reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Mada - w necie pisze co innego...
Może ona chciała Cię tylko uspokoić?

A zresztą, nie ma co się teraz stresować, poczekajmy na wyniki badań.

Leika a możesz podać linka do stronki albo coś wkleić i kto to pisał?? bo w środe idę z małą do naszej p.dr. i mogłabym z nia pogadać tylko chciałabym wiedzieć o czym mówie i żeby mnie nie zbyła jak ta poprzednia(tak na marginesie to ta co pytałam to taka kutwa:wściekła/y: i pewnie masz racje , wogóle nie znoszę tej baby ale tylko ona była jeszcze w przychodni jak poszliśmy się zapytac o tę szczepionkę)

reklama
Mada - z tą informacją - że wycofano szczepionkę- się pierwszy raz spotkałam na forum Noworodek.pl, wtedy zaczęłam szukać w google.pl.

Komunikat o jej wycofaniu, który Wam wkleiłam znalazłam na tej stronie:
Wojew

Kurde, ucina mi wiadomość :/

Mada - z tą informacją - że wycofano szczepionkę- się pierwszy raz spotkałam na forum Noworodek.pl, wtedy zaczęłam szukać w google.pl.
Komunikat o jej wycofaniu, który Wam wkleiłam znalazłam na tej stronie (link w poście na gorze).
Podobnych stron jest jeszcze kilka, z regionalnych NFZ.
O kłaczkach w fiolkach pisze tu (link na dole):
cytuję:
"W tym samym dniu wstrzymano również szczepionkę na wirusowe zapalenie wątroby typu B, bo w przychodni w Ełku w oryginalnych fiolkach zauważono pływające białe kłaczki. Podane mogłyby zaczopować naczynia krwionośne i zagrozić życiu pacjenta. Chodzi o zawiesinę Euvax B (serie: UVA 06007, z datą do stycznia 2009 r. oraz UVA 06006, z datą do grudnia 2008 r.) W regionie wstrzymano 3650 ampułek z zakwestionowanych serii."
eSanok.pl Portal Regionalny - Bieszczady, Besko, Bukowsko, Koma

wróciłysmy od lekarza. znowu stos mazideł no i oczywiście bez sterydów sie nie obejdzie. musimy to czyms zaleczyc a nic innego nie daje rady. oprócz tego maści robione no i rano fenistil a na noc zyrtek,jak juz przestanie ja tak swędzić to moge spróbować odstawic fenistil. zyrtec niestety zostaje ze względu na katar sienny. no i nie mamy juz psa bo nie dawało rady z sierściuchem mieszkać .ewka by sie zakichała na śmierć.musze jeszcze uważać na kurz i roztocza,:no: :no: :no:
ech chyba sie do szpitala przeprowadzę ;-)

Biedna Ewusia oby jak najszybciej choróbsko sobie poszło...

dziewczyny nie wiecie czasami jaka norma hemoglobiny jest dla dzieci, bo coś mi się wydaje ze te babki z labolatorium porównały stan małej do normy dorosłego(wyszło że znowu ma poniżej normy), K. obejrzał i stwierdził że jak dla niego to nawet ma za wysoką bo on nawet czasami takiej nie ma(jest dawca krwi więc co miesiac musi kontrolowac i cos tam na ten temat wie) i sama nie wiem czy po takiej ilości szpinaku jaka ostatnio wcinała miała by mieć za niską??:confused:

Strasznie mi szkoda Ewci...mam nadzieje, ze bedzie lepiej ,a z czasem calkiem zniknie

Co do krwi to nie mam zielonego pojecia

odnosnie szczepionek ..to z tego co zrozumialam tutaj wycofuja szczepionke ROTATEQ przeciw rotawirusom ...podobno bardziej szkodzi niz leczy

zaraz mnie szlak trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w labolatorium napisały normę dla dorosłych , ja sprawdziłam na necie i wszędzie piszą ze norma dla niemowlaków to od 10,4 mała ma 11,4 więc jak najbardziej w normie a najlepsze że ostatnio tez miała w normie a lekarka się nie skapła ze napisana jest norma dla dorosłego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jeżeli jest pediatrą to chyba powinna normy znać na pamieć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czy ja w końcu trafię no dobrego pediatre??? to już trzeci i juz byłam zadowolona a tu taka wpadka:no:

ja tam hemoglobine mam zawsze w granicach 10/12 i dobrze sie czuje to chyba 11 u takiego malucha to duzo. no ale tez nie bardzo sie znam.
a no i z tych nerw zapomniałam napisac ze ewka wazy 10.3 kg i miezy 82 cm.

Aga, współczuję... córeczka pewnie się męczy bardzo :(

U nas z kolei Natek dostał silnej alergii na białko mleka krowiego i od 2 dni jestem na diecie całkowicie beznabiałowej... :-( Z zalecenia lekarza oczywiście. Nie wiem, jak wytrzymam półtora roku bez nabiału :(

A jutro idziemy na zaległe szczepienie i mam pietra. :sick:

reklama
Biedna Ewcia! Oby jak najsyzbciej jej to zeszlo, bo nie wyobrazam sobie jak musi ja to wszystko swedziec! Bidoczek!
A jaki z niej wielkolud! Ogromna jest! Bedzie z niej wysoka laseczka! :-)

Co do krwi to sie zupelnie na tym nie znam.

Mada, obys w koncu znalazla odpowiedniego pediatre!

Leika, Natek na pewno wyrosnie z tej alergii, a Ty jakos wytrzymasz bez mleczka, serkow itp. :-) A czemu sie boisz szczepienia? Nie doczytalam moze czegos...

Do góry