reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnióweczki

Ja mam w najbliższe rodzinie Lenke i Antosia:) podobają mi sie. :) wśród takich maluchów w rodzinie mam jeszcze- Kacpra,Jakuba i dwie Haneczki:)

reklama
Jaś też mi się podoba, ale jest u mojego brata. Podobnie uwielbiam imię Alicja, ale mojej siostry córeczka ma tak na imię ;-) a nie chce dublować imion w tak bliskiej rodzinie. Dlatego wybraliśmy Antoś lub Lenka. Ani w bliższej ani w dalszej rodzinie nie ma takich imion, a nam jakoś najbardziej się spodobały ;-) co myślicie? :-)

Tobie mają się podobać :) a nie nam. Jeśli czujesz, że będziesz zadowolona mając Antosia albo Lenkę to czemu nie. Imiona nie są w moim typie, wolę bardziej "tradycyjne".

Dziewczyny jak tak czytam o tym że macie poranne problemy z wymiotami itp., to Wam współczuję bardzo:(
Ja wszystko pochłaniam i wszystko mi smakuje, tylko czasami te wzdęcia dokuczają...właśnie wypiłam herbatkę miętową z mięty suszonej z ogródka mojej mamy:) Nie ma też dla mnie żadnych drażniących zapachów, więc jest naprawdę póki co u mnie laytowo:) -oby tak dalej!
Jeśli chodzi o imiona to nam najbardziej dla dziewczynki podoba się Michalinka i Hania, albo Zuzia, a dla chłopca Antoś, ja jeszcze kilka wymyśliłam, np. Sebastian, ale mężowi nie podoba się:(, więc jak okaże się że to chłopak to będziemy się jeszcze zastanawiać:)
Dla dziewczynki bardzo mi się podoba Amelka i Maja, ale są już takie w rodzinie więc nie chcemy dublować.
Miłego dnia!

Dziewczyny a czujecie już zmiany w piersiach? Mnie zaczynają pobolewać i jak wcieram krem i masuję czuję, że zrobiły się bardziej nabrzmiałe.

Tobie mają się podobać :) a nie nam. Jeśli czujesz, że będziesz zadowolona mając Antosia albo Lenkę to czemu nie. Imiona nie są w moim typie, wolę bardziej "tradycyjne".
Bardziej miałam na myśli czy Wam się podobają, tak z ciekawości ;-) my jesteśmy zdecydowani :-)

Ann nna jak od początku ciąży mam takie jak na @. Czasami mam wrażenie, że nabrzmienie opada, a później znowu. U mnie po kąpieli trochę widać żyły i na brodawkach pojawiły się korosteczki, sutki mam wrażliwe. Troszkę mnie martwią ciemne plamki na piersiach , ale tylko u Kamila tak mam.

Dziewczyny jak tak czytam o tym że macie poranne problemy z wymiotami itp., to Wam współczuję bardzo:(
Ja wszystko pochłaniam i wszystko mi smakuje, tylko czasami te wzdęcia dokuczają...właśnie wypiłam herbatkę miętową z mięty suszonej z ogródka mojej mamy:) Nie ma też dla mnie żadnych drażniących zapachów, więc jest naprawdę póki co u mnie laytowo:) -oby tak dalej!
Jeśli chodzi o imiona to nam najbardziej dla dziewczynki podoba się Michalinka i Hania, albo Zuzia, a dla chłopca Antoś, ja jeszcze kilka wymyśliłam, np. Sebastian, ale mężowi nie podoba się:(, więc jak okaże się że to chłopak to będziemy się jeszcze zastanawiać:)
Dla dziewczynki bardzo mi się podoba Amelka i Maja, ale są już takie w rodzinie więc nie chcemy dublować.
Miłego dnia!
Kasia ja mam dokładnie tak samo, zero mdłości, z jedzeniem nie mam problemów, z zapachami również. Jedynie doskwiera mi senność, ból piersi i czasami wzdęcia. Gdyby nie to nie czułabym zupełnie, że jestem w ciąży ;-) ale myślę, że mamy się z czego cieszyć, również współczuję dziewczynom, które mają więcej dolegliwości, no i bardziej uciążliwe. Ale ponoć każda ciąża jest inna ;-) na szczęście coraz bliżej 2 trymestr :-)

reklama
Moim faworytem jest jeszcze Franek ale mężowi się nie podoba. Nad imieniem dla dziewczynki nie myślę bo mam nadzieje, ze chłopak będzie.
Ann-na oj moje piersi są bardzo bolące. Muszę zakupić nowe, większe staniki. W nocy musze spać w biustonoszu bo bola. Nawet jak M się do nich przytuli to krzyczę żeby przestał.
KasiaMarysia23 fajnie, że Ci przeszło. Mam cichą nadzieję, że i u mnie niedługo skończą się te mdłości.

Do góry