reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tak na zwolnieniu dr C. nalegał. Po przemysleniu przyznałam mu rację.
Taki zwyczajny opis:) mi się strasznie płakać chciało i dalej mi się chce jak sobie przypominam panią embriolog i Przemcia.
Faktycznie. Spróbuj na spokojnie z mroziem.
A co ma nie zostać? Embriolodzy z nim pogadaja jyz tam!
Fakt jest taki, że czuje, ze jesteś nie zadowolona ze swojego dr i chyba a w ogóle kliniki co?
Przetraw to i na spokojnie podejdź do crio.
A ja Ci życzę dr mego na transferze!
I głowa do góry. Olej wszystko w okół. A Maluch zostanie! Nie ma wyboru! :)

A chyba, że. Ja nie wiem bo mój dr tak kombinowal żeby wszystko było u niego od początku do końca. Oprócz punkcji.
Ale zgodnie stwierdziliśmy, że punkcja najmniej ważna :)

Trochę lipa powiem Ci. Nawet nie wiem co Ci napisać. A czuje, ze jesteś rozczarowana. Takie całkowite przeciwieństwo moich odczuć i wrażeń.

Chyba cos w tym jest... Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Mam nadzieje ze sie uda z naszym jedynym mrozaczkiem ale gdyby nie to zastanawiam sie nad novum.
Iga jestes zadowolona z novum? Jaki lekarz Cie prowadzi? Znam ze 3 dziewczyny którym sie u nas w szcz nie udalo a w novum od razu zaskoczylo.

reklama
tak to może być czynnik meski, albo pech i embriolog wybrał plemniki o podwyższonej fragmentacji - nie da się tego zbadac, sa tylko metody pośrednie, albo mąż może mieć podwyzszona fragmentacje nasienia, co nie czyni go jeszcze bezpłodnym:-p poza tym nasienie się produkuje 73dni, za tyle mogą być wszystkie zarodki piękne, bo np. stress zniszczyl spermatogenezę, no i jeszcze jedno nasienie jest dynamiczne tzn. raz lepsze, raz gorsze. Jak na 3 zarodki, 3 zapłodnione to dobry wynik, statystycznie potrzeba zaplodnic 10 oocytów by mieć 1-2 blastocysty, to co ty chcesz z 3 zarodków od razu 3 blastki:-p a gorsze tzn. jakiej klasy były w 4 i 5 dobie?
Kate ale Ty masz wiedze kobieto, jestes moja encyklopedia :) mozna zrobic jakies badania zeby sprawdzić ta fragmentacje? Jak tu pomoc tej armii? Dr po wyniku badania nasienia stwierdzil ze jest bardzo dobrze bo ruchliwosc i ilosc jest bardzo ladna tyle tylko ze morfologicznie jest 1% prawidlowych, wiec moze w tym tkwi problem?! Mialam 6 komorek zapldonionych z 12, zaplodnily sie 3, dzwonilam w 3 dobie i wszystkie rozwijaly sie prawidłowo a w 5 dobie zostal tylko jeden. Wiem ze wymagam duzo od moich jajek ale chciałam miec chociaz 2 zeby jeden byl w zanadrzu, w razie gdyby sie nie udalo... Liczylam na to ze z moim pco naprodukuje wiele i niie bede powtarzac tego wampirzego klucia...

Chyba cos w tym jest... Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie. Mam nadzieje ze sie uda z naszym jedynym mrozaczkiem ale gdyby nie to zastanawiam sie nad novum.
Iga jestes zadowolona z novum? Jaki lekarz Cie prowadzi? Znam ze 3 dziewczyny którym sie u nas w szcz nie udalo a w novum od razu zaskoczylo.

Ciężko mi by bylo nie byc zadowolona skoro udało mi się za pierwszym razem. Chodziłam do doktor Zygler i jestem z niej bardzo zadowolona i jak tam wrócę to tez do niej. Natomiast nie polecam doktor Magdy L. strasznie zakręcona,zlecila kilka razy te same badania a potem do nas z geba ze powinniśmy sami tego pilnować. A skąd ja kuwa mam wiedzieć co mi zlecila jak jeszcze nie było wszystkich wyników. Ale generalnie bardzo pozytywnie oceniam ta klinikę.

Ewelin niezły sen, juz niedlugo sie spelni i to z happyendem ;)
Westi masz zwolnienie i wstajesz o 6.30! No co Ty kobitko masz szanse sie wyspać a Ty co? :D
Iga a Ty robilas klasyczne ivf czy icsi? Jak u nich z terminami?
Rowniez kciuki trzymam za dzisiejsze wyniki!! Dajcie znac dziewczyny co tam jak tam.
MartiniM gratuluje galopujacego serduszka ;)

Kurde to ile mniej więcej trwa stymulacja bo mi dr powiedział że punkcja za ok 2 tygodnie
To zależy od tego jakiej wielkości będą jajka. Jak nie będą u mnie duże to pewnie zwiększa dawkę leków zobaczymy we wtorek. Za pierwszym razem ok 13 dni trwała u mnie stymulka. Teraz powiedział, że szybciej bo od sporej dawki zaczynam na tym samym leku co za pierwszym razem

Westi masz zwolnienie i wstajesz o 6.30! No co Ty kobitko masz szanse sie wyspać a Ty co? :D
Rowniez kciuki trzymam za dzisiejsze wyniki!! Dajcie znac dziewczyny co tam jak tam.

ICSI. Na pierwsza wizyte chyba z miesiąc czekałam a później to praktycznie na kiedy chciałam to mnie zapisywali i do tego samego lekarza.

reklama
Moja droga buduje domek kropkowi progestenami itp. tak więc zaczynam o 6 :)
Falka jest "cos" takiego.

Agatek cofnij się kilka stron wcześniej razem z Kate chyba do Falki Pisalysmy, że to nie ma żadnego znaczenia. Klasa zarodka jest do klasyfikacji i tyle. Pamiętaj, że jak zechce z Tobą zostać to zostanie i ten najgorszy z puli. A najlepszy jak mu się nie spodoba to odejdzie i tyle. Kwestia szczęścia. I nie smutaj tu! To forum pozytywnego myślenia.

A i jeszcze Falka jeśli ma Cię to uspokoić to ja bym zmieniła, ale ja swoje zdanie wyraziła wcześniej na temat samopoczucia i jego istotnosci.

Ewelin nie może być inaczej. I zobaczysz, że sen się spełni i będzie transfer za dwa tygodnie +/- :)

Do góry