reklama

Kto po in vitro?

reklama
KWIECIEŃ
18: szkrabek - USG kontrolne w klinice
18: agapl - wizyta kontrolna
21: Calineczka - badanie prenatalne
21: Yplocka - udany criotransfer
21: Bety72 - wielgaśna beta
22: Bubu - wielgaśna beta
22: Beti - wizyta serduszkowa
22: Emenems - punkcja
22: Sykatynka - ostateczna weryfikacja/przygotowanie do kolejnego criotransferu
22/24: Hess - przygotowanie do criotransferu
24: Szkrabek - wizyta kontrolna z maluchem
24: OlaSzy - wizyta pęcherzykowa (i serduszkowa :) )
24: Emenems - udany transfer
25: Calineczka - prenatalne
28: Daria - wizyta u dra K

MAJ
04: Gizas - wizyta kontrolna
05: Kikifish - wizyta kontrolna
08: Bunieczek - badanie połówkowe
21: Bunieczek - wizyta u hematologa
Hess - criotransfer
andromeda5 - criotransfer
blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

Dziewczynki, jeśli kogoś pominęłam, przypominać mi się! :)

Kochane, przeglądając posty zauważyłam, że umknęła mi dyskusja na temat tekstów :) i muszę coś wtrącić, bo ja jestem jedną z tych osób, co to Darii mówią, że jest młoda :D
Ale muszę się wytłumaczyć... nie chodzi mi o to, że jest jeszcze za młoda, aby tak bardzo chcieć dzieci bo na to każdy ma swój wiek, mi chodzi o to, że jest na tyle młoda, że może pozwolić sobie na to, żeby podrążyć przyczynę niepowodzeń i ja bym to na jej miejscu zrobiła... nie znaczy to, że ma się poddać, ale uważam, że jeśli ma problem z hormonami już teraz, to dobrze by było, żeby porobiła badania, podjęła próby leczenia itd. Spróbowała leczenia dietą, suplementami... Nie tylko "pod kątem" dziecka, ale i pod kątem swojego zdrowia na przyszłość... Na przykład ja gdybym miała więcej czasu, gdybym była młodsza, to poświęciłabym jeszcze ten rok-dwa na próbę doprowadzenia swojego organizmu do takiego stanu, abym mogła zajść w ciążę naturalnie... tym bardziej, że u Darii mniej więcej wiadomo, w czym tkwi problem - jest to brak owulacji i hormony. A te często można doprowadzić do porządku odpowiednią dietą i suplementacją... Więc chodzi mi tylko o to, że nie ma co robić wszystkiego biegiem, transfery cykl po cyklu, tylko może podrążyć temat...
To tyle w temacie tekstów typu "jesteś jeszcze młoda" - ja tego tekstu używam, ale bardziej w kontekście - zazdroszczę ci, że jestes jeszcze taka młoda, że masz jeszcze sporo czasu, aby coś zaradzić... :D

Sykatynko zgadzam sie z tym co napisalas a propo czasu! Ja sie smialam ze zlosliwosci ludzkiej, albo znieczulicy. Czas w kontekście drazenia niepowodzen w przypadku takiego wieku,pozwala na wiele:)

Ja kiedy odstawialam luteine to 3-4 dni. Nie wiem jak teraz bedzie...

Emenems boli bo rosna piekne pecholki:) trzymaj sie! :*

Agapl powodzenia na wizycie! Duzo sil!

Dziewczyny prosze o rade.. Wy macie większe doswiadczenie.. o czym to moze świadczyc, ze komorki przestaly sie dzielic? Do 3 doby mialam 5 zarodkow, jeden mi podali, do mrozenia w 5 dobie dotrwal 1. Czy powinnam z M. Porobic jakieś jakieś dodatkowe badania? Noe mialam żadnych kariotypow robionych ani nic.. u mnie problemem jest niedroznosc. Wydawalo mi sie, ze jestem prostym przypadkiem, a teraz ciagle mysle czy moze jest jeszcze cos na przeszkodzie. Badanie nasienia 4% poprawnych plemnikow. Ilosc prawidłowa.
W poniedziałek mam weryfikacje bety, czy moge odstawic leki jezeli w 10dpt wyszlo <0,1? Nie pisalam do lekarza maila, bo boje się, ze mnie opierniczy, ze nie trzymalam sie zalecen. Bede sie z nim kontaktowac po poniedzialkowym wyniku..

Niebajka u nas przyczyna jest czynnik meski i co z tego ze mialam duzo pieknych komorek jak na 6 zaplodnionych byly tylko dwa zarodki ktore podali w 5 dobie i to nawet blastki nie byly tylko morule... A wykluczony macie czynnik meski ? Moze w tym tkwi problem ???

Emenems ja nie pomoge.. z tego co czytałam,kazda klinika ma swoje podejście do tematu. U mnie podaja wszystkim w 3 dobie, w innych w 5..
Gdzies wynalazlam ze niby 2 i 3 dobie nie jest to naturalne zjawisko dla zarodka ze znajduje sie w macicy, bo w tym czasie dopiero wędruje jajowodem w jej kierunku. Ale jakims cudem dziewczyny zachodza w ciaze z takimi zarodkami, wiec to chyba tez nie do konca. Moze jakas bardziej zorientowana nam pomoze:)

Lilka a jak wyklucza sie czynnik męski? U mnie historia wyglądała tak, ze z powodu dlugich, często bezowulacyjnych cykli bylam stymulowana clo, nic to nie dawalo, lekarz wymyslil iui. Kilka razy zrobil mnie w trabe przed sama iui, bo albo mial nagle urlop, albo pani z labu, albo cos. Oprocz tego nie chcial zrobi mi droznosci, mimo ze mialam w dziecinstwie rozzlany wyrostek i zapalenie otrzewnej. Trafilam do kliniki. Tam zrobiono mi amh, tsh, prl, fsh, urea, myco, chlamydie, skierowano na hsg. Wyszedl wodniak jajowodu, niedrożność.
Po laparorotomii i usunieciu jajowodu, licznych zrostow na jelitach, jajnikach itd, powtórne hsg i drugi jajowod mimo prob udroznienia dalej niedrozny.
Moj N. mial tylko robione badanie nasienia i lekarz powiedzial ze jest w porzadku.

Zakwalifikowano mnie do mz i oto jestem po pierwszwj probie.

reklama
KWIECIEŃ
18: szkrabek - USG kontrolne w klinice
18: agapl - wizyta kontrolna
21: Calineczka - badanie prenatalne
21: Yplocka - udany criotransfer
21: Bety72 - wielgaśna beta
22: Bubu - wielgaśna beta
22: Beti - wizyta serduszkowa
22: Emenems - punkcja
22: Sykatynka - ostateczna weryfikacja/przygotowanie do kolejnego criotransferu
22/24: Hess - przygotowanie do criotransferu
24: Szkrabek - wizyta kontrolna z maluchem
24: OlaSzy - wizyta pęcherzykowa (i serduszkowa :) )
24: Emenems - udany transfer
25: Calineczka - prenatalne
28: Daria - wizyta u dra K

MAJ
04: Gizas - wizyta kontrolna
05: Kikifish - wizyta kontrolna
08: Bunieczek - badanie połówkowe
21: Bunieczek - wizyta u hematologa
Hess - criotransfer
andromeda5 - criotransfer
blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

Dziewczynki, jeśli kogoś pominęłam, przypominać mi się! :)

Super to ogarnęłaś.
Po odstawieniu progesteronu tak do 5 dniu powinna się pojawić @
Co do podania zarodka w tak, krótkim czasie to mogę na własnym przykładzie powiedzieć, że miałam podany w 3 dobie i dzisiaj moja Anielka ma 2,5 roczku :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry