reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam Lipcowe mamusie ! :)

Ja jeszcze nie czuję kopniaczków. Nie mogę się doczekać kiedy maleństwo mnie zaskoczy :)

w4sqyx8doyxshkhm.png

nie ma reguły w którym tygodniu co się czuje, każda z nas inaczej to wszystko przechodzi. Wczoraj to tłumaczyłam właśnie mojej koleżance która znowu mnie męczyła pytaniami a czy to czy tamto ojejj nie bylo tamtego a było to..ojejjjj myślałam, ze oszaleje. Wiec wytłumaczyłam jej, ze każda ciąża przebiega inaczej każda ma inne objawy...niektóre z nas maja wymioty non stop a ja miałam 1 xi koniec.ale mdłości miałam...

Ja czuje czasem takie delikatne ruchy np teraz siedzę w biurze i nic...cisza..pewnie spi;)

Witam!

Pauladabro - mnie też bolą pachwiny :/
Papagena - gratki ruchów! Ja wciąż czekam, tylko smyranie od czasu do czasu :( Współczuję rwy kulszowej!!! Wiem, co to za ból, co jakiś czas to mam, na rehabilitację chodzę, a zaczęło się z Mikołajem w ciąży, zastrzyki wtedy na to brałam, taka wykrzywiona z bólu byłam!
Dżudka - dobrze, że jest w porządku!
Aga - witaj!
Julka, bardzo ładne :)
Giulia - dobrze, że już po badaniach :)
Jusuawa - ja w dzień też nie latam siku, za to w nocy a jakże, jeszcze po schodach muszę, bo łazienka na dole :/ Z chłopcami biegałam siku, teraz tego nie mam.
Fazerkam - pisz częściej!
Kamcia - ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź, chociaż Ty :*
Daria, to normalne, może bardziej po jednej stronie sobie spędza czas :)

Ale Wam fajnie z tymi ruchami!! :) Kiedy ja poczuję???? Przecież to moja trzecia ciąża! Czy można czuć smyranie od trzech tygodnie i tylko smyranie???? To przecież z dnia na dzień albo chociaż z tygodnia na tydzień powinno być coś mocniej :( To może nie to wcale :( Nastrój mam do niczego! Remont robić jakiś trzeba, kasy mało, Arek ma przestój w robocie, ja z zus-u jeszcze nic nie dostałam, ruchów nie czuję itd, itp!! Ryczeć się chce! I jeszcze ta moja schiza, że gdziekolwiek nie wychodzę to mam obsesję, że każdy widzi jak przytyłam, nie ciążę jeszcze, bo spod kurtki ciężko, ale mój gruby tyłek i uda :( Ciągle o tym myślę, że już nie wyglądam tak fajnie jak kiedyś, a przecież to dopiero połowa. Chyba muszę sobie w łeb strzelić! Przecież to tylko ciąża, minie, potem schudnę, dziecko najważniejsze - wiem, to wszystko wiem, ale mi smutno! Żeby chociaż maleństwo uraczyło mnie kopniakiem...

Idę!

lila myślę że każda z nas ma gorsze dni. ja tez czasem tak bardzo chciałabym żeby już dziecko było z nami, ale musimy docenić ten czas ciazy bo w końcu nie zdarza się często w życiu :) a kopniaki pewnie niedługo poczujesz :)
ja znowu wariuje na widok malusich rzeczy. z nudów oglądam i ciągle bym coś kupowała ale musze się powstrzymywac

Ja za słodkim nie przepadam. Przed ciążą to ciast wcale, batonik raz na miesiąc, no pączuś do kawki mógł być :) Teraz w sumie nieco lepiej, czasem mnie ciągnie na słodkie, ale generalnie słodkie bleee ;) czekolada? zawsze jak dostawałam kładłam na półkę, a mąż jeszcze jako chłopak wyjadał :p dlatego lubił do mnie przychodzić :D

nawet nie wiesz jak Ci dobrze. Po pierwsze to zdrowo a po drugie piekna figura. Ja jak jednego paczka nie zjem dziennie to mi sie snia po nocy.Nie wiem o co chodzi z tymi paczkami ale jestem jakas uzalezniona od nich a przed ciaza jakos nie bardzo mialam na nie ochote :p

lila myślę że każda z nas ma gorsze dni. ja tez czasem tak bardzo chciałabym żeby już dziecko było z nami, ale musimy docenić ten czas ciazy bo w końcu nie zdarza się często w życiu :) a kopniaki pewnie niedługo poczujesz :)
ja znowu wariuje na widok malusich rzeczy. z nudów oglądam i ciągle bym coś kupowała ale musze się powstrzymywac
ja tez nic innego nie robie tylko ogladam malusie ubranka. nie jest tak zle bo polowkowe mam w przyszla srode wiec moze w koncu bede wiedziala plec na 100 % i dostane zielone swiatlo na zakupy:)
gorzej z tym,ze ja siedze i ogladam na internecie ubrania dla ciezarnych ktorych jeszcze nie potrzebuje a bardzoi chcialabym juz zaczac kupowac. brzuszek malutki i wygladalabym w tych ciuchach jak w worku ale juz tak bardzo bym chciala... :p

reklama
Dariazgr ja tez mam straszna ochote na slodycze :( musze zjeść kawałek ciasta albo troche lodów, nie dlugo będę szersza niż wyższa :p
A ja kopniaki czuje z kolei po lewej stronie po prawej bardzo rzadko.
Lila spokojnie ja czasami tez mam okropne dni i humorki, zobaczysz przejdzie :)

Do góry