reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dominik też ładne imię dla chłopca, Milena jak.moja siostra hehe ładne i rzadkie imię ogólnie. Dla dziewczynek.chyba jest więcej ładnych imion do.wyboru

reklama
Co do kąpieli to ja niestety od dziecka nauczona byłam że w domu jest wanna ale jakoś szczerze mówiąc nawet nie mam siły na to by leżeć w niej chociaż nie przepadam za wrzącą wodą i spokojnie bym mogła te 10 min poleżeć sobie...

A co do życia za granicą czy w Pl to ja szczerze wiem że my się garba z moim dorobimy bo nam nie ma kto pomóc ja już miałam okres gdzie pracowałam od poniedziałku do piątku a w weekendy sobie dorabiałam i nie mogliśmy nic wtedy narzekać bo stać nas było na wynajęcie mieszkania godne życie i wzięcie kredytu na ślub ale niestety długo tak nie wytrzymała pracując 7 dni w tygodniu i a te weekendy mnie wykańczały ale ja niestety jestem upartą osobą która nie odpuszcza i dąży do swojego celu...

Ostatnia edycja:
Zakosztowałam zycia w UK, ale wróciłam. Mój jeszcze wtedy nie-mąż został w PL i w miedzyczasie udało mu się tu znalezc dobrą pracę i wróciłam. Za brdzo tęsknilismy zeby tak zyc na odległość. W tej chwili mam ten komfort ze mogę być z dziećmi w domu i nie jest nam jakos bardzo źle, ale często o tym rozmawialismy i wiemy, ze jak by cos tu poszło nie tak, to pakujemy walizki bez mrugnięcia. Dla dzieci człowiek zrobi wszystko, zeby im było dobrze/lepiej :)

Pisałyscie o imionach w końcu się zdecydowalismy i będzie Kamil albo Izabela :) Niezbyt oryginalne, ale takie lubimy ;-)

Izabela to super imie :) My chcemy Wiktorie lub Gabriele dla chlopca wiekszy problem. Wiktor, Olaf i nic innego nam sie nie podoba. My tez za granica tesknimy bardzo ale ... Jak popsula mi sie pralka pojechalam kupilam i jest. Chcialam kupic nowy komplet wypoczynkowy jedna wyplata starczylo i zostalo na zycie. W pl ja pracowalam maz pracowal a lodowka na raty meble do kuchni na raty. Ogolni zycie od 1 do 1.

finkemma - u nas podobnie, w Polsce to było życie od 1go do 1go a jak coś się zepsuło z tych ważnych przedmiotów uzytku codziennego typu komp czy lodówka to człowiek kombinował jak najwięcej rat na rok czy dłużej - dwie pensje do kupy i jakoś się ciułało jak to mówią a tu w UK tylko mój luby aktualnie pracuje i jak nam sie laptop zepsuł w tamtym miesiącu to nie było problemu kupić nowy za tydzień i to bez wyrzeczeń. Inny świat.
Ja bardzo tęsknię za rodziną i znajomymi. Są plusy i minusy. Mi na pewno będzie przykro, że dziadkowie nie będą widywac swojego wnuczka bądź wnuczki tak często jakby to robili w Polsce. :( Pomc mamy czy teściowej an codzień - jak dla mnie super a nie skorzystam bo nie mogę.
Imiona wybrane i bez zmian od ponad roku Eryk i Aurelia.

Finkemma ja na początku tak miałam teraz głód budzi mnie rano i musze zjeść zamiast o 8 to o 6:)czasami tez w nocy mnie ssie dzidzie się domagają he

Mi caly dzien do wieczora ciagle jestem glodna to okropne ssanie w zeladku zjem bulke a za pol godziny burczy mi w brzuchu jak bym caly dzien nic nie jadla. Staram sie jesc co 2 h ale po tym czasie zjem cos znowu konkretnego. Jedynm slowem przez to ze ciagle jestem glodna jem za duzo kcal nie w slodyczach czy innym nie zdrowym jedzeniu ale jednak sa to wieksze ilosci. Z 1300 kcal 2500 teraz jem na 100% to okropne.

reklama
Finkemma widać tyle potrzebujesz co innego jak byś jadła ciągle by jeść nie czując głodu. Ja mam ciągle na minusie kg a jem jak zawsze tyle samo może częściej po prostu a mniejsze porcje.

Do góry