reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

hej dziewczyny ja jestem po wizycie nasz szkrab ma 1770 kg ma sie bardzo dobrze wszystko jest w porzadku mam zdjecia w 3d dziubulka jego cos pieknego heh nie moge sie napatrzec

reklama
ona - to podobne wielkościowo nasze szkraby... ja w 32 tygodniu miałam na jednym usg 1780, parę dni później ale też jeszcze w 32 u swojego gina 2000:)
już się bałam że mi gigant rośnie ale widzę ze to nie wyjątek:)

hmm nie teraz jak tak liczę to to było w 31 tygodniu...

Madzia 76 kuruje sie kuruje i leze w lozku... :tak: z kazdym dniem bedzie lepiej.. chociaz mam obawy co to bedzie i jak bedzie... wiesz antybiotyk oslabienie, temperatura czy to nie mialo jakiegos wplywu na maluszki... juz mam 1000 mysli...

Ona fajnie że z maluszkiem wszystko dobrze :tak:

Dziewczyny zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia zalecane jest w ciąży wykonanie 3 badań usg i jeżeli z dzieckiem jest wszystko ok lekarz nie bedzie chciał robić cześciej. U mojego Piotrusia na usg połówkowym wyszło, ze ma miedniczke prawej nerki poszerzona i teraz co 4 tyg. chodzę na usg, a każda taka wizyta kosztuje mnie dużo nerwów :(
Co do szkoły rodzenia na teoretyczne spotkania chodzę sama, robię notatki, które mój ukochany pózniej czyta. Jego zabiorę na zajęcia praktyczne.
Witam nowe dziewczyny :)

Moj lekarz na szczęście robi mi USG za każdym razem :) ale wiem ze jak sie chodzi na NFZ to tak jak pisze szczerbatka zalecane są 3 USG i tego sie lekarze trzymają jeżeli wszystko z dzidzią jest ok. No Ale Jak sie chodzi prywatnie to lekarz mógłby juz Zrobic to USG by uspokoić matkę :)

Genna - my chodzimy prywatnie i niestety tez nie chca robic :( choc tak jak pisze w pewnym momencie przestalo mi zalezec, chyba odkad czuje non stop małą.

A co do zalecanych 3 usg ..to ja jakbym dobrze policzyla wszystkie, nawet te krociotki to mialam z piec razy tyle albo i wiecej ;)

Szczerbatka - i co z ta nerka? Na co to moze wskazywac? Czy to tylko profilektycznie obserwujecie?

Dziewczyny, z tym USG to tylko dobra wola lekarza, Ja chodze do takiego który na każdej wizycie sprawdza podwozie czy wszystko ok i robi USG i daje fotke. Lekarz jest prywatny na NFZ nigdy nie byłam wiec nie wiem.

reklama
Do góry