Aga dla Ciebie:
" Komunikat

Wpisał: Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny 29.03.2007. Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Szczecinie informuje, iż Decyzją Głównego Inspektora Farmaceutycznego nr 49/WS/2007 z dnia 27.03.2007 roku został wstrzymany w obrocie na terenie całego kraju produkt leczniczy o nazwie : Rekombinowana szczepionka przeciw wzw typu „B” Euvax B, fiolka 10 µg/05 ml zawiesina do wstrzykiwań numer serii:
- UVA 06007, data ważności 01.2009
- UVA 06006, data ważności 12.2008.
W związku z powyższym ww. serie nie mogą być stosowane w lecznictwie oraz nie mogą być przedmiotem obrotu do czasu wykonania badań jakościowych oraz wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa ich stosowania."
no i wychodzi na to ze większość dzieci jest tym świństwem zaszczepiona, ja we wpisie ze szczepienia w szpitalu sprawdziłam serie i cholera zgadza się , więc Ami pierwszą szczepionkę miała wadliwą

później nie wiem bo panie w przychodni chyba nie widzą potrzeby wpisywania

moja mała po każdej szczepionce czuła się dobrze,miejmy nadzieje że te kłaczki to nic takiego i skończy się tylko na złym samopoczuciu poszczepiennym, co nie zmienia faktu że czuje niepokój:-(
a tak na marginesie to nasze dzieci to i tak króliki,bo jeszcze nie ma dorosłych osobników szczepionych w dzieciństwie szczepionkami skojarzonymi

dlatego troche sceptycznie podchodze do nowych szczepionek np. na pneumokoki