reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
zebrra - GRATULUJĘ SYNECZKA!!!!!!!!:tak: :tak:

ZAWIOZŁAM PAIPIERY DO GINEKOLOGA, PRZY WIZYCIE 30 IV ODBIORĘ........I ZAWIOZĘ DO KADR A POTEM DO ZUSU.....

byłam wsciekła, ale co poradziusz i tak zrobisz to co zechca....:wściekła/y: :wściekła/y:

JEŚLI chodzi o imnionka to ja mam ciągle problem ,wszystkom nie dogodzisz( SZYMON?MATEUSZ? KACPER?) I tak wkółko, mysle ze ostatecznie wybiorę jak zobaczę maleństwo:-D

Marika.......NIE WOLNO STOSOWAĆ KROPLI PO KIMŚ I PO 6 TYGODNIACH OD OTWARCIA!!!!!!(NU NU)

ewa - ja też jeszcze nie złożyłam a powinnam 2 tyg. temu :szok: Poszłam na zwolnienie 13 listopada, dopiero dziś moja mama odebrała wypisane zaśw, od mojej ginki /tydzień temu nie wypisała mi na miejscu/ w pracy wcześniej wypisali, teraz trzeba to wysłać można pocztą? Będę musiała potem się do nich osobiście fatygować:confused:
JEŚLI chodzi o imionka to z wymienionych podoba mi się KACPER, no i MATEUSZ też.

wiecie co całą noc zarzekałam się, że nie tknę Pepsi, której sie wczoraj opiłam jak głupia /2l/ serducho mi waliło, spać nie mogłam , brzuch bolał:no:... wstałam i co? Napiłam się i znowu mnie męczy. Głupia baba ze mnie:wściekła/y::zawstydzona/y: może się uda. Ogłaszam wszem i wobec że postaram się nie wypić tego co zostało /tzn. 1/3 z 2l, 1/4 z 2.5l i mam jeszcze duże całe/ schowałam wszystko głęboko

Zebrra, gratuluje synka!!! :-)

Grubelku, tak tylko pytałam. Ja miałam miec wizytę za 3 tyg, ale wypada weekend majowy, więc będzie za 4 tyg od ostatniej. Trochę się martwię czy to nie za duża przerwa :confused:
Mi lekarz zawsze mierzy szyjkę, żeby miec porównanie. Najpierw mnie bada na fotelu i patrzy jak szyjka na palec (ale mówi, ze to mało dokładne), sprawdza ph i takie tam. Potem mam usg przezpochwowe i wtedy mierzy mi szyjke dokładnie co do 1 mm, więc wiem co się dzieje; wtedy widać też nawet najmniejsze rozwarcie (na razie szyjka zamknięta). A na końcu usg przez powłoki brzuszne, zeby obejrzeć wielorybka :-) To najfajniejszy moment:-)

Natila, Zuzia to śliczne imię :-) Bardzo mi się podoba! Z moim M ciągle debatujemy czy my będziemy mieli Zuzię czy Antosię i jakoś do porozumienia dojść nie możemy:-)

Wczoraj wieczorem mój M głaskał mnie po brzuszku, a potem powiedział, że musi iść z piesem na spacer i chyba naszej małej nie spodobało się, że tata sobie idzie, bo jak na dowidzenia całował mnie w brzucho to... kopnęła go w nos!!! :-D :-D :-D

A tak w ogóle, to wyjaśniłam mężowi, ze dzidzia juz wszystko słyszy i jak będzie z nią "rozmawiał", to po porodzie będzie potrafiła rozróżnić jego głos. I wiecie co stwierdził? Że koniecznie musi więcej do niej mówić, bo on jak wraca z pracy, to pierwsze co robi to włącza tvn24 i jeszcze dziecko sobie pomyśli, ze jago tata to Morozowski :-D ;-)

wiecie co całą noc zarzekałam się, że nie tknę Pepsi, której sie wczoraj opiłam jak głupia /2l/ serducho mi waliło, spać nie mogłam , brzuch bolał:no:... wstałam i co? Napiłam się i znowu mnie męczy. Głupia baba ze mnie:wściekła/y::zawstydzona/y: może się uda. Ogłaszam wszem i wobec że postaram się nie wypić tego co zostało /tzn. 1/3 z 2l, 1/4 z 2.5l i mam jeszcze duże całe/ schowałam wszystko głęboko

a mówiłam!!! miałam to samo serce to mi nie wyskoczyło-jak będziesz ją piła to pomyśl że maleństwu zabierasz potas itp-troszkę wyobraźni i będzxiesz pepsi omijać z daleka:tak: mimo tego że korci...

Zebrko ja mówiłam że jednak synek;-) Gratuluję(no powiedz że się strasznie cieszycie mimo że byliście nastawieni na córcię.;-))I mam pytanko podaj swój np obiad? co jesz przy tej cukrzycy? jestem ciekawa jak to wygląda-jak masz ochotę to napisz..zobaczymy czy masz aż tak źle...

Mila do Bazylii mnie nauczył jarek-ale mam na myśli to zielsko:tak: też używamy w mega ilościach do wszystkiego do sosu czosnkowego, do mięs-a nawet na pomidora..staramy się kupować świeże w doniczce ale jednak bardziej dostępna jest u nas suszona:dry:

Co do kropel "po kimś" to przecież ona tego nie wkłada i nie jeździ po oczach dzieciom-ja przynajmniej kładę Olę i z pewnej odległości wkrapiam w wew róg oka.....no ale tak pisałyście że te krople wypierdzieliłam.. do śmietnika.było tam tego troszkę, lepiej nie ryzykować..teraz myje rumiankiem.A moja lekarka jak na złość nie odbiera tel:no:

Zebrra, no to jednak moja Buła będzie musiała zdecydować się na poliandrię: weźmie sobie Twojego Jasia i Bazylowego Marcela ;-)

Ewa, z imion, które chodzą Ci po głowie najbardziej podoba mi się Szymon.

Natila, Małgosia było ślicznie...

Capri
, Tośka to fajne imię :) Aha, ja mam wizyty co 4 tygodnie. Ale u mnie nic się nie skraca i nie rozwiera. Pewnie mogłabym nawet rzadziej chodzić na kontrole ;)

Właśnie wróciłam z zakupów (spodnie na lato sobie kupiłam, bo w moje zeszłoroczne już nie wejdę) i w drzwiach przywitał mnie listonosz z paczką od thea222 :)

A tak w ogóle, to wyjaśniłam mężowi, ze dzidzia już wszystko słyszy i jak będzie z nią "rozmawiał", to po porodzie będzie potrafiła rozróżnić jego głos. I wiecie co stwierdził? Że koniecznie musi więcej do niej mówić, bo on jak wraca z pracy, to pierwsze co robi to włącza tvn24 i jeszcze dziecko sobie pomyśli, ze jago tata to Morozowski :-D ;-)

Gratuluję męża jak mojemu mówię że ma głaskać brzuch to patrzy na mnie jak na...ufo-dziwoląga a o gadaniu do brzucha to...:szok: buhahahahahahaha powiedział że chyba nie ma takich facetów..i że nie jest jakiś nawiedzony poczeka i pogada z juniorem w cztery oczy....

To jest jego reakcja i zdanie ja to szanuje mimo że wiem że właśnie są faceci którzy "opiekują się" maleństwem jeszcze w brzuszku..eeee tam taki mam "model" faceta co zrobić;-):dry:.

reklama
właśnie co do imion to my Huberta wrzuciliśmy w zapomnienie-przegrałam wszyscy twierdzą że to paskudne imię:dry::dry::dry: teraz problem niech Jarek sam wymyśla...
A co do imienia Zuzia..juz kiedyś pisałam co sądzę o Zuziach i filipach...:growl:

Ewo Szymon, Mateusz..hm...czy ja wiem dla mnie mogą być -nie są złe...
Ja rozmyślam nad Wojtkiem?(paskudne chyba) albo Sławkiem...Arturem..ech nie mam pojęcia :dry:

Do góry