reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Super sprawa. Ja kupie coś nowego jednak. Pierwsze i jak mi się zdaje ostatnie dziecko wiec będzie miało nowy wozeczek

Co do wózka to się zgadzam [emoji4] Ale na fotelik wg mnie to szkoda kasy, bo Dzidzia bardzo krótko z niego korzysta- jakieś 6do 8 miesięcy . Te z jakąś w miarę jakością kosztują 300-400 zł, więc jak dla mnie szkoda szmalu ten drugi fotelik jak już dzidziol siedzi to warto kupić porządny bo jest na kilka lat[emoji4] to oczywiście tylko moje zdanie [emoji39]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Co do wózka to się zgadzam [emoji4] Ale na fotelik wg mnie to szkoda kasy, bo Dzidzia bardzo krótko z niego korzysta- jakieś 6do 8 miesięcy . Te z jakąś w miarę jakością kosztują 300-400 zł, więc jak dla mnie szkoda szmalu ten drugi fotelik jak już dzidziol siedzi to warto kupić porządny bo jest na kilka lat[emoji4] to oczywiście tylko moje zdanie [emoji39]

16udskjopmtfyunf.png
Ja na początek kupuje tylko gondola może ze spacerówka. Fotelika chyba nie bo nie wiem czy wogle mi się przyda. Zobaczymy.

Do 6-8 miesięcy? w pierwszym foteliku? to chyba musi być mega długie dziecko, bo w pierwszym foteliku dziecko powinno jeździć dopóki Mu głowa nie wystaje... znam przypadki, ze nawet 2 letni dzieci jeździły, tymbardziej, ze ten właśnie tyle do kierunki jazdy jest najbezpieczniejszy.

Moim zdaniem tylko Maxi Cosi, Recaro i Cybex to dobre firmy, z porzadnymi atestami (a nie takimi, które daną firma sama sobie wymyslila)

I na czym jak na czym ale akurat na foteliku samochodowym bym nie oszczedzala :)

Dzień dobry ;)
Nieźle mi się pospało,przed chwilą wstałam :D

My już o chrzestnych wstępnie myśleliśmy,ale jeszcze jest czas :)

Ja grzybka też miałam(przed ciążą) i tak jak dziewczyny piszą ,brązowego śluzu przy tym nie było.

Do 6-8 miesięcy? w pierwszym foteliku? to chyba musi być mega długie dziecko, bo w pierwszym foteliku dziecko powinno jeździć dopóki Mu głowa nie wystaje... znam przypadki, ze nawet 2 letni dzieci jeździły, tymbardziej, ze ten właśnie tyle do kierunki jazdy jest najbezpieczniejszy.

Moim zdaniem tylko Maxi Cosi, Recaro i Cybex to dobre firmy, z porzadnymi atestami (a nie takimi, które daną firma sama sobie wymyslila)

I na czym jak na czym ale akurat na foteliku samochodowym bym nie oszczedzala :)
Ja jestem zdania że jak będzie mi potrzebny fotelik to wtedy sobie dokupie. Na ta chwile nie przewiduje żadnych wyjazdów przynajmniej w pierwszym roku życia maluszka.

Ja na początek kupuje tylko gondola może ze spacerówka. Fotelika chyba nie bo nie wiem czy wogle mi się przyda. Zobaczymy.

Nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu ale npw Wawie fotelik jest wymagany do wypisu- tzn młode mamy są odbierane samochodami i nie ma opcji żeby wypuścili do samochodu z dzieckiem na rękach :)

Ale zawsze możesz pożyczyć fotelik jak później nie bedzie Ci potrzebny :)

reklama
A ze szpitala jak wrócisz? właśnie o ten jednorazowy "wyjazd " mi chodzilo
Nie wiem jak jest u mnie. Dowiem się pewnie w szkole rodzenia ale mam zamiar w razie czego pożyczyć od koleżanki bo nie widzę sensu kupować. Moja znajoma zapakowala malucha do gondoli i jechała z nim z tyłu bo wiadomo mąż kierował ale to było ponad 10 lat temu. Nie wiem czy teraz się nie zmieniło.

Do góry