Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Witam jestem w pierwszej ciąży i zaczęłam już 20 tydzien jak mogę wyczuć ruchy dzueckakuedy leżę na prawym.boku to czuje tylko mocne bulgotanie w brzuchu czy to mogą być ruchy dziecka
Ja miałam dokładnie tak samo.Hmm ja jestem w 17tc i jak zjem cos słodkiego to czuje takie muskania, trzepotanie, bardziej po prawej stronie.
A ja tak mam nieraz że burczy mi w brzuchu i tak jak by siesię coś przelewalo takie odczucie czy to.moga być już ruchy dziecka jestem w 20tygodniu
Organizm powinien trochę intuicyjnie wybierać pozycję do spania. Ta jest ważna w późniejszym etapie ciąży gdy macica z dzieckiem może uciskać na główne naczynia krwionośne. Podobno ważniejsze niż strona spania jest to, żeby w nocy się trochę obracać. Żeby ten ucisk nie był non stop w jednym miejscu. Ja na lewym boku nie umiałam zasnąć, a im dalej ciąża postępowała, to nagle zasypiam na lewym, a na prawym jest mi niewygodnie.A powiedzcie mi dziewczyny bo w Internecie pisze różnie że moznacspac tylko na lewym boku A na prawym lepiej nie . Czy to prawda bo mi akurat się śpi wygodnie i na lewym i na prawym boku