reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Pappa tris. 21 1:325 usg wszystko w normie. A nifty1:20 . Więc musiałam zrobić amino teraz żałuję że od razu nie robiłam tylko skusiłam się na nifty.

Matko boska... 1:325 i dobre usg? to teoretycznie super wynik..powyzej 300 nawet t wskazan nie ma na amnio.. mnie wyszlo ryzyko 1:118 w przypadku ZD.... i wlasnie czekam na wyniki :( nie wiem czemu to nifty ci tak wyszlo... a masz w rodzinie jakies przypadki chorob genetycznych? czy ze wzgledu na wiek?

reklama
Karolinakato do badania NIFTY nie bierze się pod uwagę ani wieku ani sytuacji rodzinnej bo to wynik z surowicy krwi. Czyli badane jest bezpośrednio dna.
Stąd jego bardzo wysoka skuteczność...
A Ty zdaje się niedługo będziesz mieć wynik nie? Piątek?? To będzie dla Ciebie szczęśliwy dzień...zobaczysz...

Ala rzeczywiście ryzyko z pappa niewielkie...bardzo mi przykro, że NIFTY wyszło źle...

Ktoś wcześniej pytał jak u mnie...U mnie już dawno po wszystkim bo mam zdrowiutką raczkująca córę, ale jakoś po swoich przejściach często tu powracam.
Po części wiem co przezywanie i czujecie i trzymam kciuki za te mamy co czekają na wyniki

Karolinakato do badania NIFTY nie bierze się pod uwagę ani wieku ani sytuacji rodzinnej bo to wynik z surowicy krwi. Czyli badane jest bezpośrednio dna.
Stąd jego bardzo wysoka skuteczność...
A Ty zdaje się niedługo będziesz mieć wynik nie? Piątek?? To będzie dla Ciebie szczęśliwy dzień...zobaczysz...

Ala rzeczywiście ryzyko z pappa niewielkie...bardzo mi przykro, że NIFTY wyszło źle...

Ktoś wcześniej pytał jak u mnie...U mnie już dawno po wszystkim bo mam zdrowiutką raczkująca córę, ale jakoś po swoich przejściach często tu powracam.
Po części wiem co przezywanie i czujecie i trzymam kciuki za te mamy co czekają na wyniki

No ale koleżanka miala dobrą pappe i usg,ja bym pewnie nie robila wtedy nawet nifty ani amnio myslac ze bedzie ok a tu takie cos..jestem przerazona bo jak wiesz moj wynik jest jeszcze gorszy :( boze zwariuje przez te 4 dni :( juz od tygodnia chodze jak cień po domu i tylko myśle o tym :(

Karolinakato nie ma co patrzeć na te cyferki bo kobieta z ryzykiem 1:4 może mieć zdrowe dziecko, a kobieta z wynikiem 1:300 może mieć chore...To tylko prawdopodobieństwo...Test pappa bierze pod uwagę wiele czynników i każdy może zadziałać na korzyść lub niekorzyść ostatecznego wyniku więc to trochę wróżenie z fusów.

Obiektywnie szanse na zdrowe dziecko masz OGROMNE więc tak pewnie będzie :)
Wiem, że nic Cię nie uspokoi ale zostało tylko kilka dni nerwów a potem radość!

Sytuacje gdzie USG dobre, ryzyko małe a dziecko chore są naprawdę bardzo rzadkie i na pewno sama dobrze o tym wiesz bo jak znam życie to przeczesałaś już cały internet :)
Będę trzymać kciuki i czekać na wieści...

Karolinakato nie ma co patrzeć na te cyferki bo kobieta z ryzykiem 1:4 może mieć zdrowe dziecko, a kobieta z wynikiem 1:300 może mieć chore...To tylko prawdopodobieństwo...Test pappa bierze pod uwagę wiele czynników i każdy może zadziałać na korzyść lub niekorzyść ostatecznego wyniku więc to trochę wróżenie z fusów.

Obiektywnie szanse na zdrowe dziecko masz OGROMNE więc tak pewnie będzie :)
Wiem, że nic Cię nie uspokoi ale zostało tylko kilka dni nerwów a potem radość!

Sytuacje gdzie USG dobre, ryzyko małe a dziecko chore są naprawdę bardzo rzadkie i na pewno sama dobrze o tym wiesz bo jak znam życie to przeczesałaś już cały internet :)
Będę trzymać kciuki i czekać na wieści...

No u mnie jedynie pappa zła a usg super..
Trzymaj! dziekuje :*
Mam nadzieje,że bedzie dobrze bo osiwiałam przez ten tydzien juz :(

Wlasnie dlatego nie robiłam teraz nifty bo bałam sie takiej sytuacji ze wtedy wyrzucone pieniądze w błoto ... Co innego jesli ktos rozważa usunięcie to mozna sobie ryzykowac ale jesli tak czy siak chce urodzić to biorę co bóg da :) a wierze ze da zdrowe :)
Czego życze i Wam.

Ala kiedy planowo masz mieć wynik ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Wlasnie dlatego nie robiłam teraz nifty bo bałam sie takiej sytuacji ze wtedy wyrzucone pieniądze w błoto ... Co innego jesli ktos rozważa usunięcie to mozna sobie ryzykowac ale jesli tak czy siak chce urodzić to biorę co bóg da :) a wierze ze da zdrowe :)
Czego życze i Wam.

Ala kiedy planowo masz mieć wynik ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Wiadomo, jesli ktoś podchodzi do tego w ten sposób, że wychowa niezależnie od tego czy chore czy zdrowe to kasa w błoto... Ja mam inne podejście i chce wiedzieć mimo wszystko...
Ale oby było tak jak mówisz, oby były zdrowe dzieciaki ♥

Karolina wiesz przy pierwszej ciazy robiłam nifty jakoś nie zdawałam sobie sprawy ze moze wyjsć prawdopodobieństwo 1/10 czy inne wiec zrobiliśmy od razu a teraz ... A jak masz inne zdanie i wyjdzie Ci 1:4 to co zrobisz ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Karolina wiesz przy pierwszej ciazy robiłam nifty jakoś nie zdawałam sobie sprawy ze moze wyjsć prawdopodobieństwo 1/10 czy inne wiec zrobiliśmy od razu a teraz ... A jak masz inne zdanie i wyjdzie Ci 1:4 to co zrobisz ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Nie wiem.. Wiem tylko, że wtedy zostane sama bo mój facet bezwzględnie mówi o usunięciu w tym przypadku.. Nie mam pracy ani warunków do wychowywania chorego dziecka... A oddać dziecko do adopcji i skazywać je na piekło nie chce...
Na razie nie dopuszczam do siebie tej myśli, że to się może potwierdzić..

reklama
No wlasnie zmierzam do tego czy dla
Ciebie wynik 1:4 np jest decydujący czy wtedy jak koleżanka decydujesz sie na amnio - oczywiście nie życze tego , ale czy myślałaś o tum co wtedy. Nie mam zamiaru nikogo oceniać w momencie gdy zdecyduje sie na usunięcie chorego dziecka to każdego decyzja . Ale pytam co jesli nifty nie da 100 % decyzji ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry