reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ja jem wszystkocoprocz glutenu i nabialu. Z nabialu tylko taki prawdziwy kefir i jak mam mam straszna chcice to ser kozi.
Warzywa i owoce mam od tesciowej, w zimie kupuje owoce ale nie te letnie. Jaja od tesciowej. Ryby staram sie kupowac niehodowlane, tylko tego lososia hodowlanego czasem kupie. Miesa bardzo malo, bo tez nie jestem jego zwolennikiem.
Wlasciwie to mam urozmaicona diete, jem duzo ziarenek, kasze bezglutenowe, pasztety warzywne, rozne pasty do chleba.
Ja nie popadam w paranoje bo musialabym nic nie jesc. Nie mam szans na warzywa,owoce i miesa i jaja swojskie takze jestem skazana na sklepy. Patrzac na zanieczyszczenia powietrza to nawet te swojskie warzywa i owoce nie do konca uwazalabym za zdrowe. ;)

reklama
Osoby która tak na co dzien je i sobie chwali taka diete chyba nie jestem w stanie przekonac:)
Co do glutenu co ciekawe... Dzieci chore na autyzm i tzw. ADHD (jeśli to w ogóle istnieje) nie powinny go spożywać. Może wraz z nabiałem tworzyć w mózgu tak zwane "opiaty" czy związki psychicznie czynne powodujące np. nie odczuwanie bólu, nadpobuliwosc psychoruchową, czy dezorientacje.
Kobiety z zespołem Hashimoto też powinny unikać glutenu, ponieważ nasila objawy choroby.
Z tym sie zgadzam. O tym autyzmie i glutenuie tez czytalam i podobno tu tez bardzo pomaga wyeliminowanie glutenu.
Wiesz...osoby ktora przeszla na bezguten i widzi kolosalna roznice to juz nigdy jej sie nie przekona to jedzenia glutenu;)

Ja nie popadam w paranoje bo musialabym nic nie jesc. Nie mam szans na warzywa,owoce i miesa i jaja swojskie takze jestem skazana na sklepy. Patrzac na zanieczyszczenia powietrza to nawet te swojskie warzywa i owoce nie do konca uwazalabym za zdrowe. ;)
Jesc cos trzeba, a ja staram sie wybierac mniejsze zlo.
U mnie to nie jest paranoja, to juz styl zycia. Poprostu wybieram lepsze produkty.

Z tym sie zgadzam. O tym autyzmie i glutenuie tez czytalam i podobno tu tez bardzo pomaga wyeliminowanie glutenu.
Wiesz...osoby ktora przeszla na bezguten i widzi kolosalna roznice to juz nigdy jej sie nie przekona to jedzenia glutenu;)

Dlatego nie zamierzam Ciebie przekonywać. Nie chce tylko żeby inne osoby bez konkretnego powodu na nią przechodziły. Bo tak jak mówiłam dla jednego jest korzystna innemu zrobi krzywde. Tak jak lek. który został niepoprawnie podany:)

Dlatego nie zamierzam Ciebie przekonywać. Nie chce tylko żeby inne osoby bez konkretnego powodu na nią przechodziły. Bo tak jak mówiłam dla jednego jest korzystna innemu zrobi krzywde. Tak jak lek. który został niepoprawnie podany:)
Ale sprobowac tej diety nie zaszkodzi nikomu. Trzeba obserwowac swoj organizm;)

Niunians hej hej! Jak się czujesz?
Dzieki skaba ze pytasz. Ja zero objawow ciazy. Dopiero w poniedzialek pierwsza wizyta. W tamtej ciazy 5 msc mialam mdlosci teraz cisza. Z jedej strony sie ciesze a z drugiej martwie ze cos nie tak.
Czesto lapie infekcje i musze zapytac gina czy moge stosowac jakies globulki. Jem profilaktycznie probiotyki kwasu mlekowego. Wiem ze powinnam ograniczac slodkie ale nie zawsze potrafie sie oprzec ;)

reklama
Do góry