie tylko dla dzieci ale i dla nas.:tak:
Wyjechalismy o 8 rano w niedzilę, na miejscu bylismy o 17, mielismy 2 noclegi i dwa dni szaleństwa. W domciu byliśmy dzis po 1 w nocy.
Pogoda nas nie zaskoczyła, bo naczytałam się wcześniej, więc na deszcz i na słońce bylismy przygotowani a było to i to:tak:
Adaś dowiedział się gdzie jedziemy dopiero na granicy, oszalał z radości a wczoraj jak żegnalismy sie z Legolandem skwitował: .......... to był mój świat:tak:

My również nie mamy wyprawki do szkoły ani do I ani do IV klasy:no:

Pozdrawiam urlopowiczkę - Anetę
Donuś wykorzystaj na maxa dni Wolne od "ogonka":tak:

................ nie chwwaliłam się............. jakiś czas temu brałam udział w konkursie naszej lokalnej telewizji i do wygrania były bilety na Mistrzostwa Europy w Żużlu w Częstochowie i gadżety.............. no i wygrałam ............ tzn wybrali mnie i jeszcze inne 2 osoby....... trzeba było napisac: Dlaczego chciałabys wygrać te bilety? .................. gadżety juz mamy, koszulka, bidon i plecak ( akurat do szkoły dla młodego) z logo Eurosportu i Mistrzostw ........... a co najfajniejsze w tym, żę sąsiadka ( ta normalna co z nimi drinkujemy i ogniskujemy) też jest w tej trójce zwycięzców.............. no więc jedzimy razem jednym autem:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Agulka ja również zazdraszczam wyjazdu i nie dziwię się że to był Adasia Świat moich pewnie też to by był świat:-)
Majandra jak tam Maciek po urodzinkach jako nasz pierwszy wrześńiaczek ma już 7lat:szok:jejku kiedy te 7 lat zlecialo:baffled::cool2:
jeszcze raz 100lat dla Maćka;-)
Luandzia skompletowała Zuzia już wszystko z isty:-D
my z wyprawki mamy juz większą częśc zostały jeszcze jakies drobne rzeczy,buty na zmianę i oczywiście tyta ze słodyczami:tak:Mati cieszy się że idzie do szkoły:tak:ciekawe kiedy mu ta radośc minie:-D

Do góry