reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

Bardzo poważnie się nad tym zastanawiam... Nawet sama nie wykonuje usg tylko inna ginekolog i ta stawia diagnozy z gotowego swistka. To moja pierwsza ciąża czuje się w niej zagubiona chyba to właściwe słowo a ona wcale mnie nie uspokaja tylko mówi nie naciągnąć się, nie skakać i jeść dużo warzyw. Eh moze mam gorszy dzień...
kochana ja jestem w 3 ciąży i wiem ze odpowiednia opieka lekarska to podstawa więc może warto zastanowić się nad zmianą lekarza ja swojego zmieniłam po 3 wizytach bo nie czułam dobrej opieki

a tak z innej beczki to powiedzcie mi jakim programem robicie żeby wstawić zdjęcia bo mam z tym problem

reklama
Rozumiem Cię, to też moja pierwsza ciąża i też przerażało mnie, że mogę trafić na beznadziejnego lekarza. Udało mi się trafić na lekarz idealną. Jak się poryczałam to usiadła obok mnie i pocieszała, zawsze wysłuchuje i mam jej prywatny nr telefonu. Szkoda czasu na kiepskich lekarzy, zmienić możesz zawsze. Nie powinnaś się czuć zagubiona. Masz internet poszukaj dobrego lekarza w swojej okolicy.

heronima wiesz co jesli jest kosc nosowa i nt jest ok to nie masz sie czym martwic. a program wylicza statystycznie wedlug tego co lekarzowi powiedzialas. ale usg jest najwazniejsze. ja uwazam ze badanie to paltne jest zbyteczne. ale musiszz sobie odpowiedziec na pytanie jak dziewczyny pisaly- co bys zrobila gdyby okazalo sie ze dziecko jest chore? ale jesli usg jest ok to ejst ok. dzieci z zespolem downa nie maja kosci nosowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bleair zmien lekarza- wazne zebys mu ufala i zeby dobzre cie traktowal.
niunia ja tez nie moge wstawic bo pokazuje mi sie ze za duze a zmniejszyc nie umiem

Amniopunkcja jest bezpłatna w takim przypadku, ale takie badanie pociąga za sobą ryzyko poronienia.

Hieromina dlatego m. in. nie robiłam testu pappa, bo to dwa hormony w zestawieniu z tym co powiesz, czy palisz, czy były poronienia, czy choroby w rodzinie. Dla mnie sieje tylko więcej zamętu niż pożytku. Ja miałam Nt 2,08 kość nosowa jest prawie 2 cm, przepływy ok i genetyk powiedział że nie ma powodu do niepokoju. ZD można poznać po przepływach bo z tego co mówił chyba krew cofa się czy coś takiego. Każde dziecko inaczej rośnie, wpływają na niego inne czynniki i w związku z tym będą miały inne parametry !
Poza tym dziecko można usunąć gdy ma wady przy których nie będzie mogło funkcjonować - ZD do takich wad nie należy.
Twoja decyzja ale ja nie ryzykowałabym...
Dzięki za życzenia :)

bleair - jeśli chodzisz prywatnie, to na pewno bym się nie zastanawiała nad zmianą.
Jeśli a NFZ, to warto poszukać na znanylekarz.pl.
A może są tutaj dziewczyny z Twojej okolicy i kogoś polecą ;)
Nie ma co się czuć niepewnie u swojego lekarze.
Powinnaś mu móc zaufać.

reklama
Dobry lekarz to podstawa. Moja jest taka wspaniala, ze z kazda niepokojaca sytuacja moge sie do niej zwrocic. Zawsze odbiera, chyba, ze operuje to oddzwania. Ostatnio jak dzwonilam, ze mam bol brzucha to kazala jechac do szpitala i dzwonila do lekarza ginekologa, co ma dyzur spytac sie co ze mna. Takze interesuje sie kazda pacjentka i zawsze moge na nia liczyc. Jak mialam wirusa 3-dniowego, zadzwonilam do niej i powiedziala jakie leki mam kupic i od razu pomoglo :-) takze to Ty musisz czuc sie komfortowo :-) Moja poprzednia Pani Dr byla mila, ale tez miewala humorki. A obecna zawsze usmiechnieta, az radosc wejsc do gabinetu :-)

Do góry