reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Siemię lniane niezawodne [emoji16] Ja się do dziś zachwycam, a bez leków jestem już 4 dni [emoji2]

hchy3e3khm37w3fg.png
Super Kasianze ci pomaga. Sama radzilam siemie a dzis marudze. Zaraz gotuje kisiel.. Eh nie lubie ale dziala.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
ooo a przybliż mi ten temat siemienia :) mówisz że zujesz? ale jak? tak po prostu te nasionka wkładasz do buzi i zujesz? a co tego kisielu - znalazłam różne przepisy, a Ty jak go robisz? dzięki wielkie za radę !!!
Tak, łyżeczkę od herbaty tych nasionek wsypuję do buzi i rzuję, są bez smaku w zasadzie. Kisiel to chyba tylko wrzątkiem się zalewa to mielone siemię, nie robiłam ale moja babcia codziennie sobie robi- też jest bez smaku [emoji5] Naprawdę polecam, to cudowny lek i przede wszystkim naturalny, więc dla Dzidzi nie zaszkodzi [emoji178]

hchy3e3khm37w3fg.png

Super Kasianze ci pomaga. Sama radzilam siemie a dzis marudze. Zaraz gotuje kisiel.. Eh nie lubie ale dziala.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Kochana życie mi uratowałaś tym siemieniem! [emoji178] Dziękuję [emoji8] Choć szczerze mówiąc nie wierzyłam że mi pomoże, bo naprawdę silny u mnie ten refluks...

hchy3e3khm37w3fg.png

Tak, łyżeczkę od herbaty tych nasionek wsypuję do buzi i rzuję, są bez smaku w zasadzie. Kisiel to chyba tylko wrzątkiem się zalewa to mielone siemię, nie robiłam ale moja babcia codziennie sobie robi- też jest bez smaku [emoji5] Naprawdę polecam, to cudowny lek i przede wszystkim naturalny, więc dla Dzidzi nie zaszkodzi [emoji178]

hchy3e3khm37w3fg.png
dzięki kochana ! a powiedz jeszcze ile tego siemienia ( łyżeczkę , dwie ) i jaką ilością wody się zalewa? i czy ten kisiel pijemy schłodzony czy moze być letni? bo na necie są przeróżne info, raz ze pół szklanki, raz ze szklankę, raz ze na noc trzeba zostawić i dopiero rano pić :/ z góry dziękuję ! u mnie reflux taki że tez bez sinych środków na receptę nie wyrabiam czasami :(

dzięki kochana ! a powiedz jeszcze ile tego siemienia ( łyżeczkę , dwie ) i jaką ilością wody się zalewa? i czy ten kisiel pijemy schłodzony czy moze być letni? bo na necie są przeróżne info, raz ze pół szklanki, raz ze szklankę, raz ze na noc trzeba zostawić i dopiero rano pić :/ z góry dziękuję ! u mnie reflux taki że tez bez sinych środków na receptę nie wyrabiam czasami :(
przepraszam , dopiero doczytałam że Ty tak nie robisz i nie wiesz :) to przez ten ból, nie myślę logicznie :p ale może któraś z Was dziewczyny zna przepis na kisiel z siemienia? :)

Cześć dziewczyny podczytuję was już od tygodnia ale nie miałam odwagi się dopisywać ...... mam termin na około 22 czerwca. Bardzo się boję żeby wszystko było dobrze. W czerwcu straciłam swoją kruszynkę w 8 tyg 3 lekarzy stwierdziło martwą ciążę. Tak bardzo chcę żeby było dobrze i zarazem tak bardzo się boję. W środę mam USG. Od samego początku jestem na zwolnieniu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Na zdrówko Kochana [emoji8] Myślę że na pół szklanki wrzątku 1-2 łyżeczki od herbaty. Moja babcia robi, studzi troszkę i je. Ale słyszałam że lepsze są nasiona lub sam olej, bo to mielone jest odtłuszczone, a podobno to ten "tłuszcz" ma takie super działanie [emoji5] Ja na razie rzuję nasionka, ale jak się skończą spróbuję kisiel [emoji16]

hchy3e3khm37w3fg.png

Cześć dziewczyny podczytuję was już od tygodnia ale nie miałam odwagi się dopisywać ...... mam termin na około 22 czerwca. Bardzo się boję żeby wszystko było dobrze. W czerwcu straciłam swoją kruszynkę w 8 tyg 3 lekarzy stwierdziło martwą ciążę. Tak bardzo chcę żeby było dobrze i zarazem tak bardzo się boję. W środę mam USG. Od samego początku jestem na zwolnieniu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
nie nastawiaj się negatywnie , błagam ! pamiętaj że takie emocje bardzo silnie wpływają na ciążę, a przecież nei chcesz sobie i maleństwu zaszkodzic? dobrze ze jesteś na zwolnieniu, minimalizujesz ryzyko... dbaj o siebie , odpoczywaj, oglądaj i czytaj same przyjemne rzeczy które lubisz. zobaczysz ze będzie dobrze !! :) głowa do góry !

reklama
Dziewczyny czy Wam sie zdarzaja takie bole jak na okres dosc mocne jak dlugo pochodzicie albo sprzatacie? [emoji54][emoji52]

mi się takie zdarzają ale niezależnie od wysiłku. po prostu nagle chwytają i dupa blada, próbowałam być dzielna ale teraz stosuję nospę doraźnie, jak już boli. wolę to ( choć podobno też nospy lepiej nie brać w nadmiarze) niż narazać siebie i ciążę na te silne bóle

Do góry