24magda09
Fanka BB :)
Statystyki są różne EwoNie wiem ile tu jest ba tym forum dziewczyn bo jestem tu od dziś i jeszcze tego nie ogarniamjakie mamy tu statystyki powodzenia in vitro z 1 razem albo w ogóle powodzenia z którym razem. ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Statystyki są różne EwoNie wiem ile tu jest ba tym forum dziewczyn bo jestem tu od dziś i jeszcze tego nie ogarniamjakie mamy tu statystyki powodzenia in vitro z 1 razem albo w ogóle powodzenia z którym razem. ?
No chyba 2 podstawowe sprawy to zarodek i endometrium . A reszta to totolotekStatystyki są różne Ewo) moja gin.powiedziała że to jet "natura"albo zarodek przetrwa albo nie . Moje wszystkie 3 zarodki były b.dobre dwa niestety się nie przyjęły a ten trzeci na razie rokuje dobrze
) ponad dwa lata temu udało mi się za 1 razem także ivf to dla mnie "loteria"
)
westaice fakt dziewczyny sa bardzo aktywne ,czasami kilka godzin mnie nie ma a tu juz nie zła lektura do nadrobienia [emoji4]
Ja zdołowana jestem [emoji17]raczej nie zdążę do końca programu ,a prywatnie chyba nie damy rady podejsc [emoji22] wczoraj odebrałam wyniki awidnosci i niestety niska czyli świeże zarażenie toksoplazmoza , a juz zdążyłam naczytac sie ,ze to ok 3 miesiecy minimum sie utrzymuje . Co prawda dostałam antybiotyk i mam za 3 tyg powtórzyć ,ale wiara w to ,ze cos sie poprawi jakos mnie opuściła ... Tym bardziej ze igm rośnie , kurczę ostatnio cały czas pod górkę ... W poniedziałek wizyta w klinice i podjęcie decyzji ,bo póki co mam zacząć drugie opakowanie ovulastanu co dla mnie jest bez sensu bo właśnie dzisiaj skończyłam pierwsze .
Cześć dziewczyny,
Ja juz po badaniu. Dziecię ma się dobrze. Ma już 5,47cm,co daje 12t2d. Serce bije 158/min. Przezierność karkowa i przegroda nosowa ok. Lekarka podrażniła Maleństwo, żeby się odwróciło, to wyglądało tak jakby przepłynęło kawałek żabką . Płci nie znamy, bo za wcześnie, serca nie dała posłuchać, bo dziecko za malutkie.
Usg nie wklejam, bo 3 zdjęcia które dała, to w zasadzie dziecka nie widać. Może w piątek będą ładniejsze.
Ilka, z tego co czytałam to od psiaka nie można się zarazić. Kot albo jedzenie...moniusia nie mam zielonego pojęcia kiedy i jak, bo od miesiąca jestem uwięziona w domu przez nogę tym bardzie ,ze ja miałam obsesje na punkcie toksoplazmozy i nigdy nie zjadłabym nic nie umytego bądź jesc bez umycia rak , jakie to dla mnie było zdziwienie ogromne jak dostałam wyniki , bo niby skad ? No a teraz nic nie robię tylko siedzę i czytam na ten temat ... Jedyna opcja jaka mi przychodzi do głowy to nasz piesek ( 2miesiące temu kupiliśmy akite ) ,ktory mógł przynieść z podwórka ...