reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Agatka można wozic na przednim siedzeniu

Pycha a skad masz takie info? i czy jetses tego pewna? sorki za natarczywosc ale slyszalam juz wiele wersji i w koncu jestem glupia z tego wszystkiego:eek: dlatego pytam was w koncu tez was to dotyczy:happy2:

Biedny Kubus szybieko powrotu do zdrowka, Iwonka.c28 mi sie wydaje ze moze tesknic za siostra, w koncu byla z nim caly czas, a nagle jej nie ma, on tez napewno to zauwaza:tak:

reklama
Pycha a skad masz takie info? i czy jetses tego pewna? sorki za natarczywosc ale slyszalam juz wiele wersji i w koncu jestem glupia z tego wszystkiego:eek: dlatego pytam was w koncu tez was to dotyczy:happy2:

chyba nawet w instrukcji było napisane, sama nie wiem skąd ja to wiem, ale wiele razy widziałam dzieci siedzace z przodu, moje siostrzenice tez tak jeździły

ale teraz po twoim pytaniu sama mam watpliwości, choc Maja i tak siedzi z tyłu,

uff ..a ja po przejażdżce z moim Darkiem, ale dał mi wycisk, ale o to mi chodzi, bo już ważę o 300g mniej niż rano :-) a zaraz jeszcze lece na solarium, może jeszcze trochę tłuszczyku sie wytopi :-D

Dziewczyny. Mnie się wydaje, że nie można dziecka wozić z przodu :no: Chyba, że jest to maluszek i jedzie tyłem do kierunku jazdy. My Jędrka wozimy z tyłu za kierowcą, bo tam jest najbezpieczniej, a o to w końcu chodzi :tak:

Pycha widzę, że chcesz dobić do takiej samej wagi jak ja. Zostało mi jeszcze 4 kg, nie będę też wcale zła jak spadnie mi więcej kilosków.

Moje dziecko spi juz od godziny.Nie miala w dzien drzemki i tak szybko padla,chyba spacer popoludniowy na wlasnych nozkach ja tak zmogl:tak::-)Ja sobie wlasnie po prasowalam pranie ci rzadko mi sie zdarza:dull:.Teraz jestem juz wolna.Mnie sie wydaje ze tez z tylu sie dziecko wozi ale widzialam tez i z przodu dzieci malutkie ale tylem do kierunku jazdy:tak:Ja nie wiem moze w necie cos na ten temat jest napisane:tak:

Doczytalam ze dzieci male w sumie do roku powinny jezdzic tylem do kierunku jazdy,a powyzej juz moga normalnie zgodnie z kierunkiem jazdy:tak:Na fotelikach dla starszych dzieciach nic nie pisza w necie o jezdzie obok kierowcy tylko,tylko na tych dla niemowlakow:tak:

Dziewczyny moze wy sie orienytujecie, czy mozna malego wozic na przednim siedzeniu w foteliku:confused:, juz przodem do kierunku jazdy. Wiem ze jak jest poduszka powietrzna to nie mozna, ale jak jej nie ma??

Agatka_BB zgodnie z kodeksem ruchu drogowego można. Tylko oczywiście fotelik musi być przypięty pasami bezpieczeństwa, posiadać atest i dopiero dziecko może siedzieć ( też przypięte pasami, ale o tym chyba wiesz).

A tak przy okazji dobranoc i słodkich snów.

reklama
Do góry