reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam,
ja też mam ciałko nie takie jak przed ciążą, niby zostały mi 4 kg do wagi z przed ciąży ale jak na razie nie mieszczę się w żadne spodnie :/ moje uda są niestety dużo większe, ale myślę, że do kolejnego lata będziemy w swoich wymarzonych sylwetach :D

odnośnie tego trądziku co moja mała ma, są to pryszczyki z białymi końcówkami ( głównie są to policzki i bródka) , po nocy w chłodniejszy dzień bledsze, a kiedy jest cieplej, lub się złości robią się bardzo czerwone place wkoło tych pryszczyków. Byłam z nią wczoraj u Pani dermatolog, która potwierdziła trądzik, przepisała nam maść, żeby zminimalizować wypryski, bo jak stwierdziła, że przy większym nieleczonym trądziku mogą pozostać blizny... brrr..a tego nie chce bardzo. Mam nadzieję, że po maściach nam się wszystko ładnie podgoi :)
Angela A jaką maść dostałaś?

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas po szczepieniu tez ok, dostal 5 w 1 i zoltaczke troszke plakal, ale babeczka zaraz go uspokoila, dobrze wiedZiała jak wziac i pobujac :) a za 2 tygodnie pneu i rota :)
Ja od rana znowu zaczelam plamic, chcialam isc dzis do gina zeby sprawdzil czy jest ok i nie chce znowu czekac tygodnia...a chce do swojego isc.

Angela A jaką maść dostałaś?

Napisane na SM-G388F w aplikacji Forum BabyBoom
Aga ta maść jest robiona, ale głównie bazuje na cynku, który jest też w maści do pupy ziajka ( którym też smarowałam moją dopóki się nie wybraliśmy do dermatologa). A po widocznym zmniejszeniu objawów mam stosować krem Bioderma Atoderm Po Zinc.

Basia mi wyplaca zus, urodzilam 14.07, za lipiec dostalam 19.08 a za sierpien 26.08. Zus ma 30 dni od wpływu wniosku (-pod warunkiem ze dokumenty sa kompletne, bo jak czegos brakuje to sprawa sie przedluza) moj maz byl na tacierzynskim pierwsze dwa tygodnie i dopiero bedzie mial wyplacone pod koniec Września bo firma zle uzupelnila zus z3..

Basia mi wyplaca zus, urodzilam 14.07, za lipiec dostalam 19.08 a za sierpien 26.08. Zus ma 30 dni od wpływu wniosku (-pod warunkiem ze dokumenty sa kompletne, bo jak czegos brakuje to sprawa sie przedluza) moj maz byl na tacierzynskim pierwsze dwa tygodnie i dopiero bedzie mial wyplacone pod koniec Września bo firma zle uzupelnila zus z3..
Ale wniosku+ dokumentów złożonych u nich?

Tak 30 dni od daty zlozenia kompletnych dokumentow u nich ( tzn. ze wszystko musi byc tak jak oni chca). Pracujac w ksiegowosci wysylalam im te wnioski i czasem pisali zapytanie o byle pierdole byleby sprawe przedluzyc..

reklama
Tak 30 dni od daty zlozenia kompletnych dokumentow u nich ( tzn. ze wszystko musi byc tak jak oni chca). Pracujac w ksiegowosci wysylalam im te wnioski i czasem pisali zapytanie o byle pierdole byleby sprawe przedluzyc..
Dzięki :) Moi księgowi właśnie złożyli dokumenty ponad 2 tyg. po tym jak ja im dostarczyłam wszystko... Dlatego zakładam, że o ile się z czymś nie pomylili to mogę dopiero dostać pieniądze we wrześniu :(

Do góry