reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
NOVA w mojej klinice jest to opcjonalne, ale mój lekarz jest przewrażliwiony. Nie dziwie się mu :) Ja też miałam blastke 5 dniową 3BB. A leki to: luteina 3x2, estrofen 3x1, relanium 2x1 no i folik i eutyrox.

Nova, ja też nie miałam weryfikacji. Kliniki różnie robią, więc nie ma co się martwić. Iludniowe zarodki miałaś podane? Jakie leki masz po transferze? Do tych niepokojących objawow, to mocne skurcze i plamienie. Ale!!! U Ciebie będzie na spokojnie, nic się nie martw:)

Dzięki anika.
Jest to blastocysta 5 dniowa
leki;
- lutinus dopochw. 2-0-2
- estrofem 1-1-1
- duphaston 1-1-1
Ponadto biore od dluzszego czasu: magnezin 2 x, kwas filiowy, rutinoscorbin, skrzyp polny, bromergon i euthyrox.[/QUOTE]
Nova, ja przy pieciodniowej blastocyscie robiłam betę w 8dpt, spokohnie już w 10 możesz zrobićc;) lekarz wie o bromergonie i euthyroxie? Magnez lykaj, zapobiega skurczom.
Nieach się ktoś mądry wypowie o rutinoscorbinie?

Witajcie dziewczynki :) u mnie znów słoneczko świeci :)

kasia_basia witaj i zostań z nami :)
moniusia i Hess trzymam kciuki za dobre wiadomości :)
Martini nie martw się :) a z tymi nudnościami to różnie bywa :) Znam dziewczynę, która w ogóle nie miała i też się martwiła czy wszystko ok i było. Więc spokojnie :)

anika1st: 13 m33212 pisze:
Dzięki anika.
Jest to blastocysta 5 dniowa
leki;
- lutinus dopochw. 2-0-2
- estrofem 1-1-1
- duphaston 1-1-1
Ponadto biore od dluzszego czasu: magnezin 2 x, kwas filiowy, rutinoscorbin, skrzyp polny, bromergon i euthyrox.
Nova, ja przy pieciodniowej blastocyscie robiłam betę w 8dpt, spokohnie już w 10 możesz zrobićc;) lekarz wie o bromergonie i euthyroxie? Magnez lykaj, zapobiega skurczom.
Nieach się ktoś mądry wypowie o rutinoscorbinie?[/QUOTE]

Tak. Lekarz wie o lekach. Gdybym zaszła w ciążę to bromergon odsttawiam. Tarczyca juz jest w normie wiec euthyroxu biore minimalnie na podtrzymanie.
Ponadto odkad zaczelam powaznie schizowac popijam codziennie melise ok 2-3 i miete na skurcze jelit.

Rutinoscorbin biore codziennie od lat profilaktycznie.

Ja chyba po tym usg tez zrobie wlasnie TSH zeby miec "swieze badania" i wybiore sie endokrynologa mu powiedziec o ciazy bo byc moze Euthyrox pozostanie bez zmian ale lepiej juz niech ma pod kontrola..

Hess Tobie też sekciarska dovrze życzę !

Jest śliczny dzień u mnie. Takie słońce. Az się w domu nie chce siedzieć.
A ja walczę z tym przeziębieniem. No tragedia jakas.

Ja chyba po tym usg tez zrobie wlasnie TSH zeby miec "swieze badania" i wybiore sie endokrynologa mu powiedziec o ciazy bo byc moze Euthyrox pozostanie bez zmian ale lepiej juz niech ma pod kontrola..
Z tego co mówi mój endo w ciąży powinno sid zwiększyć dawkę. Ten dodatek jest dla dziecka. Dodatkowo mi kazała zaraz po transferze zacząć brać jodit.

reklama
Z tego co mówi mój endo w ciąży powinno sid zwiększyć dawkę. Ten dodatek jest dla dziecka. Dodatkowo mi kazała zaraz po transferze zacząć brać jodit.
Aha no widzisz - dzieki za rade , no to napewno sie wybiore tylko juz mowie po usg na spokojnie jak juz bedzie wiadomo ze jest wszystk ok.

Do góry