A nie możnaby było siemienia jeść "na sucho"? Jakoś przerażają mnie te "gluty" zalane wrzątkiem

O wiesiołku też słyszałam, że pomaga, niestety u mnie nie da rady kupić... pozostaje siemie.
A słyszałyście coś na temamt kawy i jej wpływu na płodność? Czytałam jakieś artykuły, że podobno picie większej ilości kawy, może negatywnie wpływać na płodność kobiety. Wierzyć nie wierzyć?
Nieeeeeeeee, na sucho (w sensie np. 1 łyżkę) nie, bo można zapchać przewód pokarmowy.
Ale jak sypniesz łyżkę do sałatki, 1/2 łyżki do jogurtu na śniadanie czy posypiesz na kanapkę, to spoko.
Jest też olej lniany w kapsułkach!
GAL, olej lniany do diety dr Budwig, 40 kapsułek - Bez recepty | AptekaGemini.pl
Kawa wiem, że wpływa na plemniki, ponoć na plus, że mają większą ruchliwość.
Oczywiście w rozsądnych ilościach.
A na kobietę, to nie wiem, ja nawet w ciąży miałam pozwolenie na 1 filiżankę dziennie, bo mam niskie ciśnienie i mdlałam.
A co do obserwacji śluzu, żeby można było prowadzić rzetelną obserwacje, to chyba trzeba na ten czas zaprzestać przytulasów? Ja obserowałam jeden cykl (przy czym staraliśmy sie jak zwykle o ciążę) i nie zauważyłam jakichś szczególnych ogromnych różnic w sluzie. Testów owu też tu nie dostanę raczej, wiec nie ma jak dokładnie wyznaczyć owu. Tylko obliczenia pozostaja
Ale to by się mijało z celem.
Obserwuje się śluz, starając się

Najważniejsze żeby zapamiętać, że jak się ciągnie to jest płodny :-)
Polecam lektury dedykowane naturalnemu planowaniu rodziny - ja byłam zmuszona się nauczyć tzw. metody kalendarzykowej, bo nie było wiadomo, dlaczego nie zachodziłam.
Więc mierzyłam temp. i obserwowałam objawy płodności.
Jakby coś, służę pomocą.
A wiesiołek i testy owu można kupić online.
Wiesiołek GAL 150 kapsułek kosztuje niecałe 15zł
Olej z wiesiołka, Gal,150 kapsułek - Bez recepty | AptekaGemini.pl
Najtaniej w internetowej aptece gemini:
Apteka internetowa: Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty | AptekaGemini.pl (POLECAM)
Niemniej, wiesiołek tylko do owulacji, bo później może wywołać mikroskurcze macicy i może dojść do poronienia.
Podobnie jest z wit. A - powoduje również mikroskurcze, więc na nią uważajcie (jest jej b. dużo np. w sokach jednodniowych z marchwi)
apostrofa - tak, wiesiołek też, tak jak wyżej napisałam, tylko do ovu.
Też brałam przy poprzednich staraniach.
I tak jak piszecie, można nawet 3x2 tabletki.
Ja brałam 4x1.
Ale nie ukrywam, że lepszy miałam po siemieniu, ale może to tylko u mnie
Nie wiem czemu, ale nie pokazuje mi na bieżąco wszystkich postów 
Dopiero dzisiaj widzę, że dużo wczoraj pominęłam :/