reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
kasiula taki jest twoj podpis.........
bqZX.jpg
.png

www.emi.fotobaby.pl

Ale smarując duże palce u stóp dziecko nie ma kontaktu z olejkiem kamforowym.

Poza tym w tym olejku samej kamfory jest niezbyt dużo, a samą bazą jest zdaje się olej rzepakowy.

Ja w każdym razie wysmarowałam Szymona po pleckach, piersiach i dużych palcach u stóp, założyłam pajaca do spania + ciepłe wełniane skarpety i katar zniknął po ok. 4 godz. od posmarowania.
Smarowanie powtarzałam dla pewności przez 7 dni.

z kamforą to on kontakt ma - przez skórę...
no i w olejku kamoforowym to byłoby dosyć dziwne gdyby tej kamfory było tyci tyci... :)

ale to Wasz wybór...

ja tam mądrzejsza od lekarzy staram się nie być...

jaK większość lekarzy mówi że coś jest szkodliwe - to mimo wszystko im wierzę, a tym bardziej że jest środek bezpieczny dla maluchów- i działający - to po co mam ryzykować...

a co do biegunki - to smektę też mi odradzali - głównie dlatego że jest dosyć "agresywna" ale jak podajesz jedną przez cały dzień - to pewnie jej działanie jest dużo łagodniejsze...

ale Bartkowi i dzidzi kolezance z uczuleniem na nabiał pomaga bardzo enterol - to są saszetki probiotyku z jakims tam elementem działającym na układ pokarmowy - mojemu Bartkowi pomogły w sumie aż 4 dni po 2 saszetkai, ale jej małej już 2 dnia było dużo lepiej...

koszt około 20 zł za 10 saszetek

jak nie ten probiotyk to tez każdy inny - byleby zawierał więcej bakterii niż lakcid - bo lakcid tani ale ma 3 razy mniej bakterii niż każdy inny droższy probiotyk.

Dziewczyny - rok temu o tej porze byłam spakowana do szpitala; na łóżeczku Szymonka leżały jego rzeczy poskładane na kupki żeby mój P. wiedział co ma przywieźć kiedy Maluch będzie już na świecie.

Noc z 6 na 7 marca 2006r. była ostatnią całkowicie przespaną nocą aż do tej pory.

7 marca 2006r. o godz. 8 rano miałam stawić się w szpitalu na oddział patologii ciąży - pobyłam tam równy tydzień i na 14.03 miałam zaplanowane cc.

Ale ten czas szybko płynie...

no i w olejku kamoforowym to byłoby dosyć dziwne gdyby tej kamfory było tyci tyci... :)

W olejku maforowym, który ja stosuję stężenie kamfory wynosi 101mg/ml, a proporcje to 10g kamfory i 90g oleju rzepakowego.

Najważniejsze, że po pierwsze: z Maluchem wszystko dobrze, a po drugie: że błyskawicznie zadziałało.

Z tego co wiem skutecznie zadziałało u Karolinki KingiP oraz Agatki Osinki - troje Maluchów wyleczonych:-)

A mądrzejsza od lekarzy raczej się nie robię...

W olejku maforowym, który ja stosuję stężenie kamfory wynosi 101mg/ml, a proporcje to 10g kamfory i 90g oleju rzepakowego.

Najważniejsze, że po pierwsze: z Maluchem wszystko dobrze, a po drugie: że błyskawicznie zadziałało.

Z tego co wiem skutecznie zadziałało u Karolinki KingiP oraz Agatki Osinki - troje Maluchów wyleczonych:-)

A mądrzejsza od lekarzy raczej się nie robię...

zadziałało! zadziałało!
wczoraj katar tragiczny, a dziś czysty nosek! 1 dzień stosowania raczej nie zaszkodzi, a efekty rewelacyjne!

reklama
Do góry