reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Chetch mi moj ginekolog w pierwszej ciazy wrozyl szybko i bez problemowy porod bo tez kawal kobity bylam i szerokie biodra i co i dupa oby u Ciebie bylo lepiej :) ja w ciazy kobitki przytylam 22 kg 5 kg mniej bylo po szpitalu drugie 5 juz z dieta wiec jestem -10 i dalej sie odchudzam (dodam ze nie karmie piersia) zeby nie bylo ze dieta i cyc

A jakim mm karmiasz i w jakkich odstepach zasu?

Stokrotka tak, raz dziennie octaniseptem bo tak mi kazali w szpitalu
Mi tez tak kazali ale teraz jak polozna srodowiskowa nas odwiedza to mowi zeby 3-4 razy dziennie, bo gruby jest kikut i trzeba czesciej psikac :)

A co do usypiania, to nasza tez lubi na rekach ale zasypia szybko a potem do lozeczka ja kladziemy. W nocy jest ciezko ale powoli a do celu :)

Maselko karmie na zadanie srednio co 2,5 -3 h jak krzyczy daj mi mleka ;) to daje :) zjada 60-70-90 raz na dobe 120 ml
Kikut twardo sie trzymal 3 tyg 3 dni filetem i odpadl tez byl gruby i mocno przypiety do pepka u nas oscipt w spray widac sie nie sprawdzil

Maselko karmie na zadanie srednio co 2,5 -3 h jak krzyczy daj mi mleka ;) to daje :) zjada 60-70-90 raz na dobe 120 ml
Kikut twardo sie trzymal 3 tyg 3 dni filetem i odpadl tez byl gruby i mocno przypiety do pepka u nas oscipt w spray widac sie nie sprawdzil

A jak nie krzyczy to budzisz czy nie? Jakiego mleka uzywasz? I dlaczego rozne dawki? W zaleznosci jakie dziecko glodne?

reklama
Nie budze bo nie spi dluzej jak 3 h sporadycznie 4 godziny a dawki rozne bo jak wypluje i juz nie chce to nie dopycham ;)robie zawsze 90 ml i poprostu czesto zostanie z 20-30 ml a czasem krzyczy po 90 ml ze chce jeszcze wtedy 30 dorobie ale to sie zdarza bardzo zadko
A mleko Aptamil to jest odpowiednik Niemiecki Bebilonu naszego Polskidgo tylko nazwy sie roznia

Do góry