reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szafa malucha

Ja pewnie już bym coś kupiła gdyby nie mój mąż, który jest przesądny i nie chce zapeszyć. Nawet wózek spakował w karton i nie pozwala mi zaglądać. Ale coś czuję, że jak się dowie czy będzie chłopiec czy dziewczynka to też zacznie szaleć. Zresztą troszkę go zaszantażowałam, że jak nie pojedzie ze mną na oglądanie sprzętów i ciuszków, to nie zabiorę go na USG. Ale jestem wredna hihi :-D :-D

reklama
Jolka111 jak najbardziej mozesz juz kupowac pomalu! ja nie jestem wcale przesadna ale na zimne wole dmuchac w razie czego hihi. Ale ja tylko uwazalam zeby nie zapeszyc to nie kupowac do konca pierwszego trymestru ale juz jestem prawie w koncowce (po dobrej polowie) drugiego trymestru wiec nie ma na co czekac.

Ja przesądna nie jestem - ale zaczęłam kupować w sumie niedawno. Całość zgromadziłam chyba w 2 tyg :laugh2: Wcześniej nie czułam potrzeby, więc się nie zmuszałam ;-)
A co do napisów "little girl" czy "boy" to odrzucają mnie na równi z różem/błękitem. W ogóle, jakoś nie nastawiam się na identyfikację płciową u noworodka - niech samo zdecyduje, auta czy lalki ;-)

A mnie nic nie "odrzuca" jak to esia piszesz! I to nie chodzi by cale dziecko bylo ubrane albo na niebiesko albo na rozowo bo jak juz pisalam nawet nie mam nic rozowego ale male dziecko jak jest np na zolto to nie idzie poznac czy to chlopiec czy dziewczynka a potem mamusie sie wkurzaja ze ludzie mowia "ale ladny chlopczyk" a to dziewczynka. Tak samo jak ja nie ubralabym sie non stop w jakies nietypowe ciuchy bo zawsze jest fajnie miec cos kobiecego:tak:

CZesc Dorotka1 a jakie fotki chcesz? wiesz ja zbytnio nie mam czasu popoludniami po pracy wiec moze w weekend cos wymysle...zobaczymy. A ty masz juz cos? Szybciutko prosze pisac:-)

dorotka1 to ty na co czekasz? jedna butelka to nie wyprawka:-D Prosze bardzo, weekend sie zbliza wiec mozesz isc na male zakpuy;-)

reklama
nie wiem ale narazie boje sie tych zakupów,poza tym musze zacząc od komody na ciuszki no i od urządzenia pokoiku dla dziecka,o ubrankach myslalam na samym koncu,ale skoro piszeci ze pierwsz zakupy juz za Wami to moze i jak sie skusze:-):-):-)

Do góry