reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

Ja kapalam co dwa dni i robiłam sama.
W garnuszku z zimna woda rozrabiasz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. W między czasie wstawiasz garczek z woda tak z 2 litry. Jak sie zagotuje to wlewasz ten kubek i mieszasz żeby sie grudy nie zrobil. A potem prselewasz do wanienki i dolewasz tyle wody ile uważasz. Nam pomógł

reklama
witajcie dziewczyny
jestem mamą dwóch urwisów jednego ponad 2-miesięcznego - z października właśnie i jednego z czerwca 2013, więc nie narzekam na nudę i tzw.czas wolny zaczyna mi się po 21 ;) a potem noc podobnie pewnie jak u większości z Was, tak więc deficyt snu rośnie, ale co tam, nie oddałabym tych szkrabów za nic na świecie.
mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć, od ponad dwóch lat siedzę w domu i grono znajomych powoli się wykruszyło, zostało owszem kilku sprawdzonych przyjaciół (i to są ci prawdziwi), ale czasem chciałabym pożalić się komuś, kto by mnie nie zrozumiał, a kto jest lepszy niż inne matki :)

Akurat! Moj maluch zasnął o 20.30 i spał 40 minut. Matka naiwna chciala ogarnąć chalupe ale nie idzie bo synek coś mocno marudzi i nie chce spać;(

Kolorowych snów;*

Dzis prawdziwy wysyp nowych mam ;) moze to przez tą wichurę za oknem. U nas wieje tak ze gałęzie łamie. Martyna od 21 juz mi dwa razy usnęła i jak tylko ją odkładam to za chwile ryk. Usypia szybciutko ale u mnie na rękach , nawet jej bujać nie musze tylko ze nie chce spac sama. No co za dziecko. Przeraża mnie ze robi sie z niej straszny cycek maminy i bedzie problem. Jak z nią dłużej walczę o sen to zawsze problem znika jak sie kładę z nią u mnie w łożku . Czasem jednak chciała bym obejrzeć film czy spac w towarzystwie P. Dobrze ze takie dni nie są codziennie. Teraz to i ja chce spac wiec chyba jednak znowu ze mną wygra i bedziemy spały razem.

Co do krochmalu można kupić w aptece na sztuki krochmal ninio biolife. Bardzo fajny i skuteczny, mojemu pomógł na drobne krostki. Wystarczy do wody dodać.

Malutki zasnął o 21 ale tak jakoś dziwnie oddycha,jakoś sucho. Może przez powietrze w pokoju. Rano się męczy,jakby miał nosek zapchany,a jak próbuje odciągnąć to nic nie ma. Nie wiem czy mu psikac w nocy do noska woda czy lepiej go nie denerwować

U nas ciężki wieczór.
Albo mocz, albo kupa dziwnie małemu śmierdziała. Muszę rano obwachac pieluszkę.
Durna jestem. Chcę zapisać małego do pediatry w sprawie brzuszka i pół dnia myślałam, że szkoda, że dziś jest sobota, bo bym już dziś zadzwoniła :/

Haha - ja nigdy tyle nie jeździłam samochodem co od początku ciąży i teraz - moj juz nie pyta kto jedzie do domu tylko pije ;)

Renisus - tak, widziałam w internecie, ale nie bardzo sobie wyobrażam jak z takim misiem miałby ten skoczek funkcjonować - przecież taki miś jest ciężki...

Cyntia, ale Ty wiesz ze dziś jest piątek, nie?

A my byliśmy dziś u znajomych na kolacji i mała taka kupę zwaliła, ze jej aż w skarpetki poszło. :D A ta zadowolona z siebie sie uśmiecha.
Wsadziliśmy ja pod kran, zeby wymyć, nawet nie protestowała, a potem paradowała w samej pieluszce i koszulce, bo body i spodenki nie nadawały sie do użytku.
No nic, następnym razem trzeba brać ze sobą chociaż jakiegoś pajaca na wszelki wypadek.

reklama
Do góry