reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A ja po dzisiejszym dniu wiem, ze moje dziecie nie znosi marchewki z jablkiem. Kiedys juz probowalam jej dac utarte - nie chciala, a dzisiaj w sokowirowce zrobilam soczek - pyszny, slodziutki wyszedl, a ona nie chce pic... Takie mam dobre marchewki od tesciowej z dzialki, a ta sie wypina ;-) Najlepsze jest to , ze deserki tez jej w sumie troche na sile wciskam, bo nie chce jesc za specjalnie, ale za to obiadki (pod warunkiem, ze nie sam ziemniak z marchwia bo nie lubi) wcina tak, ze sama na lyzeczke sie nadziewa. A juz z buraczkiem to przeszla sama siebie i wczoraj i dzisiaj, po prostu nie mogla sie tym najesc... Zdjecia sa w watku zdjeciowym :-D Maz sytwierdzil, ze sie nie przyznalam, a dalam jej surowa miecho ;-)

reklama
Najlepsze jest to , ze deserki tez jej w sumie troche na sile wciskam, bo nie chce jesc za specjalnie, ale za to obiadki (pod warunkiem, ze nie sam ziemniak z marchwia bo nie lubi) wcina tak, ze sama na lyzeczke sie nadziewa. ;-)

karoo-kp u mnie jest to samo, zupki w kazdej ilosci, a owoce niechetnie, troche mnie to martwi, bo maluch tez powinien jesc owoce, dzisiaj sprobujemy banana, moze jej bardziej posmakuje, do jablka za zadne skarby jej nie przemyce:-(

Hmm a my wlasnie dzisiaj posmakowalysmy jabluszka z bananem :-D To bylo trzecie podejscie i w koncu pierwsze udane, jestem zadowolona z mojego dziecka - zjadla cala miseczke ktora jej przygotowalam, no, moze bez dwoch malutkich lyzeczek... A teraz jej gotuje zupke szpinakowa z kawalatkiem piersi z kurczaka - zobaczymy jak jej z mieskiem bedzie smakowac...

witam wszystkich....troszke zazdroszcze , ze wasze dzieci tak slicznie jedza ...u nas narazie przerwa z podawaniem czegokolwiek, ale mam prosbe ....nie pamietam kto , ale ktos mial ksiazke kucharska dla niemowlat , jesli to mozliwe bardzo prosze o przeslanie .....dziekuje serdecznie

silunia...nie martw sie,ja tez od niedawna daje malej jedzonko...miala zielone kupki i rzadkie...okazalo sie ze po jablku:-(
kaszki je...smakuja jej...nestle z bananami, dostala ziemniaka z dynia i tez sie zachwycona

teraz odczekam i dalej bede podawac nowosci

my na razie zatrzymalismy sie na etapie jablka;-) , ladnie wcina, nie pluje i na razie nic nie jest ufajdalone:-) jutro zabieram sie za gotowanie ziemniaczka i marchewki

reklama
Karoo bede dziwieczna za przeslanie ....nie kupujemy wiecej sloiczkow bo to tylko strata kaski w naszym przypadku skoro nasza mala to niejadek...wole ugotowac mala porcyjke , a nie martwic sie , ze zaraz bede musiala wyrzucic sloiczek bo za dlugo stoi otwarty i nieskonsumowany
silunia@poczta.fm

Do góry