Kate dziekuje, ze sie odezwalas
badanie nasienia bylo robione wg norm who. Przepraszam z góry za wszelkie glupoty, ale kompletnie sie na tym nie znam:/
To co mam,ale mowisz, ze nic nie wnosi, to:
Podwyzszona lepkosc, żele,
Ilosc żywych: 76.4%
Koncentracja: 106,81 mln/ml
213,61 mln/ejak
Ruch p 33%
Ruch np 24%
Nieruchliwe 42%
Morfologia 4% prawidlowych
92% wady glowki
16% wady wstawki
8% krople cytoplazmatyczne
Jedna wada 84%
Wielokrotna wada glowka+wstawka 12%
Reszta to inf. o budowie glowki, ksztalcie itd.. wynik od embriologa ogladal ginekolog, powiedzial, ze to wystarczy.
Wspominalam mu o chorobie nerek mojego N. Ma zapalenie klebuszkow nerkowych typu fsgs, zespol nerczycowy, stosowal encorton i cyklosporyne. Doktor stwierdził, ze to nic nie wnosi, ze badanie jest ok..
Zarodek, ktory mi podano byl 1 klasy.. o reszcie wyobraz sobie, ze zbyt wiele nie wiem, dr powiedzial tylko,ze wszystkie sa prawidlowe. Przypuszczam ze cala rozpiske dostane na nastepnej wizycie. Troche mi sie to nie podoba.. nie wiem tez kiedy dokladnie przestaly sie dzielic. Jak napisalam maila o informacje o zamrozonych zarodkach dostalam odp "Ma Pani zamrozony 1 zarodek".
Jak tylko bede miala konkretne informacje to sie odezwe, bo tylko bez sensu zawracam Ci glowe.
Po 3 miesiacach antykoncepcji mialam krotki protokol. IMSI. moje Amh 17. Ostatecznie mialam 8 prawidlowych oocytow. Odzywiam sie bardzo zdrowo, suplementuje pod ivf. Zero uzywek. Bardzo ograniczony cukier.
U mojego N. dieta niskopotasowa ( wiem, ze to zle dla nasienia ) .Teraz bierze juz tylko cyklosporyne i mala dawke leku na nadcisnienie. Piwo bardzo okazjonalnie ze wzgledu na nerki. Nie pali. Bardzo pilnuje go z dieta, aby byla zdrowa i zroznicowana, ale wiem,ze czasem potajemnie zdarzy mu sie jakiś fastfood.