reklama
Anulka ewel. Skoro ginekolodzy twierdzą żeby nie jeść za dwoch to po co się obzerac? Zaczynasz rozciągać żołądek i wpadasz w błędne koło. Potem nie każda potrafi to szybko zrzucić. i nie ma to nic wspolnego z odzywianiem dziecka bo nikt tu nie pisze ze nie dostarcza witamin czy innych mineralow, nie je miesa, owsianki, warzyw czy owocow. Z autopsji: przytylam 20 kg a syn ważył 3100. Po porodzie zeszło tylko 5. zrzucalam 2 lata. I nie chodzi o to ze dbam o figurę bo ja się dobrze czuję ze swoim ciałem w ciąży i nie narzekam. Wiem że bez sensu jest wpychac w siebie tyle jedzenia bo dziecko wyciągnie z Ciebie ile chce. Ja jestem za racjonalnie zbilansowana dieta. Dobra dla Ciebie i dziecka.
Hejka u mnie nie ma chyba takiej mozliwosci zeby polozna oplacic ?
mi wczesniej trafila sie babka naprawde z powolania i nawet nigdy o wynajeciu nie myslalam
u mnie jest szpital naprawde zaje... wyposazony sale nowe i wogole extra wiec nie mam co narzekac
znajoma rodzila we wrocku zaplacila poloznej 1,5tys meczyla sie 30h i skonczylo sie cesarka i nie wspomina tego za dobrze...
Co do wagi to mysle ze to kwestia kazdej z nas indywidualna wszystko w granicach rozsadku choc znam takie dziewczyny ktore w ciazy dieta i cwiczenia na maxa zeby najlepiej wcale nie przytyc
Wszystko lezy w glowie akceptacja siebie przedewszystkim a jak cos nam sie nie podoba to poprostu trzeba sie wziac w garsc i dzialac
Co do wagi to mysle ze to kwestia kazdej z nas indywidualna wszystko w granicach rozsadku choc znam takie dziewczyny ktore w ciazy dieta i cwiczenia na maxa zeby najlepiej wcale nie przytyc
Wszystko lezy w glowie akceptacja siebie przedewszystkim a jak cos nam sie nie podoba to poprostu trzeba sie wziac w garsc i dzialac
No to prawda Agami. Zresztą nawet lekarze ścigają za nadmiar kg.
Ja się pilnowałam w pierwszej ciąży, teraz też się pilnuje i przykre to dla mnie bo bardziej dbam o dietę niż gdy w ciąży nie jestem. Nie dogadzam sobie i ciągle mam presję wagi, ale po pierwszej ciąży po miesiącu miałam swoją wagę, a 8 kg zostało w szpitalu.
Było więc warto.
Teraz już coraz bardziej odpuszczam. Ciągnie mnie do tuczących potraw- pizze bym jadła cały czas.
Ale mam nadzieje, że więcej niż 12, 13 kg nie przytyje.
Ja się pilnowałam w pierwszej ciąży, teraz też się pilnuje i przykre to dla mnie bo bardziej dbam o dietę niż gdy w ciąży nie jestem. Nie dogadzam sobie i ciągle mam presję wagi, ale po pierwszej ciąży po miesiącu miałam swoją wagę, a 8 kg zostało w szpitalu.
Było więc warto.
Teraz już coraz bardziej odpuszczam. Ciągnie mnie do tuczących potraw- pizze bym jadła cały czas.
Ale mam nadzieje, że więcej niż 12, 13 kg nie przytyje.
Ewel wiesz znalazłam taką informację na stronie parenting.pl "Zaleca się picie herbaty z pokrzywy na czczo, bez cukru, maksymalnie trzy razy tygodniowo", ale często bardzo pomaga przy niskiej hemoglobinie, jeśli lubisz jedz też suszone owoce, one mają sporo żelaza
Ja miałam położną, bo w moim szpitalu od lat jest dostępna forma porodu komercyjnego i nie chodzi tu o żaden nadmiar pieniędzy, ale bezpieczeństwo, ja dostaję silnych krwotoków i muszę mieć stałą opiekę, więc życie moje i dziecka jest najważniejsze.
Odebrałam wyniki, krzywa 88/131/107 więc ok, ale posiew znów źle, antybiotyk nie wytępił bakterii, płakałam całą drogę, aż napisałam mężowi, że chciałabym cofnąć czas, ciągle mam pod górę :-(
Co do jedzenia ja jem wszystko na co mam ochotę (ale słodyczy w ciąży nie lubię), przytyłam jakieś 2kg i pewnie będę musiała jeść więcej bo moja kruszyna jest naprawdę maleńka, w środę wizyta i usg to zobaczę ile waży
Ja miałam położną, bo w moim szpitalu od lat jest dostępna forma porodu komercyjnego i nie chodzi tu o żaden nadmiar pieniędzy, ale bezpieczeństwo, ja dostaję silnych krwotoków i muszę mieć stałą opiekę, więc życie moje i dziecka jest najważniejsze.
Odebrałam wyniki, krzywa 88/131/107 więc ok, ale posiew znów źle, antybiotyk nie wytępił bakterii, płakałam całą drogę, aż napisałam mężowi, że chciałabym cofnąć czas, ciągle mam pod górę :-(
Co do jedzenia ja jem wszystko na co mam ochotę (ale słodyczy w ciąży nie lubię), przytyłam jakieś 2kg i pewnie będę musiała jeść więcej bo moja kruszyna jest naprawdę maleńka, w środę wizyta i usg to zobaczę ile waży
Ewel nie ,dziewczyny chyba pisaly o prenatalnych ze trzecie mimo ze na nfz to tak czy siak platne a zwykle musza byc minimum 3 na ciaze po jednym na trymestr i one sa bezplatne nie ma usg platnego podstawowego w czasie prowadzenia ciazy i tutaj sie chyba pogubilysmy bo my prywatnie mamy co miesiac wiec u nas nie ma obowiazkowo czy nie po prostu mamy i juz bo placimy, nasi lekarze dodatkowo wyslali nas na nieobowiazkowe juz 2 badania prenatalne i te 2 byly bezplatne a to w 3 trymestrze prenatalne tez nie jest obowiazkowe jak kazde inne prenatalne tyle ze juz 100% platne ale wiem ze prywatni lekarze lubia je zlecac chyba mysla ze jak chodzisz i co miesiac jemu placisz to stac cie na prenatalne. Mam nadzieje ze przez to ze pozostale badania ksiazkowo wyszly to nie bedzie mi kazal robic tego 3 platnego tylko wystarczy mu jego zwykle co miesieczne badanie usg. Tak co 4 tyg sprawdza wage pomiary glowy i kosci i przeplywy to 3 prenatalne wiem ze zlecaja dla kontrli dokladnej stanu lozyska juz nie tyle dziecka
Katarzyna92
Fanka BB :)
Co do usg to ja pytałam ostatnio położną ze szpitala jeśli ktoś nie ma wskazania od lekarza prowadzącego to musi na 3 usg prenatalne iść prywatnie bo ono nie jest refundowane...
Ja chodzę do gina na Nfz. mam usg na każdej wizycie ale niestety ten sprzęt nie pozwala na wiele więc on tylko kontroluje czynności serduszka wzrost i wagę...
Stokrotka wybierasz się na to usg we wrześniu co jest za darmo???
Ja chodzę do gina na Nfz. mam usg na każdej wizycie ale niestety ten sprzęt nie pozwala na wiele więc on tylko kontroluje czynności serduszka wzrost i wagę...
Stokrotka wybierasz się na to usg we wrześniu co jest za darmo???
Ostatnia edycja:
Co do wagi to kobuety roznie reaguja na ciaze ja tyje duzo juz przytylam 13 kilo a tu jeszczeponad 2 miesiace . nie objadam sie bo nawet gdybym chciala to sie nie da praktycznie wywalilam slodkie tlusto nie je, bo sie zle czuje pozniej i mimo to tyje i to mocno a znajac zycie do porodu dobije do 20. Co zrobil przeciez sie nie pochalastam trzeba to przeczekac i pozniej schudnac i tyle
stokrotka
Fanka BB :)
Tak wybieram się, a Ty tez?Stokrotka wybierasz się na to usg we wrześniu co jest za darmo???
Co do pokrzywy, to tez mialam pisac ze lepiej pic na czczo
reklama
M
mama290
Gość
Ja mam 12 z hakiem ale jakoś teraz mniej tyje jak przytyje więcej no trudno przez magnez wogole nie czuje głodu jem bo muszę jak sie zapomnę to mnie mdli okrutnie o mam niepowsciagliwe wymioty ale jakoś 2 tyg przed terminem cc muszę przestać brać bo jak mnie chwyci to nic nie poczuje co do nadmiaru kg nie mam problemu z rzucaniem wiec sie nie martwię