reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
W sobotę byliśmy na weselu mojego brata a wczoraj na poprawinach. Brat i jego żona mają po 29 lat i myślą o dziecku, więc teraz na pewno będą się starać. Ona ma problemy z tarczycą. Ciekawe kto zajdzie pierwszy. Fajnie byłoby w tym samym czasie.
Juz zmieniam;) super by bylo jak by w tym samym czasie ;) oby jak najszybciej!!!!
Witajcie, długo sie nie odzywałam ale czytam was cały czas. Musiałam odsapnąć po ostatnim poronieniu w kwietniu. Jeden miesiąc odczekalismy i zaczęliśmy sie starać znowu. Niestety w ostatnim cyklu na monitoringu pęcherzyk był zbyt malutki 13mm w 14 dniu cyklu i był to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Mimo to test owu wyszedł pozytywnie i śluz tez był w 15 dniu cyklu no i piękny wzrost tempki do konca cyklu też był. Wiec juz nie wiem co myśleć.
Teraz w bieżącym cyklu znowu coś nie tak i nie umiem znaleźć przyczyny otóż :
Owu wyznaczyło mi owulacje na 12 dc
Śluz pojawił się w 15 dc i od tego dnia temperatura zaczęła wzrastać.
Ale test owulacyjny najbliższy kolorem pozytywnej kreski wyszedł w 17 dc.
Dziś jest 21 dc
w ogóle jakoś śluzu mi brakuje, ostatnio tam cos sucho i zakupiłam na kolejny cykl wiesiołek moze pomoże
Jakoś sie podłamałam, że moze juz sie nigdy nie udać
Przepraszam że przynudzam wam troszkę ale musiałam to z siebie zrzucić. Dzięki,że jesteście
Po poronieniu organizm potrzebuje czasem troszkę więcej czasu niż jeden cykl... Wiec może swirowac. Życzę aby jak najszybciej się udalo ;)
Dziewczyny nie wiem co sie ze mna dzieje... Przez te ciaze przestalam obserwowac swoj organizm i nie pamietam zeby cos takiego sie dzialo... Boli mnie podbrzusze, chyba jajniki raz z jednej raz z drugiej. Czasami czuje taki jakby skurcz w podbrzuszu. Ciezko jest mi wtedy oddychac i to trwa pare minut i puszcza. Bola mnie plecy. Bol jajnikow promieniuje az do pachwin... I do tego zauwazylam ze od paru dni mam bialy sluz... Wiem ze to moze byc i na okres i ciaza... Ale musialam sie wygadac. Denerwuje sie, nie mam z kim porozmawiac... Maz nie zrozumie moich ,mysli... Ehh...
Beta wszystko wyjaśni ;) trzymam kciuki za jak najwyższa!

Paraplu kochana trzymaj się ciepło !

85993e3krgxydke3.png

Nick-wiek-imię-Cykl-data@

Mamuniol-31-Marta-5-06/06
NeSSi -34 -Zosia - 2- 15/06
KulkaMM-28-Marta-2-21/06
Katkatarinka-26-Kasia-3-26/06
Asia669- 31 -Asia - 3 - 26/06
Samotnaja-28-Ania-3-28/06
Kolekcjonerka-35-Oliwia-1-02/07
Dżoł - 29 - Asia - 2 - 2/07
Karola.2-24-Karolina-13-07/07
caltha-30-Agata-12- 7/07
Bertha -34 -Beata-8 -9/07
Gabiś - 34 - Gabi - 2 - 9/07
Kacha10 -34-Kasia-6- 14/07
Agatix-23- Agata- 1- 17/07
Kotek87-29- - 14-18/07
Inga90- 26- Inga -15-19/07
Skaba- 35 - Iza - 19- 19/07
Izabela90-26-Iza-4-20/07
Asia669 -31 - Asia - 4 - 23/07
siwa84 - 32 - Ola - 2- 23/07
Spark- 26- Lena - 27-23/07

Udało się !! Są II kreseczki !

Nick. Termin porodu
Oleczka920: ♡ Listopad 2016
Luxuorius: ♡ 26 Grudzien 2016
Renia83: ♡ 15 styczeń 2017
Kruczyca: ♡ styczeń 2017
Maciur-ka: ♡ 1-3 Luty 2017
Anna 25: ♡ 9 luty 2017
Fabimama: ♡ 11 Luty 2017
Elenna: ♡ 20 Luty 2017

Poczekalnia:

Melania02-32-Aga- 6-10/06
89katia
Magoo-40- -14- 26/04
Anulka_p- 30- Ania
Ann89 ♡♡♡
Paraplu: ♡♡♡

85993e3krgxydke3.png

Witajcie, długo sie nie odzywałam ale czytam was cały czas. Musiałam odsapnąć po ostatnim poronieniu w kwietniu. Jeden miesiąc odczekalismy i zaczęliśmy sie starać znowu. Niestety w ostatnim cyklu na monitoringu pęcherzyk był zbyt malutki 13mm w 14 dniu cyklu i był to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Mimo to test owu wyszedł pozytywnie i śluz tez był w 15 dniu cyklu no i piękny wzrost tempki do konca cyklu też był. Wiec juz nie wiem co myśleć.
Teraz w bieżącym cyklu znowu coś nie tak i nie umiem znaleźć przyczyny otóż :
Owu wyznaczyło mi owulacje na 12 dc
Śluz pojawił się w 15 dc i od tego dnia temperatura zaczęła wzrastać.
Ale test owulacyjny najbliższy kolorem pozytywnej kreski wyszedł w 17 dc.
Dziś jest 21 dc
w ogóle jakoś śluzu mi brakuje, ostatnio tam cos sucho i zakupiłam na kolejny cykl wiesiołek moze pomoże
Jakoś sie podłamałam, że moze juz sie nigdy nie udać
Przepraszam że przynudzam wam troszkę ale musiałam to z siebie zrzucić. Dzięki,że jesteście
13mm to juz dominujący pęcherzyk wiec wg mnie miałaś normalnie owu gdzieś w 18dc. Pęcherzyk rośnie 2mm na dzien. Pęka jak ma ok 21-22mm

W drugim cyklu który opisujesz tez mi wyglada na to ze ok 17-18dc miałaś owu. Takze po prostu masz pózniej owu. A jak długie masz cykle? 32dni?

Dziewczyny nie wiem co sie ze mna dzieje... Przez te ciaze przestalam obserwowac swoj organizm i nie pamietam zeby cos takiego sie dzialo... Boli mnie podbrzusze, chyba jajniki raz z jednej raz z drugiej. Czasami czuje taki jakby skurcz w podbrzuszu. Ciezko jest mi wtedy oddychac i to trwa pare minut i puszcza. Bola mnie plecy. Bol jajnikow promieniuje az do pachwin... I do tego zauwazylam ze od paru dni mam bialy sluz... Wiem ze to moze byc i na okres i ciaza... Ale musialam sie wygadac. Denerwuje sie, nie mam z kim porozmawiac... Maz nie zrozumie moich ,mysli... Ehh...
Brzmi troche jak na ciąże.. Spokojnie, zbadasz jeszcze za 2 dni betę i bedZie jasne. :)

Ja w tym cyklu też pierwszy raz miałam naprzemienny ból jajników, i tydzień przed @ bóle podbrzusza... Zazwyczaj bóle mam dzień przed więc było to dla mnie mega dziwne. U mnie niestety nic to nie oznaczało, oby u Ciebie było inaczej &&&:)

reklama
Witajcie, jestem nowa :) Tzn w staraniach, bo kiedys bylam lipcoweczka 2009 ale zgubilam login, mam prawie siedmioletniego synka i w czerwcu zaczelismy starania, narazie na luzie. Obecnie za 9 dni powinna przyjsc @ , a mam nadzieje , ze nie przyjedzie. Oczywiscie juz doszukuje sie objawow, choc wiem we nie pownnam sie nakrecac ....

Do góry