reklama
lookator
Zaangażowana w BB
annemarie - Deutsch ist doch geil, zumindest für mich :-) Um die polnischen Zeichen zu kriegen musst Du die polnische Tastatur hinzufügen - "polska programisty" - dann bekommst Du die polnischen diakritische Zeichen einfach zusammen mit ALT taste. Ansonsten - Du bist nicht die Älteste hier :-)
Sorry za wrzutkę po niemiecku - ale to nic zdrożnego:-)
Przyszły wyniki z invicty:
Ja mutacja w CFTR - mutacja dele 2.3 (21kb) - na szczęcie Ż jej nie ma, a u mnie nie ma raczej objawów mukowiscydozy, azoospermii etc, więc jestem tylko nosicielem, a w zarodku heterozygotycznym nie powinno to stanowić problemu.
Ż mutacja MTHFR/A1298C - czyli wyedukowałyście mnie już. Najpierw muszę poczekać na wyniki badania homocysteiny i ks. foliowego, a potem przejrzeć musimy te suplementy jakie ona bierze. Kwasu foliowego chyba za mało, poza tym to powinna być ta forma metylowa. Ale najpierw niech będzie wynik z badania.
GizaS, kiki - trzymam kciuki!
Sorry za wrzutkę po niemiecku - ale to nic zdrożnego:-)
Przyszły wyniki z invicty:
Ja mutacja w CFTR - mutacja dele 2.3 (21kb) - na szczęcie Ż jej nie ma, a u mnie nie ma raczej objawów mukowiscydozy, azoospermii etc, więc jestem tylko nosicielem, a w zarodku heterozygotycznym nie powinno to stanowić problemu.
Ż mutacja MTHFR/A1298C - czyli wyedukowałyście mnie już. Najpierw muszę poczekać na wyniki badania homocysteiny i ks. foliowego, a potem przejrzeć musimy te suplementy jakie ona bierze. Kwasu foliowego chyba za mało, poza tym to powinna być ta forma metylowa. Ale najpierw niech będzie wynik z badania.
GizaS, kiki - trzymam kciuki!
Ostatnia edycja:
kikifish87
Fanka BB :)
dorotav- maz mnie prosil zebym juz nie powtarzala bety. bo te nerwy nas zjadaja. i teraz on tez ma nastawinie ze bedzie dobrze ze tym razem sie uda i co ma byc to bedzie. wiec go chyba posłucham. i zobaczymy co dr powie w piatek
u mnie beta miedzy 9 a 11 przyrosła ponad 100 %(powinno wzrosnac o 66%) potem problem miedzy 11 a 14 tylko o 68% (powinno o 114%) a teraz miedzy 14 a 16 o 130%(a powinno 66%) wiec nie wiem czy ten 14 dpt mnie tak stresowal bo mi sie kojarzyl tylko ze złymi wiadomosciami i stres tak wpłynał na moj przyrost. teraz wrzucilam na luz, modlilam sie i postanowilam ze ide na bete i co ma byc to bedzie i jednak duzy wzrost bety. wiec chyba stres wplywa na przyrosty
lookator- ja mam tez te mutacje co Ż. biore kw foliowy 15 mg, femibion natal, acard, inofolic pije, prewenit intensiv, i zastrzyki fragmin 5 tys
jolka kochana a mozecie sie starac o adopcje w miedzy czasie ivf?? a mowisz o adopcji zarodka czy adopcji dzieciaczka??
u mnie beta miedzy 9 a 11 przyrosła ponad 100 %(powinno wzrosnac o 66%) potem problem miedzy 11 a 14 tylko o 68% (powinno o 114%) a teraz miedzy 14 a 16 o 130%(a powinno 66%) wiec nie wiem czy ten 14 dpt mnie tak stresowal bo mi sie kojarzyl tylko ze złymi wiadomosciami i stres tak wpłynał na moj przyrost. teraz wrzucilam na luz, modlilam sie i postanowilam ze ide na bete i co ma byc to bedzie i jednak duzy wzrost bety. wiec chyba stres wplywa na przyrosty
lookator- ja mam tez te mutacje co Ż. biore kw foliowy 15 mg, femibion natal, acard, inofolic pije, prewenit intensiv, i zastrzyki fragmin 5 tys
jolka kochana a mozecie sie starac o adopcje w miedzy czasie ivf?? a mowisz o adopcji zarodka czy adopcji dzieciaczka??
lookator
Zaangażowana w BB
jolka, 7 prób (07,13 - 11,14), 13 zarodków.....bez jakiegokolwiek efektu. Co Ż czuje - możesz się domyślać.
lokator dobrze że wiesz, ze masz tę mutacje. Jeśli twoje dziecko spotka partnera/partnerkę z mutacją CFTR to ich dziecko z dużym prawdopodobieństwem będzie chore. Poza tym mała poprawka, mutacje w genie CFTR występują najczęściej u bezpłodnych mężczyzn a nie tylko
. Robiliście PGD kiedyś? W Invikcie badają tylko 2 mutacje a jest ich chyba 1600.Teoretycznie jeżeli AZF wychodzi zly dopiero kieruję się na CFTR. Robiliście kariotypy? Masz dość rzadką mutacje występuję ona u 1,5% polskiej populacji.
. Robiliście PGD kiedyś? W Invikcie badają tylko 2 mutacje a jest ich chyba 1600.Teoretycznie jeżeli AZF wychodzi zly dopiero kieruję się na CFTR. Robiliście kariotypy? Masz dość rzadką mutacje występuję ona u 1,5% polskiej populacji.lookator
Zaangażowana w BB
Kate - kariotypy robiliśmy, nic nie wyszło - wszystko ok.
Zobaczymy jeszcze co wyjdzie z badania krwi w moim przypadku.
PGD nie robiliśmy, wkurzam się, bo można było zrobić ostatnio przy IMSI.
Kiedyś rok temu o PGD wspominałem, ale mówiono mi, że nie ma takiej potrzeby.
W wywiadzie nie ma problemów wśród rodzin.
Tak jak napisałem - wychodziłem z założenia, że "lekarz wie lepiej".
Ale okazuje się, że to nie tak do końca.
Padło niestety na mnie - jestem wśród tych 1,5%. Ale się nie zastrzelę.
AZF jest w porządku, zupełnie bezpłodny raczej nie jestem....
Przy następnej wizycie pogadamy z panią doktor, względnie skorzystamy z konsultacji z panią genetyk.
Zobaczymy jeszcze co wyjdzie z badania krwi w moim przypadku.
PGD nie robiliśmy, wkurzam się, bo można było zrobić ostatnio przy IMSI.
Kiedyś rok temu o PGD wspominałem, ale mówiono mi, że nie ma takiej potrzeby.
W wywiadzie nie ma problemów wśród rodzin.
Tak jak napisałem - wychodziłem z założenia, że "lekarz wie lepiej".
Ale okazuje się, że to nie tak do końca.
Padło niestety na mnie - jestem wśród tych 1,5%. Ale się nie zastrzelę.
AZF jest w porządku, zupełnie bezpłodny raczej nie jestem....
Przy następnej wizycie pogadamy z panią doktor, względnie skorzystamy z konsultacji z panią genetyk.
Ostatnia edycja:
lokator jak kariotypy ok, to jest dobrze:-) Co do mutacji ta nie jest najgorsza i bardzo jest niedobrze gdy są dwie w genie CFTR, a ty masz jedną i to chyba zaliczaną do łagodnych, więc luz...
PGD ponoć robi się jak zarodki są ładne a się nie implantują, bo może są wadliwe genetycznie. Ja tam nie jestem zwolenniczką PGD, ale zawsze to jakieś dodatkowe dane. A histero tez robiliście( oczywiście chodzi mi o Ż) ??
PGD ponoć robi się jak zarodki są ładne a się nie implantują, bo może są wadliwe genetycznie. Ja tam nie jestem zwolenniczką PGD, ale zawsze to jakieś dodatkowe dane. A histero tez robiliście( oczywiście chodzi mi o Ż) ??
dziewczyny jak tak czytam ile wy tych suplemetow bierzecie, to mysle ze ja jestem bardzo w tyle... ja biore tylko folik 400mg i kupilam sobie mleczko pszczele i codziennie rano od miesiaca je stosuje, podobno same dobre efekty...:-)
Asia kochana co za paskudne przezycia mialas, trzymaj sie, nie zadreczaj sie na zapas, wyniki beda dobre-zobaczysz, ale wiem ze to czekanie dobija czlowieka totalnie i ta bezsilnosc
jolka ja na razie czekam na @, w pierwszy dzien mam zrobic bete, jak spadla do 0 to zaczynam znow przygotowanie do criotransferu ( 2x 1 estrofem i 1,5 encorton5mg)
Hope, Annemarie - witajcie
solostar tak mi przykro z powodu Twojego mrożaczka, to jakis totalny pech, kiedy bedziesz miala nastepne podejscie?
mi tez zostal juz tylko jeden i niedlugo bede pewnie w tej samej sytuacji jak ty
GizaS trzymam kciuki za Twojego mrożaczka, niech tam sobie układa domek na nastepne 9 miesiecy
kiki co za cudowna wiadomosc, czekalam na Twoj wynik jak na szpilkach, z zacisnietymi kciukami i jeeeessssst !! nie moglo byc inaczej, przynajmniej jedna z nas musi zatrzymac malucha na 9m-cy
Asia kochana co za paskudne przezycia mialas, trzymaj sie, nie zadreczaj sie na zapas, wyniki beda dobre-zobaczysz, ale wiem ze to czekanie dobija czlowieka totalnie i ta bezsilnosc
jolka ja na razie czekam na @, w pierwszy dzien mam zrobic bete, jak spadla do 0 to zaczynam znow przygotowanie do criotransferu ( 2x 1 estrofem i 1,5 encorton5mg)
Hope, Annemarie - witajcie
solostar tak mi przykro z powodu Twojego mrożaczka, to jakis totalny pech, kiedy bedziesz miala nastepne podejscie?
mi tez zostal juz tylko jeden i niedlugo bede pewnie w tej samej sytuacji jak ty
GizaS trzymam kciuki za Twojego mrożaczka, niech tam sobie układa domek na nastepne 9 miesiecy
kiki co za cudowna wiadomosc, czekalam na Twoj wynik jak na szpilkach, z zacisnietymi kciukami i jeeeessssst !! nie moglo byc inaczej, przynajmniej jedna z nas musi zatrzymac malucha na 9m-cy
reklama
lookator
Zaangażowana w BB
Kate, u nas jest właśnie ten case - Ż się w mojej opinii naprawdę spoko stymuluje, oocyty się zapładniają (mamy 3 blastki zamrożone - wprawdzie 1BB ale bywają gorsze....) i nie implantują się. Histeroskopia diagnostyczna była -z endometrium wszystko ok. 2, albo nawet 3 razy zabieg złuszczania endometrium, nie wiem, czy się to też nazywa tak samo.
Podziel się: