reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Tutururu! Dzisiaj po dwóch dniach męki uszczęśliwiła nas piękna kupa tak obfita, że aż się nie zmieściła do pieluchy. Mimo to i tak Franek puszcza bączki i się spina, ale ja już jestem spokojniejsza. U nas dziś trochę chłodniej i Franek tylko dwa razy chciał pić. Poza tym jedzie na piersi co dwie godziny.

Bachuta - ja nie słyszałam, że po wodzie mogą być problemy z brzuszkiem. Wręcz przeciwnie- że się ją podaje jak są jakieś zaparcia.

Dziwne to jest bo teoretycznie można już wprowadzać pokarmy stałe a tu taka reakcja na zwykłą wodę...

Agaawa - pamiętam jak się tu pierwszy raz wypowiedziałam:) szukałam w necie informacji o wyprawce dla wiosennego dziecka i trafiłam tu. Było to niedługo po tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży i byłam w ogromnym szoku, że tu już tak zaawansowane forum:)

Dziękuję za miłe przyjęcie mnie na forum. Moja dzidzia dzisiaj spała trzy razy po pół godziny. O 19 kąpiel i od 21 smacznie śpi. U nas dzisiaj upał, ale wieczorem zrobił się milutki chłodek. Ja córkę karmię piersią i choć od dawna miałam miękkie, to od 3 dni znów czuję nawał i zdaje się, że to od częstego przystawiania podczas upałów, bo trochę pociągnie i za godz z powrotem:huh:

jestem ugotowana. Ale ciągle na miękko. Przynajmniej brzuch jest nadal miękki.
juz teraz 30 st w cieniu.

Dziś misiek kończy 4 m-ce, szok jak szybko.
W nocy postanowił doskonalić swoje umiejętności obrotowe...a że łóżeczko to nie mata na podłodze, to szybko się kończy. Jeden obrót i juz szczebelki. No i wtedy wypada się zdenerwować :baffled:

Kiedy planujecie rozszerzać dietę maluszkom?
Ja wczoraj zauważyłam że Michał rusza ustami jak ja jem i od czasu do czasu śledzi ruch mojej ręki z widelcem/kubkiem

Elzbietka moja gwiazda w sobotę się obróciła po raz pierwszy i od tamtej pory oczywiście non stop się obraca ... w nocy tez jak na karmienie się obudzila to brzuchem do dołu oczywiście.
Przez te upały budzi się wcześniej bo ok 3:30 później ok 5:30 chce pierś no i ok 7 .
Ja zacznę wprowadzać nowe pokarmy za miesiąc. Czyli po skończonym 5 miesiącu.

STO LAT DLA MIŚKA! !!!!!

Xenian gratulacje. :) Dla odmiany teraz ja z wytęsknieniem czekam na kupę giganta ;)

Ja nowe produkty o ile lekarz nie zaleci inaczej planuję po 6 miesiącu. ale to ze względu na alergię.

20150707_092530.jpg
etap wielbienia własnych stóp

Załączniki

• 20150707_092530.jpg
    20150707_092530.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 58
Bebeanka - ja już też mam zwykle miękkie piersi ale co jakiś czas nabierają. To pewnie też zasługa tego, że raz Franek je co 4 godziny a po kilku dniach nagle chce jeść co 2.

Franek w nocy śpi w tym miejscu, w którym go położyłam:) ewentualnie głowę na drugą stronę przekręci. Ale teraz go brzuszek bolał i cały czas śpi z nogami w górze. Tak mi go szkoda.

Już zaczynam wątpić, czy te problemy z brzuszkiem są po wodzie. Wczoraj dałam Franiowi pić tylko rano a wieczorem miał potworne problemy. Bardzo płakał i aż było słychać jak mu tam pracuje w brzuchu.

Może to z ząbkowania... bo od kilku dni pakuje uparcie wszystko do buzi i ślini się na potęgę. Gdzieś przeczytałam, że podczas ząbkowania też mogą być problemy z brzuszkiem.

U nas dziś leje. Oczywiście kurtka i folia na wózek już w pudle spakowana :D

Ja z rozszerzaniem diety poczekam pewnie do 5-go miesiąca. Może nawet dłużej, zobaczymy czy się Franiowi brzuszek wyciszy. Nie chciałabym czekać dłużej bo akurat będę wtedy u rodziców i będę mogła wprowadzać warzywa ze swojego ogródka. Tu nie mam takiej możliwości.

reklama
Elżbietka - wow! U nas jeszcze daleko do takich wygibasów.

Dziewczyny, a macie jakieś sprawdzone sposoby na poporodowe wypadanie włosów? Wyłażą mi na potęgę :/

Do góry