reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A to nie jest tak że tego dnia jeszcze można zajść, że komórka żyje ileś tam godzin itp. ?
Raz miałam testy owu i właśnie u mnie są nie regularne cykle i ciężko obliczyć termin owu i musiałabym 3 paczki kupić żeby trafić :/

Tak komórka jajowa żyje około 20 godzin, ale plemniki potrzebują 6h na przemianę, żeby być zdolnymi do zapłodnienia, jakoś się to fachowo nazywa, ale nie pamiętam jak ;) więc w dzień po owu ciężko jest zajść, trzeba by trafić na góra 10-12 godzin po owu.

reklama
Ja kiedyś robiłam z rossmana i mi pokazywały, tak samo z tej samej firmy co pink test też mi wychodziły.
IMAG0904_1.jpg

Załączniki

• IMAG0904_1.jpg
    IMAG0904_1.jpg
    679,2 KB · Wyświetleń: 268
Tak więc testy owu plus mierzenie temp. Tak będzie można rozszyfrować swój cykl :)
Ja dodatkowo mam ból owulacyjny i leci że mnie jak z kranu :)

Na watku Czy można i jak zaplanować płeć dziecka, zapytajcie, tam dziewczyny używają jakichś testów z allegro i chwalą i robią je dwa razy dziennie żeby nie przegapić momentu wystąpienia skoku LH

Ja z Lilą w 37 tc też miałam tak, że jej nie czułam jednego dnia przed południem. A że miałam cukrzycę, to spanikowana pojechałam na ip. Jak tylko mnie podłączyli do ktg to Mała zaczęła fikać jak szalona. Tego dnia się urodziła o 22:45. [emoji3]
No ale Ty masz jeszcze dużoooo czasu do porodu! [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
o ja mam nadzieje wytrwac chociaz do 37, wtedy niech sie dzieje wola Boga i byle szczesliwie urodzic, a Ty jak sie czujesz?

reklama
Do góry