reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Esiek narazie obserwujemy nerkę. Na ostatniej wizycie była jeszcze większa, mocz nie ma z niej ujścia, jest jakaś przeszkoda i teraz lekarze nie mogą okreslic co to za przeszkoda. Na etapie ciazy można wykonać zabieg zakładanie shuntu na chorej nerce (w narkozie przez drogi rodne zakładają u dziecka w chorej nerce rurkę, dzieki której mocz z nerki wylewa sie do wód płodowych). Po rozmowie z lekarzem zdecydowaliśmy, że narazie obserwujemy. W najgorszym wypadku Piotruś bedzie miał tylko jedna nerkę.

Ja mialam tak samo jak Kasik juz kilka razy USG, jak bylam w szpitalu to 3 razy, potem znow w szpitalu wiec znow i tak sie uzbieralo... wczesniej pecherzykowe, potem prenatalne, teraz w piatek znow mam...;-)

szczerbatka na pewno bedzie wszystko dobrze... trzymam kciuki !

U mnie USG też co wizytę najpierw przez to że krwawiłam i plamiłam, a potem sprawdzanie czy mały przybiera na wadzę w związku z dysproporcją brzuch - głowa. Ale pewnie jakby nie było problemów to bym miała rzadziej.

Szczerbatka - rozumiem. Mysle ze to sluszna decyzja ze obserwujecie, byc moze zacznie prace bo znajdzie ujscie... nigdy nie wiadomo. Bedzie na pewno jakies rozwiazanie.

Emilia jak w 12 tc po usg lekarz mi powiedział, że następne usg dopiero w 20 to myślałam, że oszaleje :-) W kółko myślałam tylko o tych 8 tygodniach bez widoku Piotrusia. W 16 tc się przewróciłam i pojechałam na to usg. Pózniej miałam wyrzuty sumienia, że moze gdybym tak nie myślała o tym usg, to bym sie nie przewróciła :-)

Olusia dziękuje.

Esiek też mam taką nadzieje.

Genna ja równiez dołączam do Dziewczyn i cieszę się, że wszytsko dobrze :)

Moje Dziecko juz coraz więcej czuwa, a mniej śpi, więc i ja mam mniej czasu, ale pamiętam, że jeszcze jak byłam w szpitalu padło pytanie o brzuszek po CC i muszę sprostować i pocieszyć te co zamierzają w ten sposób rodzić :) nie minęły jeszcze 2 tygodnie od mojego CC a ja mam całkowicie płaski brzusio, zupełnie jak przed ciążą. Ten brzucholek co go miałam w szpitalu, to była opuchlizna po cięciu, także nie ma co się martwić.
I muszę Wam powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem skóry i polecam bardzo kremik Collistar przeciw rozstępom, była to spora inwestycja, bo stosowałam go praktycznie całą ciażę, ale skóra po 36 tygodniach ciąży jest jak ta lala. Elastyczna, cała wchłonięta, pępek juz na swoim miejscu, jedyny ślad po porodzie to blizna po cięciu, o rozstępach nawet nie wspomnę, bo nie wiem co to jest :-D

reklama
Szczerbatka Piotruś poprostu chciał sie pokazać mamusi !!!! Wiec nie miej wyrzutów sumienia , mam nadzieje ze żaden zabieg, operacja nie bedzie potrzebna , ale super ze sa takie metody i sie da cos zrobic!!!!

Lenkabar ja mysle ze lekarz odrazu zrobił co plastykę brzucha gratis :) haha ale super , moze tez ne miałas predyspozycji do rozstępów :)
A ja byłam w kebabowni i żałuje tego , zjadłam polowe o to właściwie bułka mięso i sos(mało) a cierpię jakbym zjadła kilka kebabow, bleeee wyleczylam sie z takiego jedzenia , kłaczki , zgaga , wzdęcia , zatem dziewczynki Prosze nie robić juz smaka na cokolwiek do jedzenia !!!! Zjadlabym jabłuszko i do tego świeży chlebek ale tylko pomarzyć , ide cherbatę imbirową sobie zrobic i na "horrory" tzn seriale :) miłego wieczoru ciężarówki :)

Ostatnia edycja:
Do góry