reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Evelina89 mnie przeziębienie trzymało jakieś 2 tyg. Teraz to już resztki kataru na szczęście. Najgorsze, że nic nie pomagało...
U mnie jakieś +6 na wadze, a to dopiero początek ;)
Siasia S płeć nieważna, ważne by zdrowe, ale rozumiem Twoja ciekawość :) pociesze Cię i powiem, że 2 tyg to nie dużo. Szybko zleci

reklama
Hej dziewczyny, i ja dzisiaj niemrawo się czuję. Ale to akurat na własne życzenie. Wczoraj pojechaliśmy na długą wycieczkę na drugi koniec Irlandii. Trochę pozwiedzaliśmy, ale też bez przesady. No a wieczorem brzuch już stwardniał i bolał. Ale na szczęście przeszło, dzisiaj tylko mama musi sobie odpocząć i będzie dobrze :)

Teraz czekamy na połówkowe do 6 stycznia, ale u małej chyba ok bo zaczepia mamę dość intensywnie :p

Dziewczyny które czuja "regularnie" ruchy, czy zauważacie już czkawkę malucha? Ja tak dzisiaj leżę i co cos wrzucę, to po chwili mała daje znaki w jednym miejscu przez kilka minut. I po wypiciu wody zaprzestaje, albo daje znać w kilku miejscach...:D wydaje mi sie, że podskakujący brzucho w jednym miejscu przez jakiś czas to moze być czkawka, ale czy to nie za wcześnie?

Dziewczyny które czuja "regularnie" ruchy, czy zauważacie już czkawkę malucha? Ja tak dzisiaj leżę i co cos wrzucę, to po chwili mała daje znaki w jednym miejscu przez kilka minut. I po wypiciu wody zaprzestaje, albo daje znać w kilku miejscach...:D wydaje mi sie, że podskakujący brzucho w jednym miejscu przez jakiś czas to moze być czkawka, ale czy to nie za wcześnie?

Rytmiczne kilkunastominutowe dogania brzucha to objaw czkawki małego w brzuszku :)
Ponoć jak się urodzi o tych samych porach go może łapać co za czasów w brzuszku:p

Basi89 nie zastanawiałam się jeszcze nad czkawka u małego, może w nocy moje ma. Za to po południu dawało mi raz w górnej części brzucha raz w dolnej - tak po skosie.

Ewelina89 ja się leczyłam prenalenem, unibenem i jak mocniejszy katar to sinupret w tabletkach.

Niesia_88 ja biorę na rok.

Weszłam na wagę - 71,5 kg omg :szok: Chyba czas przeanalizować dietę. Ostatnio jak mi refluks przestał dokuczać to więcej słodkiego jadłam.

reklama
Do góry