reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hej dziewczyny ale mnie dlugo nie bylo...widze nowe staraczki super...:)

Kochalam sie z mezem 13...owulka byla 13 lub 14...a od 17 boli mnie podbrzusze...raz slabo raz mocno...
nigdy nie bolal mnie tyle wczesniej przed @.. Powinnam dostac 28.12.. co myslicie?

Szansa oczywiście jest ale na objawy zdecydowanie za wcześnie, głównie jest tak, że lepiej się nie nakrecać. Każde przytulanie w dni płodne daje szansę na poczęcie, więc trzymam kciuki:)
Ja mam cykle 28 dniowe, starania zaczeliśmy od 10 dc, więc też mamy szansę ... i czekamy :)
W poprzednim cyklu również miałam pobolewania podbrzusza, jajnika, kłucia, bolące piersi, latałam siusiu i (__)___) za przeproszeniem.
Ann- nic, zupełnie, a zdrowie mam ok, być może mam cykle bezowulacyjne .... ale chyba nie chcę tego wiedzieć jeszcze póki co ;)

reklama
Ann- ja za to mam cykle bardzo owulacyjne.Bylam u gina 2 tygodnie temu i mam szanse nawet na blizniaki czego sie boje i zbytnio nie chce ale co ma byc to bedzie wazne zeby zdrowe.W kazdym jajniku po kilka komorek jajowych.

Nessi - czasami lepiej wiedzieć:) jak ginekolog stwierdzi ze nie ma owulacji, dostaniesz lek na stymulację np. Clostigebyt (tak jak ja) i będziesz miała cykle "bardzo owulacyjne":p
Ja tak zaszłam w ciąże po prawie 2 latach bezowocnych starań:)

Po czym ginekolog swtierdza cykle bezowulacyjne ? Wystarczy 1 usg ? Wybaczcie, że pytam ale do tego etapu jeszcze nie doszłam ...hormony mam w normie, brak zbliznowacenia po cesarce od wenątrz, kazano cały czas się starać. W styczniu mam wizytę więc z chęcią skorzystam z wiedzy by wiedziec o co się prosić, bo sama się chyba nie doczekam :)

Nessi- ja mam PCO więc z założenia mam cykle bezowulacyjne.
Najlepszym sposobem na sprawdzenie czy owulacja następuje jest monitoring cyklu u gina:)

NeSSi nic się nie zabezpoeczaliscie i jak będzie to będzie czy się straliscie trafić w każdą owu?

MamaNadii Też bym się obawiala bliźniaków, ale u nas w rodzinie nie ma.

Anik, Ladykot - dzięki, antybiotyk pomógł niemal natychmiast.
Dzisiaj są często kupy, ale normalne - nie rzadkie i bez śluzu i krwi.
Także chyba pomaga i będzie dobrze :)

Marzycielka - :( bardzo mi przykro

Nessi - Witaj! :) Proponuję monitorować cykl (kilka wizyt w mcu, żeby spr. czy są pęcherzyki, czy rosną i czy pękają).
Jeśli będzie coś nie tak, to lekarz da się coś na regulację cyklu :)

Mika - GRATULACJE! :)

Moje drogie, przez święta, aż do Nowego Roku pewnie mnie nie będzie.
Albo b. rzadko, bo u teściów nie bardzo będę miała jak.

W związku z tym chciałabym Wam złożyć najszczersze życzenia:
przede wszystkim dużo zdrowia, radości oraz świąt w rodzinnej atmosferze, przepełnionej miłością.

Wieczorem (ok. 21:30-22) dam znać po wizycie u gina, bo może kuknie mi między nogi :p :D
A teraz idę się pakować.

reklama
Fimka - dziękuje za życzenia i również życzę Ci zdrowych i wesołych świat Bożego Narodzenia, przepełnionych miłością, serdecznością i poczuciem humoru:*
Mam do Ciebie pytanko, wcześniej przed staraniami brałaś tablety anty czy czymś innym się zabiezpieczałaś?:)

Do góry