reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja podejrzewam ze pis dogaga się z jakąś inną partia która znajdzie na to haka i będą mówić że to nie ich wina a jeżeli nawet by wprowadzili to będą musieli sporo kasy wykombinować (czyt. będziemy więcej płacić i nie będzie żadnych ulg) tak zrobią ze wyjdziemy na tym gorzej. no oprócz patologii bo oni i tak siedzą na dupach wiec jedno dziecko w ta czy w ta to żadna Różnica - i to jest przykre..

reklama
Julka a orientujesz się jak to jest z tym 1000 zł dla wszystkich, nawet bezrobotnych. Czy kobieta musi być zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna czy nie?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Zasiłek przysługuje osobom którym nie należy się macierzyński. Osobom bezrobotnym zarejestrowanym bądź nie, studentom i tym na KRUSie...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Ja na temat zasiłków się nie wypowiadam bo mi tak nic nie dostane, mam działalność od ponad 2 lat a na macierzyńskim dostane 100zl Hahaha !!!! więc nie wypowiadam sie na ten temat! ;)
Ja i mąż mamy dzialanosc o szczerze to marzyłoby mi się mieć normalna prace od 8-15 umowę o pracę, L4, macierzynski, i wogole ....
U mnie każda złotówka musi przejść przez moje palce ...
Mamy z mezem mnóstwo opłat, i wogole ja bym zdecydowanie wolała obniżenia podatków, VAT. .. lub cokolwiek... szczerze to nasze państwo to państwo oszukancow!!!
U mnie sprząta dziewczyna która pracuje normalnie w sklepie spożywczym za 1250zl /miesięcznie, dodatkowo dorabia u nas 500zl (2 razy w tyg w dowolnych godzinach)i do sedna a ze jest cwana to jej córka nie ma nazwiska ojca dostaje 800zl jako samotna matka kolejne 800 zł alimentow od ojca dziecka ( on pracuje za granicą i tak się umówili między sobą) i do tego napewno dostanie 500 zł na dziecko bo matka samotnie wychowujaca. .. wiec sorry ale dla mnie to jest bardzo nie ok jaka matka samotnie wychowujaca? dziecko normalnie widzi się z ojcem co tydzień w wekened... Poproś tu to jest cwaniactwo i to się liczy ...

Ruda dowiem się dokładnie w poniedziałek ponieważ ja jesten w księgowości ops i tak dokładnie jakimi to prawami się rządzi nie wiem ale zapytam koleżanki.

Co do zabobonow to szczerze to sama nie wiem ;) niby nie ale i tak wolę dmuchać na zimne i się dostosowuje do nich; )) np w dniu pozytywnej pierwszej bety od razu zdjęłam łańcuszek ;pp
ślubne buty wystawiam na parapet nie tydzień przed ślubem ale z 4 msc aby wpadło szczescie;)))

Julka 89.89 ja napewno czuje juz ruchy wczoraj mój mąż też wyczuł jak rękę przyłożył do brzucha ( dzisiaj zaczęłam 18 tydz) ;))

Ja na temat zasiłków się nie wypowiadam bo mi tak nic nie dostane, mam działalność od ponad 2 lat a na macierzyńskim dostane 100zl Hahaha !!!! więc nie wypowiadam sie na ten temat! ;)
Ja i mąż mamy dzialanosc o szczerze to marzyłoby mi się mieć normalna prace od 8-15 umowę o pracę, L4, macierzynski, i wogole ....
U mnie każda złotówka musi przejść przez moje palce ...
Mamy z mezem mnóstwo opłat, i wogole ja bym zdecydowanie wolała obniżenia podatków, VAT. .. lub cokolwiek... szczerze to nasze państwo to państwo oszukancow!!!
U mnie sprząta dziewczyna która pracuje normalnie w sklepie spożywczym za 1250zl /miesięcznie, dodatkowo dorabia u nas 500zl (2 razy w tyg w dowolnych godzinach)i do sedna a ze jest cwana to jej córka nie ma nazwiska ojca dostaje 800zl jako samotna matka kolejne 800 zł alimentow od ojca dziecka ( on pracuje za granicą i tak się umówili między sobą) i do tego napewno dostanie 500 zł na dziecko bo matka samotnie wychowujaca. .. wiec sorry ale dla mnie to jest bardzo nie ok jaka matka samotnie wychowujaca? dziecko normalnie widzi się z ojcem co tydzień w wekened... Poproś tu to jest cwaniactwo i to się liczy ...
cwana ale i pracowita, tego nie można jej zarzucić

Ja sie orientuje jak to z 1000zl każdemu przysługuje tzn studentki bezrobotne z Mops a te na działanosci co im mniejszy macierzyski wychodzi to będą miały wyrównane do 1000 zł ( informacja sprawdzona z Zusu)
Mi macierzynski wychodził 600 zł i będę miała wyrównane do 1000zl tak mi pwoedziano w Zus...

reklama
Do góry