reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Biedna Ewcia! Oby jak najsyzbciej jej to zeszlo, bo nie wyobrazam sobie jak musi ja to wszystko swedziec! Bidoczek!
A jaki z niej wielkolud! Ogromna jest! Bedzie z niej wysoka laseczka! :-)

...
drugi dzien na sterydach i nie ma porównania:tak: :tak: :tak:
a co do wzrostu ewki to napewno mała nie bedzie,ja 180 a M.210. ja jej wróze conajmniej 182/184

reklama
no ma 14 lat i na razie 166 cm ale rosnie jeszcze.też bedzie wysoka, ma długie nogi po mamusi:-p ;-)

no ma 14 lat i na razie 166 cm ale rosnie jeszcze.też bedzie wysoka, ma długie nogi po mamusi:-p ;-)

No ma po kim dziedziczyc te dlugie nozeta :-)

Sara przypuszczam, ze bedzie miec moze kiedys ok. 170-173 cm, bo ja mam 169, T. 186, moja mama jest mojego wzrostu, tata 183, moja siostra 170, tesciowa ok. 173, szwagierka ok. 176, a tesc nie wiem :-D To moze Sarak osiagnie pulap 170 cm :-D

my po lekarzu, oczywiście na temat komunikatu o wadliwej szczepionce nadal nic nikt nie wie:szok:

rozmawiałam na temat wyników i jest już ok. a tak jak czytałam na necie to hemoglobina 10,4 to najniższy pułap i nasza p. dr go nie uznaje dla niej musi być powyżej 11 no i u naszej małej jest:tak:chyba powróciło moje zaufanie do pani dr.

no i musimy iść do okulisty, cholera my problemu z oczami nie mamy a małej cos prawe oczko ucieka do wewnątrz, mam nadzieje że sie unormuje ale na wszelki wypadek pójdziemy:-(

mała waży 9700 a mierzy 85, chyba będzie dość wysoka później, nie 180 ale ze 173 może miec albo więcej, nogi też jakieś nieproporcjonalne, bluzeczki na 74 kupuje a spodnie na 80-86:baffled: a może to taki wiek:confused:

No no, z Ami kolejna dlugonoga laseczka na sierpniu :-)
Dobrze, ze wyniki ok i ze nie musisz szukac nowego pediatry.
A co do oczka to lepiej to sprawdzic wczesniej - ale na pewno wszystko jest w porzadku!
Sara bluzki nosi na 68-74, a spodnie na 80-86 - rzeczywiscie, moze taki "nieproporcjonalny wiek" teraz maja :-D

Aga biedna Ewcia - mam nadzieję, że te sterydy pomogą i przestanie ją tak swędzieć.
Leika
współczuję - wiem co przeżywasz :-( zamiast masła możesz jeść Florę w żółtym opakowaniu - nie zawiera białka krowiego i jest nawet smaczna.
jeśli coś mogę doradzić... Dieta beznabiałowa jest dość męcząca i pustosząca organizm dlatego ja się zdecydowałam wprowadzić Piotrusiowi sztuczne mleko. Młody oczywiście nie chciał Bebilonu Pepti jeść więc zaczęłam mu mieszać najpierw z NAN HA, teraz z Bebilon HA. Na początku więcej HA, teraz daję tylko jedną miarkę HA na 7 Pepti i Piotruś to pije. Kwestia przyzwyczajenia do smaku. Może spróbuj z tym mlekiem, bo się wykończysz inaczej.

Co zaś do szczepienia - ja dziś sprawdziłam w przychodni i Piotruś pierwsze 2 dawki (ta w szpitalu i ta w przychodni) dostał z tej wycofanej serii :baffled: całe szczęście, że nic mu nie było, więc mogę mieć nadzieję, że szczepionki były dobre.
a tak w ogóle to zaszczepiony został p/pneumokokom. Waży 8700g i ma 73 cm wzrostu więc jakiś super olbrzymi nie jest, choć mnie osobiście wydaje się cięższy i wyższy ;-)

My już jesteśmy po szczepieniu. U nas wiedzieli o tych wycofanych seriach, lekarz wzruszył ramionami i powiedział, że co on może, skoro mu takie szczepionki przysyłają... Podobno to nie pierwsza i pewnie nie ostatnia afera z tą koreańską szczepionką.
Natek dostał WZW ale już na szczęście z innej serii.
Teraz śpi.

Leyna - nie zdecyduję się na razie na odstawienie małego. Ginka wczoraj przepisała mi preparat z wapniem, zakupiłam już sobie mleko sojowe, moze nie będzie tak źle... ;-)
A mleka H.A. nie mogłabym i tak podać małemu, musiałby to być Nutramigen, tak mi powiedziała ta lekarka w srode.
Ale za wszelkie rady jak zbilansować moją dietę, będę wdzięczna :)

reklama
Jak to jest z tym HIB'em w końcu?
Od marca 2007 HIB niby jest w kalendarzu szczepień obowiązkowych, bałam się, że mi na to dziecko dziś będą chcieli szczepić, a babeczka mi powiedziała, że owszem, jest w kalendarzu, ale rodzic musi sobie za szczepionkę zapłacić.
Trochę to bez sensu, jak może być szczepionka obowiązkowa, jak to rodzic ma ją wykupić?? Bo ja chyba czegoś nie rozumiem...

Do góry