reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

reklama
Mysle ze to za wczesnie jak na ruchy dziecka. Pierwsza ciaza? Duzo zalezy od umiejscowienia łożyska. Malo prawdopodobne ale nie wykluczone;)

Fakt, od łożyska tez dużo zależy ale też od Twojej wagi ( budowy) i która to ciąża. Często można to pomylić z ruchami jelit.
W drugiej i kolejnej czułam wcześniej i to był 16tc w obecnej miałam wrażenie, że wcześniej ale nie nakrecam się bo bulgotki a kopniaki które czułam w 16 to różnica.

Pierwsze takie jakby "ruchy motyla" czułam około 18 tygodnia. Dopiero w 20 tygodniu nabrały mocy i można było śmiało powiedzieć, że to właśnie ruchy :))

Raczej to jelita :D Macica rośnie, wszystko się tam przemieszcza, więc nie dziwne, że odczuwasz bulgotanie w brzuszku :)

reklama
Do góry