reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
a propo kasz, mam pytanie do mamus, ktore daja kasze w butli; ile wsypujecie lyzeczek na ok. 210 ml mleka:confused::confused: i czy wtedy trzeba zmienic smoczek, czy wystarczy ten, przez ktroy jadlo dziecko mleko:confused::confused:
ja sypie na oko żeby nie była za gęsta i podaje przez smoczek z wiekszą dziurą. to jest 3 z canpola albo nuk do kaszek.łyzeczka ewka kaszki nie zje za duzo a z butli i 200 wytrąbi:tak: ;-)

a propo kasz, mam pytanie do mamus, ktore daja kasze w butli; ile wsypujecie lyzeczek na ok. 210 ml mleka:confused::confused: i czy wtedy trzeba zmienic smoczek, czy wystarczy ten, przez ktroy jadlo dziecko mleko:confused::confused:

redaktorka ja robie kaszke z bobowity (ona jest juz na mleku modyfikowanym) i na 200 ml dodaje ok 10 małych łyżeczek proszku...

wg mnie taka konsystencja jest ok i julce smakuje:-) a jeśli chodzi o smoczek ja mam z NUKa - do papek

ja mam pytanko do mam cycowych kiedy dajecie cyca:confused: bo rano to ok wiem ale wieczorem cos mi nie bardzo idzie bo jak dam malej kasze to nie chce potem jesc bo nazarta a jak dam wczesniej kasze to jak popije cycem to potem glodna i juz sama nie wiem co robic :baffled:

ja mam pytanko do mam cycowych kiedy dajecie cyca:confused: bo rano to ok wiem ale wieczorem cos mi nie bardzo idzie bo jak dam malej kasze to nie chce potem jesc bo nazarta a jak dam wczesniej kasze to jak popije cycem to potem glodna i juz sama nie wiem co robic :baffled:

jak ci piers nie wystrzeli od nadmiaru pokarmu, to dawaj kasze:-) u nas cycus tylko ze 2 -3 razy ciagniety jest w ciagu dnia i to w malych ilosciach....juz chyba wiecej nie potrzebuje..:-).w sumie to sie nie dziwie, dzis wtrabila 1,5 sloiczka na obiad i wypila pol kubeczka wody:tak:

redaktorka - pekniecie mi raczej nie grozi bo nie wiem czemu Julka ostatnio to tez cyca nie chce pije bo musi i tez jej daje 3 razy dziennie :baffled: ale pewnie jakby mogla to by sie wyrzekla piersi jak nic :eek:

falbala1 - ja daję małemu śniadanko - kleik z owocami, obiadek ze słoiczka, kolację kleik z owockami, a oprócz tego pierś przez całą dobę, co oznacza mniej więcej 5-6 karmień piersią na dobę. Głownie w nocy a w dzień między posiłkami.

brawo dla Juleczki, mam nadzieję, że się zaprzyjaźni z kaszką i da mamusi pospać:-D
kaszkę robię na dwa sposoby:
1. kaszka mleczno-ryżowa, 240 wody + 8-8,5 miarek (tych z mleka) i podaję ze smoczka do kaszek z aventu (tą je dopołudnia)
2. kaszka ryżowa + bebilon 2, 240 wody + 8 miarek mleka i 7-7,5 miarek kaszki, ta jest bardziej syta i dostaje ją na noc,
po takiej dawce kalorii Alka śpi całą nockę:-D

falbala1 - ja daję małemu śniadanko - kleik z owocami, obiadek ze słoiczka, kolację kleik z owockami, a oprócz tego pierś przez całą dobę, co oznacza mniej więcej 5-6 karmień piersią na dobę. Głownie w nocy a w dzień między posiłkami.

u nie identycznie jak u leiki

reklama
u nas oprocz kilku przysmakow ktore Zuzu zje i to po troszku , jak ma dobry humor to wiecej dalej kroloje cycus na kazde zawolanko :dry:

Do góry