reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Niuniolek nie wiem czy śmiać się czy płakać z tego co piszesz. 2 miesięczne dziecko terroryzuje matkę? Robi jej na złość? Proszę cię. Takie dziecko nie jest w stanie opanować ruchów swoich rąk a posadzasz je o takie zaawansowane działania jak manipulacja matką?
Takie małe dziecko ma prawo płakać jak leży samo z dala od matki. To ewolucja, mechanizm obronny. Woła o pomoc matkę bo leży samo bezbronne i ma zakodowane ze moze zginąć bo samo się nie obroni. Tylko w ramionach mamy może czuć się bezpiecznie.

reklama
Jakoś mój mały nie płakał i większość dzieci co z nimi nie przebywałam tez nie płakały ... Każde dziecko jest inne

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Twój nie płakał bo masz idealne dziecko zaraz zacznie chodzić. A mój płakał bez przerwy, bo coś mu dolegalo a teraz kolki przeszły i już nie potrzebuje być ciągle na rękach, śpi Co 2 H w dzień i w nocy ma 1 pobudke. Także powiedz koleżance żeby nosiła i przytulala bo coreczka jej potrzebuje.

Moja też się darła przez prawie 3 miesiące a było to spowodowane naszym ciężkim porodem i właśnie lękiem i też nosiłam prawie non stop, chustowałam bo potrzebowała bardzo bliskości a teraz się uspokoiła śpi je i ładnie się bawi więc takie teorie to wsadzić możesz wiesz gdzie jeszcze nie raz zatesnisz za tym żeby był taki mały żeby go ponosić i poprzytulać

Nie kazdy jest taka matka Polka jak wy i kazdy może sie pomylić nie czytam codziennie całego internetu na temat niemowlaków wiec trochę sie ogarnijcie bo ktoś napisałam co uważałam a wsiadlyscie na mnie jak nie wiem co . Nie mam więcej dzieci wiec wszystkiego nie wiem można normalnie napisać a nie to co wy zrobiliście ! :-/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja biegne na kazde stekniecie synka. Nosze przytulam bujam itd [

6924b5325271eafdc8d43ed7c4a15fef.jpg
ale jak go nie przytulac

12.11.2015 <3

Boże Niuniolek nie wiem skąd się wzięłaś ale przestań powtarzać takie brednie ze 3miesięczne dziecko wymusza i terroryzuje matkę. Bujaniem i noszeniem oraz przytulaniem okazuje się bliskość której tak małe dziecko potrzebuje.

Mój Michał jest taki że owszem lubi rączki bo nosiłam cały czas w szpitalu oklepujac by tak nie kaslal nosiłam bo miał bezdechy i duszności czy Twoim zdaniem to też wymusił płacząc? Płacz to w tej chwili jedyna komunikacja mama-Dziecko-otoczenie.

I tak wsiadlysmy na Ciebie bo piszesz jakieś totalne farmazony od których aż niewiadomo czy śmiać się czy płakać. Życzę Ci ogarniecia.

I rozumiem wiele bo też miałam pierwsze dziecko i brak doświadczenia ale nigdy mi takie coś nie przyszło do głowy.

Poza tym nie wiem czy wiesz ale jest tak zwany 4 trymestr maleństwo wciąż myśli ze jest tylko z mamą która nosiła je tyle miesięcy pamięta to pamięta jej bicie serca i ton głosu więc jak myślisz dlaczego dziecko chce być noszone? Tak z potrzeby bliskości i nie wymusza NIC PŁACZEM ANI NIE TERRORYZUJE.

I oświadczam że za takie treści polecą bloki.

reklama
Kacper takze jest moim pierwszym dzieckiem i moge sie przyznac ze kocha byc na rekach. Zakwili to go biore, trudno.. Niech "sie przyzwyczai" a co tam.. Ale usmiech gdy wyciagam rece do niego jest bezcenny. :)

12.11.2015 <3

Do góry