reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej dziewczyny. Miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam skróconą szyjkę macicy, a to dopiero 13 tydzień.. nie wiem co myśleć, lekarka mi żadnych szczegółów nie powiedziała, tylko ogólnikowo, że jest skrócona szyjka, że może za aktywny tryb życia prowadzę, że przepisze mi tabletki i za 3 tygodnie kontrola..
A faktycznie prowadzisz taki aktywny tryb życia?

reklama
A faktycznie prowadzisz taki aktywny tryb życia?

No właśnie raczej nie. Jestem już prawie miesiąc na l4, dużo chodzę ale to chyba nic złego, spacery są przecież wskazane;) nie robię nic takiego ciężkiego jakby tak przeanalizować.. bo noszenie zakupów od czasu do czasu nie zalicza się do czegoś takiego.. dlatego zdziwiło mnie to skrócenie, skąd to się wzięło i dlaczego, lekarz też nic szczegółowo nie powiedział i trochę się martwię..

No właśnie raczej nie. Jestem już prawie miesiąc na l4, dużo chodzę ale to chyba nic złego, spacery są przecież wskazane;) nie robię nic takiego ciężkiego jakby tak przeanalizować.. bo noszenie zakupów od czasu do czasu nie zalicza się do czegoś takiego.. dlatego zdziwiło mnie to skrócenie, skąd to się wzięło i dlaczego, lekarz też nic szczegółowo nie powiedział i trochę się martwię..
Moze masz taka budowe ? Moja znajoma tak miala ...

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Też bym się martwiła, ale skoro lekarka nie panikowała, to może nie jest tak źle.

Ja dzis byłam na pobraniu krwi, w moczu białka nie stwierdzono. Także wszystko jak narazie ok. Następna wizyta 22.06 na 10.30
Będę w 13t4d.
Myślicie że nuba jeszcze wypatrze????

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że w tym tygodniu to już raczej siusiaka albo pipi ;)

ja wrocilam od lekarza z wynikami z prenatalnych i ...
20.06 bede miec aminopunkcje a 25.06 konsultacje genetyczna

jestem rozwalona na łopatki; /

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ale usg Wam ok wyszło czy coś źle kojarzę? Pappa robiłaś? Przecież wiesz, że ten test to bzdura na maksa. Uszy do góry :*

Hej dziewczyny. Miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzieckiem wszystko ok, ale ja mam skróconą szyjkę macicy, a to dopiero 13 tydzień.. nie wiem co myśleć, lekarka mi żadnych szczegółów nie powiedziała, tylko ogólnikowo, że jest skrócona szyjka, że może za aktywny tryb życia prowadzę, że przepisze mi tabletki i za 3 tygodnie kontrola..

Jak tak czytam o tych skracających się szyjkach i pessarach a potem po zdjęciu w 36tc poród wręcz wywoływany w 42tc to zastanawiam się na ile ci lekarze panikują. Na pewno bym zwolniła tempo, zero dźwigania. Ale się nie stresuj. W UK w ogóle dowcipnie nie badają i kobiety nawet nie wiedzą jak ta szyjka wygląda i są spokojniejsze ;)

Moze masz taka budowe ? Moja znajoma tak miala ...

Nie wiem już sama, ale na ostatniej wizycie i w pierwszej ciąży wszystko było ok, nie pamiętam żeby były takie problemy, ale przejrzę sobie dla pewności moją starą kartę . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A znajomej udało się donosić ciążę do końca czy urodziła wcześniej?

Nie wiem już sama, ale na ostatniej wizycie i w pierwszej ciąży wszystko było ok, nie pamiętam żeby były takie problemy, ale przejrzę sobie dla pewności moją starą kartę . Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A znajomej udało się donosić ciążę do końca czy urodziła wcześniej?
Zalozyli jej szew czy cos takiego i donosila za to miala lekki porod hihi no i musiala lezec cala ciaze niestety

@Gabinia kochana trzymam kciuki. Daj znac jak troche ochloniesz co wyszlo. Przytulam mocno!

Wlasnie od paru dni zastanawiam sie jakie sa faktyczne objawy skracajacej sie szyjki, bo kiedys sie o tym od znajomej nasluchalam i teraz sobie wkrecam. W przyszlym tygodniu wizytuje, to dopytam lekarza co i jak.

reklama
Nie martw się, jak by coś poważnego napewno by cie poinformowali.
Ja w pierwszej ciazy miałam skrawające się Szyjke macicy.
Na początku nawet miałam mieć szewek założony, ale z czasem stwierdzili że nie jest potrzebny i taka natura mojej ciąży. Syn urodził się przez cc w 34 tyg ciąży I NIE PRZEZ SKRACAJACA SIE SZYJKE MACICY.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry