Aga30+
Fanka BB :)
No właśnie czytam że jest lepsza od Rotateq. Bo są w Polsce tylko dwie.My mialysmy rotarix
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie czytam że jest lepsza od Rotateq. Bo są w Polsce tylko dwie.My mialysmy rotarix
Angela A jaką maść dostałaś?Witam,
ja też mam ciałko nie takie jak przed ciążą, niby zostały mi 4 kg do wagi z przed ciąży ale jak na razie nie mieszczę się w żadne spodnie :/ moje uda są niestety dużo większe, ale myślę, że do kolejnego lata będziemy w swoich wymarzonych sylwetach
odnośnie tego trądziku co moja mała ma, są to pryszczyki z białymi końcówkami ( głównie są to policzki i bródka) , po nocy w chłodniejszy dzień bledsze, a kiedy jest cieplej, lub się złości robią się bardzo czerwone place wkoło tych pryszczyków. Byłam z nią wczoraj u Pani dermatolog, która potwierdziła trądzik, przepisała nam maść, żeby zminimalizować wypryski, bo jak stwierdziła, że przy większym nieleczonym trądziku mogą pozostać blizny... brrr..a tego nie chce bardzo. Mam nadzieję, że po maściach nam się wszystko ładnie podgoi![]()
Aga ta maść jest robiona, ale głównie bazuje na cynku, który jest też w maści do pupy ziajka ( którym też smarowałam moją dopóki się nie wybraliśmy do dermatologa). A po widocznym zmniejszeniu objawów mam stosować krem Bioderma Atoderm Po Zinc.
Ale wniosku+ dokumentów złożonych u nich?Basia mi wyplaca zus, urodzilam 14.07, za lipiec dostalam 19.08 a za sierpien 26.08. Zus ma 30 dni od wpływu wniosku (-pod warunkiem ze dokumenty sa kompletne, bo jak czegos brakuje to sprawa sie przedluza) moj maz byl na tacierzynskim pierwsze dwa tygodnie i dopiero bedzie mial wyplacone pod koniec Września bo firma zle uzupelnila zus z3..
DziękiTak 30 dni od daty zlozenia kompletnych dokumentow u nich ( tzn. ze wszystko musi byc tak jak oni chca). Pracujac w ksiegowosci wysylalam im te wnioski i czasem pisali zapytanie o byle pierdole byleby sprawe przedluzyc..