reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Nas lekarz sie pytał czy chcemy transferować 1 czy 2 zarodki to spytałam jak lepiej.Powiedzial ze 1 zarodek to większe szanse na donoszenie zdrowej ciąży ale z kolei 2 zarodki to większa szansa ze w ogóle sie uda ale większe ryzyko poronienia i stwierdził żeby za pierwszym razem transferować 1 zarodek a jeśli sie nie uda to następnym razem dwa ale jeśli sie teraz nie uda to nie wiem czy będę jeszcze raz chciała przechodzić przez te wszystkie zastrzyki :/
U mnie w standardzie polecają 2 możesz wybrać tez 1 lub 3 .

reklama
Zaczynam od gonal 300 + menopur 75 wstępnie . Potwierdzi mi w poniedziałek po usg teraz biorę antykoncepcyjne na wyciszenie 10 dni
Ja miesiąc od operacji brałam co 4 tygodnie decapeptyl przez 3 miesiące i odrazu po punkcji odbarczającej zaczęłam od 150 gonapeptyl i pół strzykawki gonalu. po 2 dniach doszedł menopur po 300. Gonal brałam przez całą stymulacje menopur od 2 dnia a gonapeptyl przez 6 pierwszych dni .

Na mojej ulotce było napisane,że mogą wystąpc plamienia jako skutek uboczny. Może tak po prostu zareagował organizm?
Ja czasem brałam 3 opakowania bez przerwy żeby mi endometrioza nie dokuczala i czasem pojawiały się brązowe upławy w trakcie antykoncepcji .Lekarz mówił ze to nic złego tak po prostu . Kazał nie zwracać uwagi to nie zwracałam

O może właśnie tu popełniam błąd po wbiciu nie puszczam fałdu przed wstrzyknięciem leku tylko po. To ma sens ;)
Może. ....
Mi kazali puszczać bo jak trzymasz to nawet igłę wypychasz . Nie miałam nawet nigdy sinika .....
Raz trafiłam w naczynko to mi oczy na wierzch wyszły i prawa strona bolała 3 dni i robiłam wtedy 3 dni z lewej strony .

Może. ....
Mi kazali puszczać bo jak trzymasz to nawet igłę wypychasz . Nie miałam nawet nigdy sinika .....
Raz trafiłam w naczynko to mi oczy na wierzch wyszły i prawa strona bolała 3 dni i robiłam wtedy 3 dni z lewej strony .

Jutro spróbuje tak jak pisałaś i zobaczymy. Ja miałam siniaki 2 razy. Ostatnio też w coś się wbiłam bo krew leciała jak nigdy.

reklama
Jutro spróbuje tak jak pisałaś i zobaczymy. Ja miałam siniaki 2 razy. Ostatnio też w coś się wbiłam bo krew leciała jak nigdy.
Ja im dłużej robię zastrzyki tym gorzej mi wychodzą :) tez ostatnio zaczęły mi wypływac kropelki i czasem zdarzy się krew...wrrr nie wiem jak je robić :) kiedyś się może nauczę [emoji4]

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry